Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.. ( ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ )

ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.. ( ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ )

by ikariaki.gr
376 views

Keg7jjG-750x450

Η Ικαριακή Ραδιοφωνία  αναδημοσιεύει ένα πολύ όμορφο δημοσίευμα – αφιέρωμα του ναυτιλιακού διαδικτυακού ιστότοπου “Αρχιπέλαγος”, για το πλοίο “Νήσσος Μύκονος” που εξυπηρετεί όλη τη χρονιά τα νησιά του νομού μας Ικαρία, Φούρνους, Σάμο. 

Route: Piraeus – Syros – Mykonos – Ikaria – Samos
Vessel type: Ro-Ro/Passenger ship
IMO: 9208679
Callsign: SYJZ
Building year: 2005
Building yard: Skaramangas Shipyards, Greece (#701)
Owner: Hellas Flying Dolphins
Operator: Hellenic Seaways
Length: 141 m
Breadth: 21 m
Draft: 5,3 m
GT: 14.717
Machinery: 4 * Wärtsilä 12V38
Speed: max: 28, service speed: 25,4
Number of passengers: 1.915
Number of beds: 104
Number of cars: 418
Port of registry: Piraeus
Flag: Greece
Former owners: Strintzis Lines-(Blue Star Ferries) (-2004)
Sister ships: Nissos Chios,

MMpnPn2

 

banner

ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: Το ελληνικό διαμάντι του Αιγαίου..

Πλοίο ελληνικό, βγαλμένο από χέρια ελληνικά, έχει αγαπηθεί πολύ, τόσο από τους ταξιδιώτες όσο και από τους νησιώτες που εξυπηρετεί για πάνω από 9 χρόνια, σκίζοντας με την πλώρη του τα βαθειά γαλάζια νερά του Αιγαίου Αρχιπελάγους, που άλλοτε είναι ήρεμα και άλλοτε ατίθασα.
Το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ όμως ναυπηγήθηκε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τους πιο δύσκολους καιρούς και ταξιδεύει πάντα «παλικαρίσια», βγάζοντας ασπροπρόσωπους το Πλήρωμα και την εταιρία του. Μαζί με το αδελφό του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, αποτελεί ένα από τα καμάρια της .

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ..

Τη σχεδίαση του πλοίου ανέλαβε η Φινλανδική εταιρία Deltamarin, πολύ γνωστή στο χώρο, η οποία σχεδίασε και τα αδελφά Blue Star Ιθάκη, Πάρος και Νάξος καθώς και πολλά γνωστά πλοία που ταξιδεύουν σε όλες τις θάλασσες της υδρογείου.
Το 2004 η HELLENIC SEAWAYS προχώρησε στην αγορά του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξεκίνησαν οι εργασίες αποπεράτωσης. Τις εργασίες αποπεράτωσης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανέλαβε η εταιρία ΜΑΡΕΝΚΟ ΕΠΕ.
Η αποπεράτωση του πλοίου ολοκληρώθηκε σε 10 μήνες, με τα sea trials να πραγματοποιούνται την 1η Σεπτεμβρίου του 2005. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2005, της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, μια ημέρα σημαντική για τη Χριστιανοσύνη, γιορτάστηκαν τα εγκαίνια του πλοίου στον Πειραιά. Δύο ημέρες μετά, στις 16 Σεπτεμβρίου 2005, το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι για τη Χίο και τη Μυτιλήνη κενό επιβατών και στις 19 Σεπτεμβρίου 2005 πραγματοποίησε το πρώτο του εμπορικό δρομολόγιο για τα δύο μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Την τρέχουσα περίοδο 2014-2015, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αντώνη Αγαπητό στο τιμόνι της HELLENIC SEAWAYS, το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ κλήθηκε να αναλάβει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη μέχρι τώρα καριέρα του, καλύπτοντας τα κενά που προέκυψαν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, της Καβάλας και των άγονων, εξυπηρετώντας επαρκώς τις νέες ανάγκες και δίνοντας νέα πνοή για ζωή στα λιμάνια και τους κατοίκους.

Το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ
την τρέχουσα περίοδο 2014-2015 λόγω των κενών που προέκυψαν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, της Καβάλας και των άγονων, κλήθηκε να αναλάβει τον πιο καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του, εξυπηρετώντας επαρκώς τις νέες ανάγκες, δίνοντας νέα πνοή για ζωή στα λιμάνια και τους κατοίκους.

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ..

Η αποστολή του arxipelagos.com είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει με το πλοίο στις 11 Ιουλίου 2014, στο θερινό δρομολόγιο από τον Πειραιά για τη Σύρο, τη Μύκονο, τον Εύδηλο της Ικαρίας και το Καρλόβασι της Σάμου.

Λόγω του μεγάλου ημερήσιου δρομολογίου, στο πλοίο υπήρχαν δύο βάρδιες Πλοιάρχων και Α” Μηχανικών, προκειμένου να εξασφαλιστούν επαρκείς ώρες ξεκούρασης για τον Πλοίαρχο και τον Α” Μηχανικό. Το πλοίο είχε αναχώρηση στις 08:05 από τον Πειραιά και επιστροφή στο μεγάλο λιμάνι στη 01:30 τα ξημερώματα της επόμενης.

ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ….

Στη Γέφυρα μας υποδέχτηκαν ο Πλοίαρχος Cpt Βαγγέλης Αράθυμος με καταγωγή από την Τήνο και ο δεύτερος Πλοίαρχος, ο οποίος είχε λίγες ημέρες που είχε έρθει στο βαπόρι και ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιασμένος από το «εργαλείο» όπως το αποκαλούσε, ο Cpt Στέλιος Καρβέλης από τη Σκόπελο. Και οι δύο μας παραχώρησαν από κοινούσυνέντευξη στην κάμερα του arxipelagos.com μέσα σε έναν πανέμορφο χώρο, το σαλόνι vip, το οποίο προσφέρει ξεχωριστές ανέσεις με τους υπέροχους καναπέδες, τις δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις, τη μεγάλη τηλεόραση και την απίστευτη άνεση! ο οποίος χρησιμοποιείται μόνο για ειδικές περιστάσεις και δεν είναι προσβάσιμος για τους απλούς επιβάτες.

Την ομάδα της Γέφυρας συμπληρώνουν ο Ύπαρχος Cpt Μάριος Πελέκης με καταγωγή από την Τήνο, ο Υποπλοίαρχος Cpt Αλέξανδρος Σαπουνάς με καταγωγή από το Καρλόβασι, οι Ανθυποπλοίαρχοι κ.κ. Νεκτάριος Κλώνος και Άγγελος-Θεοφάνης Λιόντας και οι δόκιμοι Πλοίαρχοι κ.κ. Μελέτιος Ρούτης και Καλλιόπη Τσούκαλη.

Ο χώρος της Γέφυρας όχι μόνο εντυπωσιάζει αλλά εκπλήσσει ευχάριστα γνωρίζοντας πως καθετί, έχει τοποθετηθεί από ελληνικά χέρια με την ιδιαίτερη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, την υπευθυνότητα και το αστείρευτο φιλότιμο που διακρίνει κάθε Έλληνα εργάτη των ιστορικών ναυπηγείων του Σκαραμαγκά. Άλλωστε το φινίρισμα είναι άψογο, τα υλικά κατασκευής ποιοτικά και τα vibrations στο ταξίδεμα, άγνωστη λέξη! Το πλοίο παρακολουθεί ο γνωστός ιταλικός νηογνώμονας RINA.

Το ολικό μήκος του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ανέρχεται στα 141 m, το πλάτος 21 m και το βύθισμα 5,3 m.

Η ξεχωριστή γάστρα του πλοίου, που όπως μας εξηγεί στη συνέντευξη ο Καπετάν Βαγγέλης, μοιάζει με δελφίνι που ξεκινά από το βολβό και καταλήγει στο duck tail (πάπια) της πρύμνης, χαρίζει ένα μοναδικό πλανάρισμα στο πλοίο και υψηλότερη ταχύτητα και τα απόνερα βγαίνουν όμορφα στρωμένα που εντυπωσιάζουν.

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ..

Κατεβαίνοντας στην καρδιά του πλοίου, μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, εισερχόμαστε στους μεγάλους χώρους των μηχανών, εκεί που κρύβονται σε σειρά οι 4 WΓ„RTSILΓ„ κύριες μηχανές, οι 3 ηλεκτρογεννήτριες (WΓ„RTSILΓ„), τα Stabilizers της FINCANTIERI καθώς και ο υπόλοιπος μηχανολογικός εξοπλισμός. Χώροι άνετοι, καθαροί και ιδιαίτερα προσεγμένοι με άριστη συντήρηση του εξοπλισμού τους. Μας υποδέχονται οι δύο Α” Μηχανικοί του πλοίου, ο Μαστρό-Βαγγέλης Συρίγος με καταγωγή από τη Θηρασιά και ο Μαστρό-Διονύσης Χιόνης με καταγωγή από την Κεφαλονιά. Μας παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη για το φακό του arxipelagos.com μέσα στο χώρο του control-room. Η υπηρεσιακή ταχύτητα του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ κυμαίνεται μεταξύ 25 και 25,4 κόμβους, ενώ η μέγιστη αγγίζει τους 28. Εντύπωση προκαλεί η γρήγορη επιτάχυνση από στάση, γεγονός που οφείλεται στην τεράστια ιπποδύναμη.


To team του Μηχανοστασιου

Την ομάδα της Μηχανής συμπληρώνουν
οι κ.κ. Εμμανουήλ Λαντζάκης Α/Β” Μηχανικός, Χρήστος-Ασκληπιός Νικητάκης Β” Μηχανικός, Ιωάννης Μαρινάκης Γ” Μηχανικός,Εμμανουήλ Σιγάλας Γ” Μηχανικός, Νικόλαος Παπασπύρου δόκιμος Μηχανικός, Στυλιανός Κρεούζης Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος, Αντώνιος Τσακίρης Ηλεκτρολόγος,Δημήτριος Βάλβης βοηθός Ηλεκτρολόγος, Αντώνιος Παπαδόπουλος Α” Μηχανοδηγός, Ιωάννης Γερογιάννης Α” Μηχανοδηγός, Νικόλαος Λεντέρης Β” Μηχανοδηγός,Σπυρίδων Στρούμπης Β” Μηχανοδηγός και Κωνσταντίνος Ζώντος Καθαριστής μηχανής.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ TEAM


Το οικονομικό team

Ανεβαίνοντας στο Deck 6 με την κυλιόμενη κλίμακα βγαίνουμε μπροστά στη Reception και δίπλα τοποθετημένο, ως είθισται, το λογιστήριο του πλοίου. Οι δύο Προϊστάμενοι, ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου, Προϊστάμενος Οικονομικός και ο κ. Κωνσταντίνος Τακτικός, Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος, μας παραχώρησαν on camera ξεχωριστά συνέντευξη για το φακό του Αρχιπελάγους, μιλώντας ο καθένας με δυο λόγια για τον τομέα του. Το οικονομικό team συμπληρώνουν οι κ.κ. Αθανάσιος Γιαννούκας, Α” Οικονομικός, Ελένη Λύτρα,Β” Οικονομικός και ο Ιωάννης Μανωλάκος, δόκιμος Οικονομικός. Τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο στο δύσκολο έργο του βοηθά ο κ. Γεώργιος Τσιριγώτης, Αρχιθαλαμηπόλος και μία μεγάλη ομάδα από θαλαμηπόλους και επίκουρους μεταξύ των οποίων συναντήσαμε δύο καλούς φίλους, τον κ. Φάνη Διώτη θαλαμηπόλο, που γνωρίσαμε στο αφιέρωμα μας στο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ και τον επίκουρο Δημήτρη Παπαγεωργίου, γιο του γνωστού Cpt Διαμαντή Παπαγεωργίου, όπου ήταν η πρώτη του μέρα στη νέα του δουλειά, το πρώτο του ξεκίνημα!

ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Το πλοίο αποτελείται συνολικά από 9 Decks. Το κεντρικό Garage βρίσκεται στο Deck 3. Υπάρχουν δύο κατάμπαρα garage στο Deck 1 και 2. Οι χώροι των garage καταλαμβάνουν μέχρι και το μισό περίπου Deck 5.
Στο Deck 5 από το μέσο προς πλώρα, υπάρχουν καμπίνες. Το Deck 6 είναι το κατάστρωμα των κυρίως κοινόχρηστων χώρων. Εκτός από τη Reception και το λογιστήριο, θα συναντήσουμε πρύμα το κλειστό σαλόνι Aegean Lounge με καθίσματα αεροπορικού τύπου, το κεντρικό σαλόνι Central Lounge στο μέσο περίπου του πλοίου με τα καταστήματαAgora και το Self service Snack Bar. Εκεί συναντάμε τον κ. Κωνσταντίνο Βαγγελή που είναι ο Φροντιστής του πλοίου.


Το έμπειρο team της κουζινας

Ακόμη γνωρίζουμε τον Αρχιμάγειρα κ. Εμμανουήλ Παράβαλο με τις υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες που ετοιμάζει ο ίδιος και το έμπειρο team του: Παναγιώτης Στοϊκίδης Α” Μάγειρας, Μηνάς Μηνογιάννης Β” Μάγειρας, Σπυρίδων Λαγοδόντης Β” Μάγειρας, Μενέλαος Πινάκης Γ” Μάγειρας και Λύσσανδρος Χουλιάρης Γ” Μάγειρας.

Προχωρώντας προς πλώρα το Deck 6 εισερχόμαστε στην άνετη Α” θέση του πλοίου με το μεγάλο σαλόνι, το Atrium Lounge, το οποίο προσφέρει ξεχωριστές ανέσεις με τους υπέροχους καναπέδες, τις δερμάτινες και ξύλινες ευ πλοίου με το μεγάλο σαλόνι, το Atrium Lounge, το οποίο σε ένα μεγάλο αίθριο επικοινωνεί με σκάλα με το Panorama Loungeπου βρίσκεται ακριβώς από πάνω και διαθέτει αριθμημένα δερμάτινα αεροπορικά καθίσματα. Το Atrium Lounge εκτείνεται μέχρι τον καθρέπτη και έτσι οι τυχεροί επιβάτες απολαμβάνουν την απεριόριστη θέα εμπρός, μέσα από τα μεγάλα πλωριά παράθυρα. Στο Deck 7 βρίσκονται καμπίνες, εκ των οποίων κάποιες είναι πλωριές ακριβώς κάτω από τη Γέφυρα. Ακόμη βρίσκεται ο ειδικός χώρος VIP Lounge που αναφέρθηκε νωρίτερα.

Συνολικά το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ διαθέτει 104 κλίνες διανεμημένες σε 31 καμπίνες. Στο μέσο του πλοίου συναντάμε το Rainbow Lounge με αριθμημένα καθίσματα αεροπορικού τύπου και όμορφη θέα από τα μεγάλα παράθυρα και πρύμα το χώρο που χαρίσει θέα στα εντυπωσιακά απόνερα, αλλά συγχρόνως προστατεύεται και από τους ανέμους, το Three Dolphins Bar, μια ονομασία εμπνευσμένη από το σινιάλο της HELLENIC SEAWAYS με τα τρία δελφίνια σε κόκκινο φόντο!


Το ΤΕΑΜ του καταστρώματος

Κατεβαίνοντας στον καταπέλτη γνωρίζουμε τον κ. Γιάννη Τσουκαλά, Ναύκληρο του πλοίου, ο οποίος μαζί με τους Υποναύκληρους κ.κ. Σαμη Βελή και Κωνσταντίνο Τσουκαλά και το υπόλοιπο πλήρωμα καταστρώματος, φροντίζουν για τη γρήγορη φορτοεκφόρτωση αλλά και για ο,τι συμβαίνει σε κάθε σπιθαμή, σε κάθε κατάστρωμα του πλοίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..

Το ταξίδι – αφιέρωμά μας στο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ τελειώνει εδώ.. Όμως το πανέμορφο ελληνικό βαπόρι συνεχίζει να σκίζει τα νερά του Αιγαίου και να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις τόσο στους ταξιδιώτες του όσο και στους κατοίκους των νησιών!

Καλά ταξίδια ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ! Και καλή αντάμωση!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

https://www.youtube.com/watch?v=0dycwHJbbfY

 

ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΟ

https://www.youtube.com/watch?v=1ZmNo6fv8M8

 

ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΜΥΚΟΝΟ

https://www.youtube.com/watch?v=D7T0ztnx1-Q

 

ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΥΔΗΛΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

https://www.youtube.com/watch?v=S25_Pp05Hms

 

ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (ΣΑΜΟΣ)

https://www.youtube.com/watch?v=FtiSY02GkAo

 

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=4jM3Y41yTgs

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Στο ταξίδι μας με το ελληνικό ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ χαρήκαμε την αγέρωχη πλώρη του να σκίζει τα νερά του Αιγαίου, τα εντυπωσιακά απόνερα να ταράζουν την ηρεμία του γαλάζιου, την κόκκινη χορταστική τσιμινιέρα να καμαρώνει περήφανα με τα «δελφίνια» και το μεγάλο καταπέλτη να πέφτει στους ντόκους της Σύρου, της Μυκόνου, του Εύδηλου και του Καρλοβασίου.

Με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ απολαύσαμε μοναδικές στιγμές ταξιδιού!

ΚΑΜΕΡΑ: Σίμος Μιχάλογλου

ΜΟΝΤΑΖ- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ:
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

 

NISSOS MYKONOS: BackStage Footage

Σκηνές πίσω από τους φακούς για το «στήσιμο» του αφιερώματος στο ελληνικό επιβατηγό/οχηματαγωγό ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ της HELLENIC SEAWAYS, όπως τις κατέγραψε η παρακάμερα του arxipelagos.com.

Κάμερα: Λίνα Ζαφείρη, Σίμος Μιχάλογλου
Μοντάζ-επιμέλεια βίντεο: Σίμος Μιχάλογλου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

 

 

NISSOS MYKONOS – Interiors and Exterior Spaces ( Slide Show presentation Full HD )

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Συνέντευξη των Πλοιάρχων! Cpt Βαγγέλη Αράθυμου & Cpt Στέλιου Καρβέλη

Έχουμε τη μεγάλη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε με δύο νησιώτες Πλοιάρχους, στα πλαίσια του αφιερώματός μας στο θαυμαστό ελληνικό καράβι “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ”, με τον Καπετάν Βαγγέλη Αράθυμο από τη γραφική Τήνο και τον Καπετάν Στέλιο Καρβέλη από την καταπράσινη Σκόπελο! Και οι δύο Πλοίαρχοι μίλησαν με αγάπη και θαυμασμό για το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ καθώς και για τις ιδιαιτερότητες των λιμανιών του δρομολογίου. Λίγες ημέρες έχει ο δεύτερος Πλοίαρχος στο πλοίο Cpt Στέλιος Καρβέλης, για να καλύπτονται με ασφάλεια οι απαιτήσεις των ωραρίων για τις δύο βάρδιες, ώστε και οι δύο Πλοίαρχοι να είναι ξεκούραστοι στο δύσκολο έργο τους. Ομοίως συμβαίνει και στην ομάδα της μηχανής, όπου συνυπάρχουν δύο Α’ Μηχανικοί που συμπληρώνουν με ασφάλεια τις δύο βάρδιες του δρομολογίου.

Ευχόμαστε από καρδιάς καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες στο αγαπημένο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και στους δύο Πλοιάρχους του!

https://www.youtube.com/watch?v=aaFvtOZKRX4

Συνέντευξη Α” Μηχανικών κ. Ευάγγελου Συρίγου & κ. Διονύσιου Χιόνη

Βρισκόμαστε εν πλω με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχουμε τη χαρά να συνομιλήσουμε μέσα στο χώρο του Control Room του βαποριού της HELLENIC SEAWAYS με τους δύο Α” Μηχανικούς, κ.κ. Βαγγέλη Συρίγο και Διονύση Χιώνη. Με καταγωγή ο Μαστρό-Βαγγέλης από τη Θηρασία και ο Μαστρό-Διονύσης από την Κεφαλονιά, μας περιγράφουν και μας αναλύουν με λίγα λόγια τα μηχανήματα και τα συστήματα του μηχανολογικού τομέα του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ.

Τους ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες!

Συνέντευξη Προϊστάμενου Αρχιθαλαμηπόλου

Συνέντευξη Προϊστάμενου Οικονομικού

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ


ΠΛΗΡΩΜΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΚΑΜΠΙΝΕΣ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΣΑΛΟΝΙΑ

ΠΛΟΙΟ

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΓΚΑΡΑΖ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΛΟΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

.

 

Πατήστε πάνω στο εξώφυλλο για κατεβάσετε το αφιέρωμα σε μορφή ηλεκτρονικού περιοδικού. (PDF )

link για pchands

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟYΜΕ ΤΗΝ HELLENIC SEAWAYS ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Α” Αντιπρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο κ. Αντώνιο Αγαπητό

Καθώς και στον Διευθυντή Ναυτιλιακού τμήματος, Cpt Δημήτρη Παρασχάκη

Ευχαριστούμε ακόμη

Τον Γενικό διευθυντή εμπορικού τμήματος κ. Βασίλη Κάτσαρη

Τον Hotel Operation Manager κ. Αριστείδη Κατσαΐτη

Καθώς και την κ. Ελένη Πετσετάκη από το τμήμα Marketing για τη συνεργασία.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟYΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ NISSOS MYKONOS


Τον Cpt Βαγγέλη Αράθυμο,
, Πλοίαρχο,
Τον Cpt Στέλιο Καρβέλη, Πλοίαρχο,
Τον Cpt Μάριο Πελέκη, Ύπαρχο,
Τον Cpt Αλέξανδρο Σαπουνά, Υποπλοίαρχο,
Τον Cpt Νεκτάριο Κλώνο , Ανθυποπλοίαρχο,
Τον Cpt Άγγελο Θεοφάνη Λιόντα, Ανθυποπλοίαρχο,

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ

Τον κ. Βαγγέλη Συρίγο,Α” Μηχανικό
Τον κ. Διονύση Χιόνη,Α” Μηχανικό
κ. Χρήστο Νικητάκη, Β” Μηχανικό,
κ. Εμμανουήλ Σιγάλα, Γ” Μηχανικό
κ. Νικόλαο Παπασπύρου, Δοκιμο Μηχανικό
κ. Νίκολαο Μικέ, Γ” Μηχανικό
κ. Κωνσταντίνο Ζωντό, Καθαριστή Μηχανής
ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Τον κ. Γιάννη Τσουκαλά, Ναύκληρο,
κ. Χρήστο Βαγιάννη, Ναύτη

ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ


Τον κ. Κωνσταντίνο Τακτικό, Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο
Τον κ. Εμμανουήλ Κονδυλά, Θαλαμηπόλο
Τον κ. Δημήτριο Παπαγεωργίου, Επίκουρο

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ TEAM ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Όλους τους Αξιωματικούς και το υπόλοιπο Πλήρωμα, ευχαριστούμε θερμά για τη ζεστή φιλοξενία και ανεκτίμητη βοήθεια και συμβολή στην πραγματοποίηση του αφιερώματος στο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ!

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Ταξίδια σε Ήρεμες Θάλασσες!

 

 

 

.

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματοs συμμετείχαν οι

Σίμος Μιχάλογλου, Λίνα Ζαφείρη: Κάμερα

Αντώνης Μέγγουλης, Γεώργιος Τόγιας: Φωτογράφιση

Σίμος Μιχάλογλου, Γεώργιος Τόγιας: Συνέντευξη

Λίνα Ζαφείρη : Σημειώσεις

Αθανάσιος Αντωνίου: Μετάφραση

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Montage, Computer. Graphics Animation,

.
Ήταν μια παραγωγή του arxipelagos.com σε συνεργασία με την Hellenic Seaways

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue