Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ο Δήμος Ικαρίας για το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής βοήθειας στους απόρους και για το λιμάνι του Ευδήλου

Ο Δήμος Ικαρίας για το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής βοήθειας στους απόρους και για το λιμάνι του Ευδήλου

by ikariaki.gr
28 views

ΤΕΒΑ

εθνοσημο

 

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Αγ. Κήρυκος 6/6/16

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ 

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ                                                                 Αριθμ. πρωτ.: 4046                                                                                                                     

Δ/ΝΣΗ: Άγιος Κήρυκος Ικαρία – Τ.Κ 83300

Τηλ. :   2275350401 – 412, Fax:  2275022215

banner

Email:    [email protected]

http:    www.ikaria.gov.gr    

Προς: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: Ε.Π «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους»  (ΤΕΒΑ/FEAD).

Σχετικά με όσα αναφέρονται στο έγγραφο σας (Αρ.Πρωτ: 1277/26-04-16), σας  θυμίζουμε αρχικά την συνολική θέση μας, σχετικά με την φιλοσοφία του προγράμματος:

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική υλική συνδρομή προς Απόρους»  διάρκειας 2015-2020 με  χρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής βοήθειας ,

ύψους  330,6 εκ ευρώ απευθύνεται σε 62 χιλιάδες νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, αφού σαν πλαίσιο προσδιορισμού των ωφελουμένων νοικοκυριών ορίζεται το ευρύτερο πλαίσιο του λεγόμενου Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος.  Όριο που επιβεβαιώνει ότι ένα ακόμη  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, έρχεται να συνδράμει στην συντήρηση της ανέχειας για το λαϊκό νοικοκυριό  και δεν δίνει  λύση  και διέξοδο στις οξυμμένες λαϊκές ανάγκες.

Είναι  πρόκληση για το λαό και τις ανάγκες του, σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνική είναι στο απόγειο τους, που ο πλανήτης μπορεί να θρέψει πολλαπλάσιο από τον  πληθυσμό του και  αναδείχνονται όλες  οι δυνατότητες  ο εργαζόμενος λαός να έχει δουλειά  και δικαιώματα,  το πολιτικό και οικονομικό σύστημα και οι θεσμοί του, σε εθνικό και Ευρωενωσιακό επίπεδο, να του δείχνουν στον 21ο αιώνα σαν διέξοδο, την συντήρηση της  ένδειας και την διεύρυνση των συσσιτίων.

Το πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική υλική συνδρομή προς Απόρους»  έχει κατεύθυνση την  παροχή υλικής Βοήθειας σε τρόφιμα και Παιδικά-Σχολικά Είδη -Είδη καθαρισμού – προσωπικής υγιεινής & ρουχισμό και  υλοποιείται με την σύμπραξη  των  «τοπικών Κοινωνικών Εταίρων»! Συμπεριλαμβάνονται δηλαδή στην υλοποίηση του και κάτω από την ίδια ομπρέλα Περιφέρειες, Δήμοι,  ΝΠΔΔ  και  Κοινωφελείς τους επιχειρήσεις, Εκκλησία, ιδιώτες & καταναλωτικές οργανώσεις, ΜΚΟ και  άτυπα κοινωνικά δίκτυα!

Συνεπικουρεί  ως δράση  ένα βαθιά επικίνδυνο και αντιδραστικό δρόμο που έχει  ανοίξει ήδη με ένταση  μέσα στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης στην χώρα μας  από Κυβέρνηση και ΕΕ . Με εργαλείο  τα  κονδύλια του ΕΣΠΑ,  στο όνομα  της καταπολέμησης  της φτώχειας και της ανέχειας  που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά στην χώρα μας , σειρά από οξυμένες λαϊκές  ανάγκες και μαζί  τα πιο φτωχά και  τσακισμένα λαϊκά  νοικοκυριά παραδίνονται σε κάθε  λογής  ιδιωτικά δίκτυα και συμφέροντα,  που με την μορφή των Μ.Κ.Ο και των λεγομένων  « κοινωνικών συνεταιρισμών», λυμαίνονται  δημόσια  και ευρωπαϊκά κονδύλια,  καταγράφουν και διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα συμπολιτών μας,  ποδηγετούν και χειραγωγούν συνειδήσεις και λαβωμένα  νοικοκυριά.

 Την  ίδια ώρα, που  στις κρατικές και δημοτικές κοινωνικές δομές, καθημερινά διαπιστώνεται έλλειψη  πόρων και αναγκαίου προσωπικού.

Ταυτόχρονα  τα  όργανα της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης αντί -έστω και σήμερα- να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ένα νέο προσανατολισμό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ώστε να στηριχτούν και να διευρυνθούν οι δημόσιες κοινωνικές δομές και ο χαρακτήρας τους.

Επιλέγουν αν και γνωρίζουν από πρώτο χέρι,  ότι αυτά  τα  προγράμματα  ούτε μπορούν ούτε επιδιώκουν να απαντήσουν στις ζοφερές και με διάρκεια ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων.  Να γίνουν «συνένοχοι» στην διοχέτευση  εκατομμυρίων ευρώ σε  επιχειρηματικά συμφέροντα, την  ώρα που  δημόσιες  κοινωνικές δομές και ιδρύματα ασφυκτιούν κάτω από  χρόνια υποχρηματοδότηση και σπρώχνονται στην ανταπόδοση και την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία.

Γνωρίζουμε και γνωρίζεται , όπως γνωρίζει και η Κυβέρνηση,  ότι είναι  πιθανό  «ένα πιάτο φαΐ» να φτάσει κάποτε σε κάποια από τα χιλιάδες νοικοκυριά που ζουν μέσα σε συνθήκες εξαθλίωσης με την υλοποίηση και τέτοιων προγραμμάτων.  Όμως  ξέρουμε  από πρώτο χέρι και είμαστε ακόμη πιο βέβαιοι  σήμερα ότι η μεγάλη μερίδα  και αυτών των κονδυλίων δε θα ακουμπήσει  τις ανάγκες των  τσακισμένων  συμπολιτών  μας .  Θα περάσουν και πάλι  στο μεγάλο τους  μέρος  στα χέρια  ιδιωτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων .

  Είναι καιρός πια να απαιτηθεί άλλη πορεία και κατεύθυνση αυτών των προγραμμάτων. Η Κυβέρνηση που συνεχίζει την υλοποίηση με βάση τον προηγούμενο σχεδιασμό,  πρέπει σήμερα να πάρει τις ευθύνες της. Να σταματήσει η κοροϊδία και η απάτη που στήνεται για άλλη μια φορά  στο όνομα των φτωχών και των ανέργων !

 Απαιτείται  και έχουν υποχρέωση, η Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, να πάρουν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε το συγκεκριμένο  πρόγραμμα να περάσει στην  αποκλειστική ευθύνη, αρμοδιότητα, έλεγχο και  χειρισμό  των κρατικών κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.

Να απομακρυνθούν τα κάθε λογής ιδιωτικά  συμφέροντα, οι ΜΚΟ, κ.α και να στηριχτούν  έμπρακτα  οι δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες  και τα κρατικά  κοινωνικά ιδρύματα και οι οργανισμοί που έχουν σαν κύριο έργο τους  την  στήριξη του παιδιού, της οικογένειας , των γερόντων, των ΑΜΕΑ. Έργο  που σήμερα  έχει αποδυναμωθεί και  οδηγούνται   σε συρρίκνωση ή και  κλείσιμο .

Η στήριξη των  δημόσιων – κρατικών  κοινωνικών δομών σήμερα είναι πρώτιστη και κύρια  ανάγκη. Είναι αυτές   που έχουν  την γνώση , την εμπειρία,  την δυνατότητα της καταγραφής και ανάδειξης των λαϊκών προβλημάτων και αναγκών,  που μπορούν να διασφαλίσουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους σήμερα , ότι μπορεί να πάρει μικρές ανάσες το λαϊκό νοικοκυριό,  να εγγυηθούν στοιχειωδώς ότι και τέτοιου είδους  προγράμματα μπορούν  να  εξυπηρετήσουν με συνέχεια τις  οξυμμένες  λαϊκές ανάγκες.

 

Σχετικά με τα ειδικότερα προβλήματα που προκύπτουν από την υλοποίηση του  προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους»  το χρονικό διάστημα 2015-16 στα νησιά μας,  επισημαίνουμε τα εξής ζητήματα που σε συνδυασμό με όσα περιγράψαμε καθιστούν την υλοποίηση του προγράμματος στα μάτια των δικαιούχων ακόμα πιο προκλητική  :

 • Τα πιο ευπαθή προϊόντα  όπως πορτοκάλια, μήλα λάχανα συνήθως σαπίζουν πριν   παραληφθούν από τις υπηρεσίες του  Δήμου μας.
 • Προκύπτει η ανάγκη σε επόμενη φάση πριν ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες  με  τα ονόματα των δικαιούχων μια σχετικής αντιπαραβολής. Έτσι ώστε να αποφευχθεί μια δεύτερη μετακίνηση λόγω εσφαλμένης εγγραφής ώστε ο δικαιούχος να παραλάβει τα προϊόντα που του αναλογούν .
 • Τα προϊόντα δεν επαρκούν πάντοτε για όλους τους δικαιούχους. Συγκεκριμένα στην διανομή του Απριλίου στην Δ.Ε Αγίου Κηρύκου δεν έφτασαν για όλους τα απορρυπαντικά και αντίστοιχα  για την Δ.Ε Ευδήλου η ζάχαρη.
 • Η ποσότητα και η αξία των προϊόντων δεν αξίζει όσο τα χρήματα που ξοδεύουν οι Δημότες από τα απομακρυσμένα χωριά για να κατέβουν στα κεντρικά σημεία (πόλεις-λιμάνια) Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου για να παραλάβουν τα προϊόντα.  (π.χ. βενζίνη στο αυτοκίνητο τους, έξοδα για ταξί κλπ). Πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίζουν όλες  οι περιοχές που υπάρχει μεγάλη  χιλιομετρική απόσταση μεταξύ των σημείων διανομής και του τόπου κατοικίας όπως συμβαίνει στα χωριά της Ικαρίας.
 • Επίσης συχνά συμβαίνει να έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι δικαιούχοι συγκεκριμένη ημέρα ή ημέρες για την διανομή των προϊόντων,  αυτό όμως τους χειμερινούς μήνες μπορεί να αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη, λόγω απαγορευτικού απόπλου ή αλλαγής δρομολογίου του πλοίου.

 

Λόγω των προβλημάτων που αναφέραμε και της συγκεκριμένης διαδικασίας η οποία εκτιμούμε πως καταρρακώνει την αξιοπρέπειά των δικαιούχων (αν όχι ταπεινώνει όλους αυτούς που συμπεριλαμβάνονται στις σχετικές καταστάσεις), προτείνουμε μέχρι να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός του Ε. Π «Επισιτιστική και Βασική υλική συνδρομή προς Απόρους» ,  από τώρα και στο εξής η αξία των προϊόντων να αποδίδεται σε χρήμα (μέσω κάρτας σίτισης ή  με κατάθεση σε προσωπικό λογαριασμό τραπέζης)  ώστε να έχουν την δυνατότητα οι δικαιούχοι να αγοράσουν αυτό ακριβώς που έχουν ανάγκη, με όποια αξιοπρέπεια στις μέρες μας τους έχει απομείνει.

 

 

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ    ΣΤΕΛΙΟΣ

 

 

 

 

 

32655-evdilos

 

 

εθνοσημο

 

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Αγ. Κήρυκος: 6/6/2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                                         Αριθ. πρωτ: 4047

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

Δ/νση: Άγιος  Κήρυκος  Ικαρία

Τ.Κ. 83.300

Τηλ: 2275350400-401

Φαξ: 2275022215

Email: [email protected]

     ΠΡΟΣ:   

                                                  1) Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών &Δικτύων

                             Γραφείο Υπουργού

                             2)  Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

                         Γραφείο Υπουργού

                                                   3)        Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου

                                        Α) Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

                                                            Β) Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε Σάμου

                                          4)      Υπηρεσία Διαχείρισης  Ε.Π  

                             Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

                                   Κοινοποίηση :

 •  Π.Ε Ικαρίας- Φούρνων (Υπόψη   κ. Επάρχου)

                                                                  2)    Βουλευτή  Σάμου  κ.  Δ. Σεβαστάκη.

                                                     3)   Κοινοβουλευτικές ομάδες: ΝΔ, Δημοκρατική

                                                       Συμπαράταξη, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝ.ΕΛΛ,  Ένωση Κεντρώων.

ΘΕΜΑ: Επισήμανση σε όλους τους αρμοδίους:

 1. Του προβληματισμού που έχει προκαλέσει, στην Δημοτική αρχή τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ικαρίας, η μη παράδοση για χρήση των πρόσφατα κατασκευασμένων λιμενικών υποδομών στον ΛΙΜΕΝΑ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
 2. Της ανάγκης ολοκλήρωσης των υπολοίπων έργων (υπολειπόμενες λιμενικές υποδομές, περειφερειακός δρόμου Ευδήλου) προκειμένου αφενός να εξασφαλιστεί η προστασία και η εύρυθμη λειτουργία του λιμένα και αφετέρου να καταστεί δυνατή η πλήρης αξιοποίηση του εν λόγω λιμανιού.

 

Η εκπόνηση των μελετών για τα έργα Λιμένος Ευδήλου ξεκίνησε το 1986 από την πρώην κοινότητα Ευδήλου και συνεχίσθηκε (με επικαιροποίηση των παλαιοτέρων και εκπόνηση των υπολοίπων μελετών για τα «έργα ολοκλήρωσης λιμένος Ευδήλου»)  από το Δήμο Ευδήλου κατά τα έτη 1999  έως 2004. Την περίοδο 2004 -2006 εκπονήθηκαν αντίστοιχες μελέτες που αφορούν την                  «οδό προσπέλασης στο Λιμένα Ευδήλου». Για το σύνολο των έργων, υπάρχουν όλες οι εγκεκριμένες μελέτες και εκδόθηκαν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις που προβλέπονται.

Τα έργα της Α΄Φάσης που αφορούσαν την επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 120m κατασκευάστηκαν από την πρώην κοινότητα Ευδήλου. Στη συνέχεια από τον Δήμο Ευδήλου σε συνεργασία με την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση , εκτελέστηκαν και ολοκληρώθηκαν (2005 έως σήμερα) εργασίες στο λιμάνι του Ευδήλου που αφορούν:

 1. Στην εκβάθυνση της λιμενολεκάνης.
 2. Στην κατασκευή κρηπιδωμάτων στο ανατολικό τμήμα του λιμένα Ευδήλου, συνολικού μήκους 195μ., μέσου πλάτους 20μ., και προστασία με Φυσικούς Ογκολίθους σε μήκος 100μ. Τα εν λόγω κρηπιδώματα εντάσσονται στην Β΄Φάση των «Έργων ολοκλήρωσης λιμένος Ευδήλου» και παρέχουν την δυνατότητα άμεσης προσέγγισης των πλοίων της γραμμής.
 3. Στην κατασκευή του υποέργου «Αλιευτικό καταφύγιο όρμου Ευδήλου» που επίσης εντάσσεται στα έργα της Β΄Φάσης.
 4. Στην επέκταση (κατά 200m περίπου) του προσήνεμου μώλου στα βόρεια. Η εν λόγω επέκταση εντάσσεται στα έργα της Γ΄ Φάσης ¨των έργων ολοκλήρωσης λιμένα Ευδήλου.

Τα προαναφερόμενα λιμενικά έργα σε συνδυασμό με την νέα οδό προσπέλασης και γέφυρα λιμένα Ευδήλου προβλεπόταν ότι θα απαλλάξουν τη στενή παραλία του οικισμού από τη διακίνηση σ’ αυτή όλης της επικίνδυνης και οχληρής διέλευσης φορτηγών και γενικώς πάσης φύσεως οχημάτων διοχετεύοντας την όλη κίνηση εκτός πόλεως προς τον υφιστάμενο (κατάληξη της προαναφερόμενης γέφυρας- οδό προσπέλασης) κόμβο προς Αγιο Κήρυκο και Αρμενιστή.

Ως εκ τούτου είναι σαφές ότι στον Εύδηλο Ικαρίας κατασκευάζετε και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί ένα νέο σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι, αναβαθμίζοντας τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Τα έργα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη όλου του νησιού. Αφού το λιμάνι του Ευδήλου εξαιτίας της γεωγραφικής του θέσης (κέντρο του νησιού)  μπορεί να εξυπηρετεί την πλειονότητα των μετακινουμένων από και προς το νησί μας.

Δυστυχώς παρόλο που τα προαναφερόμενα έργα ολοκληρώθηκαν (με τελευταίο την επέκταση του προσήνεμου μώλου το  2015), μέχρι και σήμερα (Μάϊος του 2016) δεν έχουν δρομολογηθεί οι σχεδιαζόμενες χρήσεις τους και  το λιμάνι λειτουργεί όπως και πριν τα έργα.

Ο σχεδιασμός των έργων  προέβλεπε  ότι τα πλοία επιβατικά και φορτηγά θα προσέδεναν στα κρηπιδώματα στο ανατολικό τμήμα του λιμένα Ευδήλου, όλη η κίνηση από και προς το λιμάνι              θα διοχετευόταν μέσω της γέφυρας – οδός προσπέλασης με αποτέλεσμα να αποσυμφορηθεί ο οικισμός του Ευδήλου και να αποδοθεί  ο παραλιακός (πολύ στενός) δρόμος της προκυμαίας στη χρήση του κοινού για αναψυχή..

Υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες του Ευδήλου ταλαιπωρήθηκαν για δεκαπέντε και πλέον χρόνια καθώς η ευρύτερη περιοχή ήταν ένα διαρκές εργοτάξιο, αναμένοντας ότι η λειτουργία των νέων έργων θα αντάμειβε την υπομονή τους αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα τους. Αντ΄ αυτού βλέπουν με έκπληξη τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί να μην λειτουργούν και τα προβλήματα που υποτίθεται ότι θα έλυναν να παραμένουν.

Δεν θα αποδεχθούμε ούτε την αναρμοδιότητα που διάφοροι φορείς προβάλλουν στις οχλήσεις  της Δημοτικής Αρχής, ούτε τις  αιτιάσεις άλλων για μη παράδοση των έργων ή έλλειψη χρημάτων, καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι  ακριβοπληρωμένα έργα απαξιώνονται, αρμόδιοι και αναρμόδιοι εκτίθενται. Απαιτούμε επιτέλους να μας καθορίσει  κάποιος  το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των νέων έργων για να ενημερώσουμε  τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού μας που δίκαια αγωνιούν.

 

Επειδή θεωρούμε ότι  η προστασία των λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών είναι άμεση προτεραιότητα, προτάσσουμε κατ΄αρχήν  την κατασκευή  του λιθόριπτου μώλου προστασίας του λιμένα μήκους περίπου 70μ. στο ανατολικό όριο του στη θέση «πριόνι».

Πρέπει να επισημανθεί ότι  την χειμερινή περίοδο του έτους 2008 και ενώ τα κρηπιδώματα στο ανατολικό τμήμα του λιμένα Ευδήλου είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί  σφοδρή κακοκαιρία συνοδευόμενη από ισχυρότατους βορειοανατολικούς-ανατολικούς ανέμους και έντονο  κυματισμό προκάλεσε σημαντικές καταστροφές (υποσκαφή θεμελίων, καθαίρεση ανωδομής, διάβρωση της χερσαίας ζώνης)  στα υπό ολοκλήρωση έργα.

Από τότε κατέστη σαφές σε όλους τους Αρμόδιους φορείς ότι  τα υφιστάμενα και σχεδιαζόμενα έργα στον λιμένα Ευδήλου και ειδικότερα αυτά που χωροθετούνται στο ανατολικό και νότιο τμήμα του διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, καθώς είναι ακόμη εκτεθειμένα στους θυελλώδεις βορειοανατολικούς-ανατολικούς ανέμους  που συχνά, κατά τους χειμερινούς μήνες,  πλήττουν τις βόρειες ακτές του νησιού.

Η κατασκευή της επέκτασης (κατά 200m περίπου) του προσήνεμου μώλου στα βόρεια αύξησε βεβαίως τον συντελεστή ασφαλείας του λιμένα Ευδήλου, αλλά δυστυχώς δεν εξασφάλισε πλήρως το λιμάνι από τους καιρούς που έρχονται από βορειοανατολικά – ανατολικά.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την κατασκευή και των υπολειπόμενων έργων (αλιευτικό-τουριστικό καταφύγιο στα δυτικά κ.λ.π) ολοκλήρωσης του λιμένα Ευδήλου, καθώς θεωρούμε ότι το νησί μας πρέπει επιτέλους να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη λιμενική υποδομή, όχημα ανάπτυξης όλης της περιοχής.

 

Επίσης θα θέλαμε εγγράφως να μάθουμε την τύχη της κατασκευής του Περιφερειακού δρόμου Ευδήλου ( τμήμα της Επαρχιακής οδού Ράχες – Άγιος Κήρυκος) που παρόλο που δημοπρατήθηκε ποτέ δεν συμβασιοποιήθηκε και δεν ξεκίνησε η κατασκευή του.

Η ένταξη του στο νέο ΕΣΠΑ εκτιμάμε ότι πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Το εν λόγω  έργο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αξιοποίηση του λιμένα Ευδήλου, καθώς οι υφιστάμενες οδικές προσβάσεις, από και προς το λιμάνι, είναι τελείως ανεπαρκείς και σε πολλά σημεία επικίνδυνες για αυτοκίνητα και κατοίκους (Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις διέλευση μεγάλων φορτηγών δεν γίνεται χωρίς την χρήση φορτωτή που μετακινεί τμήματα του αυτοκινήτου).

Επιπρόσθετα το μεγαλύτερο μέρος των μελετών για τον εν λόγω δρόμο πληρώθηκε από τον πρώην Δήμο Ευδήλου και πρέπει να γνωρίζεται ότι η διάδοχη σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει την πολυτέλεια  να  χάνει  έργα  που η ίδια με πόρους της έχει ωριμάσει.

Τελειώνοντας  εκ μέρους των κατοίκων και των επισκεπτών της Ικαρίας θα θέλαμε την θετική σας ανταπόκριση  ώστε  σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή να δρομολογηθεί η διευθέτηση των προαναφερόμενων θεμάτων και προβλημάτων.

Αναμένοντας τις ενέργειες σας είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

 

 

 

Με  εκτίμηση

Ο  Δήμαρχος   Ικαρίας                                                                                

 

Στέλιος   Σταμούλος

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue