Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ο Δήμος Ικαρίας ενημερώνει για την ποιότητα νερού στη Δ.Ε. Ραχών

Ο Δήμος Ικαρίας ενημερώνει για την ποιότητα νερού στη Δ.Ε. Ραχών

by ikariaki.gr
14 views

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Ράχες Ικαρίας   26-1-2017

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

Δ.Ε   ΡΑΧΩΝ

banner

                     Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η    

Η Δημοτική Αρχή αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης που απασχολεί επί χρόνια, σχεδόν όλο το νησί, (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της μεγάλης κατανάλωσης), γνωστοποιεί στους δημότες σχετικά με την κατάσταση στην Δημοτική Ενότητα Ραχών τα εξής :

  1. Αναγνωρίζει και κατανοεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, ιδιαίτερα φέτος στην ποιότητα (θολότητα) του νερού σε κάποια χωριά της περιοχής Ραχών.
  2. Υπάλληλοι και αιρετοί του Δήμου όλο το προηγούμενο διάστημα δούλεψαν -πολλές ώρες- για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, και θα συνεχίσουν να δουλεύουν καθημερινά σε μια προσπάθεια όχι μόνο να αντιμετωπιστούν τα αίτια του προβλήματος, αλλά να βελτιώνεται συνεχώς ολόκληρο το δίκτυο της ύδρευσης. Σε όσους  εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου, συνέβαλαν σε  αυτή την περίπλοκη διαδικασία, αξίζουν  συγχαρητήρια.
  3. Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες (για το 2016) οι αναλύσεις του νερού, με δειγματοληψία από όλες σχεδόν τις πηγές και τις γεωτρήσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν τα εξής :

α) Η μικροβιολογική ανάλυση από όλα τα δείγματα έδωσε πολύ καλές έως άριστες τιμές στα στοιχεία που εξετάστηκαν (κολοβακτηρίδια, εντερόκοκκος).

β) Η φωτοχημική ανάλυση (ανίχνευση μετάλλων) έδωσε για δύο δείγματα ανεβασμένες τιμές. Συγκεκριμένα : Για την γεώτρηση των Καρυδιών έδωσε υψηλές τιμές σε σίδηρο και μαγγάνιο,  και για το διυλιστήριο υψηλή τιμή στο  σίδηρο.

  1. Η συνεχής προσπάθεια του Δήμου, σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό των πηγών το τελευταίο διάστημα, έδωσε τη δυνατότητα πριν λίγες μέρες να δώσουμε νερό σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Ραχών, μόνο από επιφανειακές πηγές (γεγονός που είχε να συμβεί αρκετά χρόνια), εκτός από τα χωριά Βρακάδες, Κουνιάδοι, Προεσπέρα, Νάνουρας, που θα εξακολουθήσουν να τροφοδοτούνται από την γεώτρηση του Πεζιού.
  2. Σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία του διυλιστηρίου, προσδιορίσαμε τις διορθωτικές εκείνες κινήσεις που πρέπει να γίνουν –και θα γίνουν άμεσα- για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο νερό που παίρνουμε από την συγκεκριμένη μονάδα.
  3. Με τον νέο κανονισμό ύδρευσης που εγκρίναμε, οι λογαριασμοί θα είναι 3 τον χρόνο. Έτσι θα μπορέσουν οι καταναλωτές να ανταποκριθούν ευκολότερα μιας και τα ποσά θα είναι μικρότερα. Οι μεγάλοι λογαριασμοί, στην σημερινή οικονομική κατάσταση, δυσκολεύουν την εξυπηρέτησή τους.
  4. Η επόμενη στόχευση που έχουμε είναι μέσα από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, να βελτιώσουμε την ποιότητα υποδομών που είτε είναι προβληματικές (π.χ γεώτρηση Καρυδιών) είτε εκτός δικτύου (π.χ γεώτρηση Χάρακα), καθώς και την δημιουργία νέων υποδομών που αυξάνουν τα αποθέματα και εμπλουτίζουν την υδροφορία (π.χ νέο φράγμα Οτές). Σε αυτή την κατεύθυνση επικαιροποιούνται οι μελέτες που υπάρχουν για αυτές τις παρεμβάσεις και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα επιδιωχθεί η ένταξη τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (Π.E.Π Β. Αιγαίου – ΟΧΕ – Ε.Π υπουργείων ) .

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue