Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ο Δήμος Ικαρίας για την αντιναρκωτική πολιτική της χώρας

Ο Δήμος Ικαρίας για την αντιναρκωτική πολιτική της χώρας

by ikariaki.gr
2 views

Άγιος Κήρυκος - ΑκτήΕν ενόψει της 26ης Ιούνη, Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, ο Δήμος Ικαρίας ενημερώνει ότι σε  πρόσφατη συνεδρίαση απασχόλησε το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας, ο καθορισμός θέσης του Δήμου Ικαρίας  σχετικά  με την αντιναρκωτική πολιτική της χώρας. Θέμα  το οποίο η Λαϊκή Συσπείρωση, προσπάθησε να το συζητήσει ολοκληρωμένα και τα προηγούμενα χρόνια (2011- 2013), κάτι που δεν έγινε εφικτό με ευθύνη της τότε διοίκησης.  Για το θέμα αυτό το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφεία:

Να ενώσει την φωνή και να συντονίσει την δράση του με τους εργαζόμενους στους φορείς απεξάρτησης και στα κέντρα πρόληψης, τους συλλόγους γονέων των θεραπευτικών κοινοτήτων, τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, ώστε να μην περάσουν οι προσπάθειες διάλυσης των υπηρεσιών απεξάρτησης και πρωτογενούς πρόληψης, διεκδικώντας  :

ü            Να  χρηματοδοτηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους οι προϋπολογισμοί των φορέων πρόληψης – απεξάρτησης.

ü            Να μη γίνει καμιά συρρίκνωση δομών που θα έχει αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των παρερχόμενων υπηρεσιών.

ü            Να μην νομιμοποιηθεί η χρήση όλων των ναρκωτικών. Πρόταση  που επιχειρεί ουσιαστικά να γίνουν κοινωνικά αποδεκτά η χρήση και η εξάρτηση, να νομιμοποιηθούν στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού οι αιτίες που δημιουργούν και αναπαράγουν το πρόβλημα, ευνουχίζοντας τις όποιες προσπάθειες πρόληψης του φαινομένου.

banner

ü            Νομοθετικό πλαίσιο που να προβλέπει κακουργηματικές ποινές για τους εμπόρους και βοήθεια στους χρήστες.

ü            Να εγκαταλειφθεί η  διακίνηση «υποκατάστατων» μέσα από τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Τα Προγράμματα υποκατάστασης πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών,   να απευθύνονται μόνο σε ειδικές ομάδες χρηστών και να οδηγούν στη θεραπεία και όχι απλά στη συντήρηση.

   Το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφεία, να αγωνιστεί :

üΓια αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης, με ανάπτυξη δομών που θα καλύπτουν  όλη την  χώρα.

ü                                 Όχι για την απελευθέρωση κάποιας ψυχοδραστικής ουσίας, αλλά για την απελευθέρωση της ανθρώπινης ουσίας, της δημιουργικότητας, της αυτοεκτίμησης, της διάθεσης για ζωή, των δυνατοτήτων αναζήτησης νέων οριζόντων χειραφέτησης.

üΕνάντια στην ποινικοποίηση του εξαρτημένου, αντιπαλεύοντας στην πράξη την ισοπεδωτική λογική: «όποιος δεν είναι με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι με την καταστολή του χρήστη».

     Το Δημοτικό συμβούλιο εκτιμώντας ότι η πολύ δύσκολη και δυσάρεστη πραγματικότητα -που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας και που, για να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται καθαρά μυαλά και συναισθήματα- παραμένει. Πιστεύοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι να «διαχειριστούμε»  αυτή την κατάσταση αλλά να την αλλάξουμε.

 Αποδέχθηκε ως θέση του δήμου Ικαρίας τις παραπάνω διεκδικήσεις και με αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα από κοινού με το κέντρο πρόληψης «Φάρος», σε εκδηλώσεις καταγγελίας των σχεδιασμών απελευθέρωσης της χρήσης ουσιών και διεκδίκησης:

üΑποκλειστικά δημόσιων, δωρεάν, σύγχρονων  υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης, για όλους.

üΠροσλήψεων  μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας

üΔημιουργίας «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα

üΠρογραμμάτων Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία.

 

(Μειοψήφησαν  η παράταξη  Ικα.Ρι.Α που διαφώνησε πιστεύοντας ότι η εισήγηση αδικούσε τον  ΣΥΡΙΖΑ, και η παράταξη ΑΣΠΙ που υποστήριξε δικιά της πρόταση που διαφοροποιείται από την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο θέμα  της αποποινικοποίησης ουσιών. )

Σας κοινοποιούμε την σχετική απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

[divider]

insert 01

Μετά τη διαπίστωση της απαρτίας ο πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και αναφερόμενος στο 11ο θέμα της ημερησίας διάταξης, είπε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ

Τα τελευταία 5 χρόνια και με αφορμή την γενικευμένη κοινωνική και οικονομική κρίση, η προηγούμενες κυβερνήσεις προχώρησαν σε μια σειρά μέτρων που επί της ουσίας διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας – ψυχικής υγείας. Ταυτόχρονα, συρρίκνωσαν τους μισθούς πείνας, ανάτρεψαν τις εργασιακές σχέσεις, υποθήκευσαν το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων σε αυτές τις υπηρεσίες με απολύσεις και εργασιακές εφεδρείες. Στον αντίποδα αυτών των μέτρων πάρθηκαν αποφάσεις που γιγαντώνουν τον ιδιωτικό τομέα και εμπορευματοποιούν τον ανθρώπινο πόνο.

Απαξιώνονται τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα, με δραματικές μειώσεις (πάνω από 50%) του προϋπολογισμού τους και απολύσεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Πριμοδοτείτε παράλληλα η υποκατάσταση και μέσα από τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Πάρθηκαν μέτρα που διαλύουν ουσιαστικά την πρωτογενή πρόληψη ενώ γνώριζαν πως η χώρα έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εισόδου στη χρήση ναρκωτικών ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και επομένως η πρόληψη έχει για μας ύψιστη σημασία.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε την προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους φορείς και ομάδες πολιτών για την νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και την νομιμοποίηση της χρήσης και τις καλλιέργειας ναρκωτικών (παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία της χώρας, διοργάνωση της 1ης Γιορτής Κάνναβης).

Στις σύνθετες συνθήκες κοινωνικής, αξιακής και οικονομικής κρίσης, που εντείνουν την παθογένεια της καθημερινής συμπεριφοράς και πολλαπλασιάζουν την προσφυγή σε εξαρτητικές ουσίες, το αίτημα για νομιμοποίηση της χρήσης δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες, τουλάχιστον σε όσους κι όσες επιλέγουν την αντίσταση κι όχι την φυγή.

Η λευτεριά από μνημόνια, τρόικα/«θεσμούς», ανεργία, φτώχεια, αποξένωση, δίχως τελειωμό εξάρτηση του λαού και της χώρας από «κηδεμόνες», δεν πρέπει να παραμερίζεται για χάρη της «λευτεριάς χρήσης» κάποιας ουσίας.

Ιδιαίτερα σε μια εποχή, που ο «θαυμαστός νέος κόσμος» συναρμόζει τον ολοκληρωτικό νεοφιλευθερισμό των αγορών με μια «ελευθεριάζουσα» αποσπασματική κατάργηση κάθε φραγμού και ορίου, συνεργώντας εν τέλει στην εμπέδωση μιας ατομικιστικής ταξικής κοινωνίας ακόμη και με το προσωπείο του εξεγερμένου αντι-εξουσιαστή.

Με δεδομένο ότι υπάρχει υψηλή συνάφεια μεταξύ χρήσης ναρκωτικών ουσιών και κοινωνικής οικονομικής κρίσης αναμένουμε αύξηση του κοινωνικού φαινόμενου της τοξικομανίας. Σε πλήρη αντίθεση όμως με τις ανάγκες τις εποχής βρίσκεται η πολιτική που φαίνεται μέχρι στιγμής να υποστηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση (που αν και ως κυβέρνηση δεν έχει πάρει μετρά αναστολής αυτής της κατάστασης , ως πολιτικός χώρος υποστηρίζει της κινητοποιήσεις νομιμοποίησης της χρήσης ουσιών) όπως άλλωστε και οι προηγούμενες. Μια πολιτική που βαφτίζοντας το άσπρο μαύρο :

 • Διαλύει τη πρωτογενή πρόληψη.

 • Θέτει τους εργαζόμενους σε αυτή σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας.

 • Απαξιώνει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα.

 • Οδηγεί δομές σε λουκέτο λόγω υποχρηματοδότησης (στο ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης η μείωση είναι της τάξης του 50% ).

 • Δρομολογεί τη συγχώνευση «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων με προγράμματα υποκατάστασης.

 • Προωθεί την υποκατάσταση σε βάρος της θεραπείας. Το κάνει αυτό τη στιγμή που το πρόβλημα δεν είναι η ηρωινομανία αλλά η πολυτοξικομανία. (Δεν λαμβάνει υπόψη ότι στη Δανία π.χ. το 45% των θανάτων από χρήση ναρκωτικών οφείλεται στη μεθαδόνη).

 • Διαλύει τις εξειδικευμένες μονάδες χορήγησης υποκατάστατων και στέλνει τις αντίστοιχες υπηρεσίες στα νοσοκομεία του πολύπαθου ΕΣΥ.

 • Ιδιωτικοποιεί τη παροχή υπηρεσιών απεξάρτησης (πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη, έρευνα, αξιολόγηση).

 • Προωθεί απόψεις που απελευθερώνουν τη χρήση και την καλλιέργεια-παραγωγή όλων των ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση.

 • Ιατρικοποιεί τόσο την εξάρτηση όσο και τη θεραπεία θεωρώντας την εξάρτηση ως χρόνια υποτροπιάζουσα νόσο. Στο ίδιο πλαίσιο ο τοξικομανής θεωρείται ως δια βίου άρρωστος.

 • Υποθηκεύει το μέλλον χιλιάδων νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας να ενώσει την φωνή και να συντονίσει την δράση του με τους εργαζόμενους στους φορείς απεξάρτησης και στα κέντρα πρόληψης, τους συλλόγους γονέων των θεραπευτικών κοινοτήτων, τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, ώστε να μην περάσουν οι προσπάθειες διάλυσης των υπηρεσιών απεξάρτησης και πρωτογενούς πρόληψης, διεκδικώντας :

 • Να χρηματοδοτηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους οι προϋπολογισμοί των φορέων πρόληψης – απεξάρτησης.

 • Να μη γίνει καμιά συρρίκνωση δομών που θα έχει αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των παρερχόμενων υπηρεσιών.

 • Να μην νομιμοποιηθεί η χρήση όλων των ναρκωτικών. Πρόταση που επιχειρεί ουσιαστικά να γίνουν κοινωνικά αποδεκτά η χρήση και η εξάρτηση, να νομιμοποιηθούν στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού οι αιτίες που δημιουργούν και αναπαράγουν το πρόβλημα, ευνουχίζοντας τις όποιες προσπάθειες πρόληψης του φαινομένου.

 • Νομοθετικό πλαίσιο που να προβλέπει κακουργηματικές ποινές για τους εμπόρους και βοήθεια στους χρήστες.

 • Να εγκαταλειφθεί η διακίνηση «υποκατάστατων» μέσα από τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Τα Προγράμματα υποκατάστασης πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών, να απευθύνονται μόνο σε ειδικές ομάδες χρηστών και να οδηγούν στη θεραπεία και όχι απλά στη συντήρηση.

Η Λα.Σ καλεί το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας μαζί με τους εργαζόμενους στους φορείς απεξάρτησης, στα κέντρα πρόληψης, τους συλλόγους γονέων των θεραπευτικών κοινοτήτων, τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, να αγωνιστεί :

 • Για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης, με ανάπτυξη δομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλης της χώρας.

 • Όχι για την απελευθέρωση κάποιας ψυχοδραστικής ουσίας, αλλά για την απελευθέρωση της ανθρώπινης ουσίας, της δημιουργικότητας, της αυτοεκτίμησης, της διάθεσης για ζωή, των δυνατοτήτων αναζήτησης νέων οριζόντων χειραφέτησης. Αυτή την ουσία, που δικαιούται να έχει ή να ξαναανακαλύψει κάθε μέλος της κοινωνίας μας, κάθε εξαρτημένος άνθρωπος, σε πείσμα των ανελεύθερων, ατομικιστικών καιρών.

 • Ενάντια στην ποινικοποίηση του εξαρτημένου, αντιπαλεύοντας στην πράξη την ισοπεδωτική λογική: «όποιος δεν είναι με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι με την καταστολή του χρήστη».

Καθώς ο διάλογος (π.χ επιστολή στον Πρωθυπουργό διοργανωτών 1ης Γιορτής Κάνναβης – θέσεις ΕΣΥΝ) για την εξάρτηση και την απεξάρτηση δεν προάγεται με τη δημόσια χρήση ουσιών. Δεδομένου ότι η πολύ δύσκολη και δυσάρεστη πραγματικότητα -που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας και που, για να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται καθαρά μυαλά και συναισθήματα- παραμένει. Πιστεύοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι να «διαχειριστούμε» αυτή την κατάσταση αλλά να την αλλάξουμε.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να αποδεχθεί ως θέση του δήμου Ικαρίας. Τις παραπάνω διεκδικήσεις και με αυτό το πλαίσιο να προχωρήσει το επόμενο διάστημα από κοινού με το κέντρο πρόληψης «Φάρος» , σε εκδηλώσεις καταγγελίας των σχεδιασμών απελευθέρωσης της χρήσης ουσιών και διεκδίκησης:

 • Αποκλειστικά δημόσιων, δωρεάν, σύγχρονων υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης, για όλους.

 • Προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας

 • Δημιουργίας «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα

 • Προγραμμάτων Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία.»

Η δημοτική σύμβουλος κ. Μ. Μπινίκου (ΠΕΑ) είπε ότι συμφωνεί με την εισήγηση. «Δεν μπορούμε παρά να είμαστε παρόντες στη θωράκιση της νεολαίας, για να ανακαλύψουν τη χαρά της ζωής μέσα από την δημιουργικότητα, τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους και όχι μέσα από ψυχοτρόπες ουσίες. Είμαστε κάθετοι στο θέμα της πρόληψης, που όμως δεν γίνεται στο βαθμό που θα έπρεπε. Χρειάζεται πολύς δρόμος ώστε να θωρακιστεί η νεολαία. Είμαστε ανέτοιμοι σαν κοινωνία για το θέμα της αποποινικοποίησης Είναι τελείως ανήθικο να επενδύουμε στην καταστροφή των ανθρώπων για να κερδίσουμε κάποιοι χρήματα».

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Σταμούλης (Ικα.Ρι.Α.) παρουσίασε τη θέση του για τα ναρκωτικά, που στηρίζεται σε τρεις άξονες:

1. προστασία των χρηστών από την ποινικοποίηση

2. υπεράσπιση της θεραπείας και απεξάρτησης και καθολική πρόσβαση στις αντίστοιχες δομές

3. υπεράσπιση μιας προοδευτικής αντιεγκληματικής πολιτικής, που δεν θα θέτει στο στόχαστρο τον χρήστη αλλά τον έμπορο και τα κυκλώματα παραοικονομίας.

Δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την εισήγηση, γιατί στοχοποιείται μέσα από αυτή ένας πολιτικός χώρος, ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η νεολαία του κόμματος εξέφρασε μια άποψη με την οποία ο κ. Σταμούλης διαφωνεί.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλ. Γαγλίας (ΑΣΠΙ) είπε ότι πάντα πίσω από τις απαγορεύσεις κρύβονται συμφέροντα και δημιουργείται ένα τεράστιο πλέγμα βαθιάς παρανομίας και εγκληματικής δραστηριότητας.

«Παράλληλα με την πρόληψη, στην οποία όλοι συμφωνούμε, πρέπει να χτυπηθεί η παρανομία, το οργανωμένο έγκλημα και η κερδοσκοπία σε βάρος των ευαίσθητων ομάδων.

Το να υποστηρίζουμε μερική αποποινικοποίηση κάποιων ουσιών, δεν σημαίνει ότι θεωρούμε σωστή και αβλαβή την χρήση των ουσιών αυτών. Η αποποινικοποίηση μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες ασθενείς να απεξαρτηθούν από τα εγκληματικά κυκλώματα της διακίνησης.

Προτείνουμε την απελευθέρωση της χρήσης κάποιων ουσιών για ιατρικούς λόγους.

Η απελευθέρωση της χρήσης κάποιων ουσιών για ψυχαγωγικούς λόγους, πρέπει να γίνεται σε ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων.

Τέλος συμφωνούμε στις τέσσερις προτάσεις της εισήγησης για την πρόληψη και την θεραπεία.»

Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπ’ όψιν τα παραπάνω

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Ο Δήμος Ικαρίας θα ενώσει την φωνή και να συντονίσει την δράση του με τους εργαζόμενους στους φορείς απεξάρτησης και στα κέντρα πρόληψης, τους συλλόγους γονέων των θεραπευτικών κοινοτήτων, τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, ώστε να μην περάσουν οι προσπάθειες διάλυσης των υπηρεσιών απεξάρτησης και πρωτογενούς πρόληψης, διεκδικώντας :

 • Να χρηματοδοτηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους οι προϋπολογισμοί των φορέων πρόληψης – απεξάρτησης.

 • Να μη γίνει καμιά συρρίκνωση δομών που θα έχει αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των παρερχόμενων υπηρεσιών.

 • Να μην νομιμοποιηθεί η χρήση όλων των ναρκωτικών. Πρόταση που επιχειρεί ουσιαστικά να γίνουν κοινωνικά αποδεκτά η χρήση και η εξάρτηση, να νομιμοποιηθούν στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού οι αιτίες που δημιουργούν και αναπαράγουν το πρόβλημα, ευνουχίζοντας τις όποιες προσπάθειες πρόληψης του φαινομένου.

 • Νομοθετικό πλαίσιο που να προβλέπει κακουργηματικές ποινές για τους εμπόρους και βοήθεια στους χρήστες.

 • Να εγκαταλειφθεί η διακίνηση «υποκατάστατων» μέσα από τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Τα Προγράμματα υποκατάστασης πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών, να απευθύνονται μόνο σε ειδικές ομάδες χρηστών και να οδηγούν στη θεραπεία και όχι απλά στη συντήρηση.

Ο δήμος Ικαρίας μαζί με τους εργαζόμενους στους φορείς απεξάρτησης, στα κέντρα πρόληψης, τους συλλόγους γονέων των θεραπευτικών κοινοτήτων, τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, θα αγωνιστεί :

 • Για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης, με ανάπτυξη δομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλης της χώρας.

 • Όχι για την απελευθέρωση κάποιας ψυχοδραστικής ουσίας, αλλά για την απελευθέρωση της ανθρώπινης ουσίας, της δημιουργικότητας, της αυτοεκτίμησης, της διάθεσης για ζωή, των δυνατοτήτων αναζήτησης νέων οριζόντων χειραφέτησης. Αυτή την ουσία, που δικαιούται να έχει ή να ξαναανακαλύψει κάθε μέλος της κοινωνίας μας, κάθε εξαρτημένος άνθρωπος, σε πείσμα των ανελεύθερων, ατομικιστικών καιρών.

 • Ενάντια στην ποινικοποίηση του εξαρτημένου, αντιπαλεύοντας στην πράξη την ισοπεδωτική λογική: «όποιος δεν είναι με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι με την καταστολή του χρήστη».

Το Δημοτικό συμβούλιο εκτιμώντας ότι η πολύ δύσκολη και δυσάρεστη πραγματικότητα -που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας και που, για να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται καθαρά μυαλά και συναισθήματα- παραμένει, Πιστεύοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι να «διαχειριστούμε»  αυτή την κατάσταση αλλά να την αλλάξουμε.
Το Δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκε ως θέση του δήμου Ικαρίας τις παραπάνω διεκδικήσεις και με αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα από κοινού με το κέντρο πρόληψης, σε εκδηλώσεις
καταγγελίας των σχεδιασμών απελευθέρωσης της χρήσης ουσιών και διεκδίκησης:

 • Αποκλειστικά δημόσιων, δωρεάν, σύγχρονων υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης, για όλους.

 • Προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας

 • Δημιουργίας «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα

 • Προγραμμάτων Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Σταμούλης (Ικα.Ρι.Α.) ψήφισε κατά, με βάση το σκεπτικό του εισηγητικού.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλ. Γαγλίας (ΑΣΠΙ) ψήφισε την πρότασή του.

Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 85/2015

Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται όπως κατωτέρω:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του

Δημοτικού Συμβουλίου

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΡΔΑΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue