Home ΟικονομίαΕργασία Ο Αγροτικός Σύλλογος Ικαρίας για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ικαρίας για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

by ikariaki.gr
2 views

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

    ΙΚΑΡΙΑΣ

   Το αγροτικό κίνημα το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί σημαντικούς αγώνες για την επιβίωση  των μικρομεσαίων αγροτών που η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μια σειρά μέτρα ενάντια στα αγροτικά νοικοκυριά αποσκοπεί στο ξεκλήρισμα ενός πολύ μεγάλου μέρους των αγροτών, έτσι ώστε η αγροτική ανασυγκρότηση που επικαλείται η κυβέρνηση να γίνει από συγκεκριμένα μερίδια του κεφαλαίου που δραστηριοποιούνται σε τομείς της αγροτικής οικονομίας . Δεν είναι τυχαίο  άλλωστε το γεγονός ότι σε συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων   με κυβερνητικά κλιμάκια δεν δέχτηκε να ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δικαιώματα μας.

Οι αγρότες της Ικαρίας έχουν να αντιμετωπίσουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα που βιώνουν όλοι οι αγρότες στην Ελλάδα, η αύξηση της φορολογίας του ΟΓΑ, και η αδυναμία πολλών κατοίκων του νησιού να καταβάλουν της ασφαλιστικές τους εισφορές με αποτέλεσμα  πολλοί να μην έχουν ούτε την ιατροφαρμακευτική τους  κάλυψη, είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που απασχολεί το νησί μας

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ κατέχοντας έναν μικρό κλήρο γης ή ζωικού κεφαλαίου για την ενίσχυση του εισοδήματος τους , να ενταχθούν ενεργά στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

Η κοινωνική συμμαχία που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο νησί μας των εργατών, ΕΒΕ, γυναικών, και αγροτών  πρέπει να διευρυνθεί για να μην μένει κανένας μόνος του μπροστά στα αντιλαϊκά σχέδια που σχεδιάζονται για τον ίδιο, μόνο και μόνο να υπάρχει κερδοφορία σε μερίδες που κατέχουν τον παραγόμενο πλούτο. Η κοινωνική συμμαχία πρέπει να κάνει πέρα όλα τα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού, που σκόπιμα καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα επιτελεία της.

Ο Αγροτικός σύλλογος Ικαρίας συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων, εκεί που βρίσκονται οι μικρομεσαίοι αγρότες , που διεκδικούν το σταμάτημα ξεκληρίσματος του κλάδου των αγροτών.

banner

   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Άμεση απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης για διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των χρεών τα ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ
  • Καμία κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων .
  • Ετήσιο ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ στα τραπεζικά βιβλιάρια των αγροκτηνοτρόφων, καθώς πληρώνονται για την διάθεση της παραγωγής τους μια-δυο φορές τον χρόνο και χρειάζεται να υπάρχουν αυτά τα χρήματα για να μπορούν να ζήσουν της οικογένειες τους και να συνεχίσουν την αγροκτηνοτροφική απασχόληση.
  • Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.
  • Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Συντάξεις αξιοπρέπειας. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες .

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται ξανά στους δρόμους και στα μπλόκα, και με συλλαλητήριο στις 14/2 στην Αθήνα, επειδή η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα των περσινών μπλόκων και που ψευδώς ισχυρίστηκε το αντίθετο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος . Συνεχίζουμε την μάχη της επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς παίρνοντας δύναμη από το δίκιο μας και από την μαζική και δυναμική στήριξη στον αγώνα μας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

 

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

14/2/17

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue