Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Νέα Απεργία στις 2 Οκτώβρη – Κινητοποιήσεις σε Σάμο και Ικαρία

Νέα Απεργία στις 2 Οκτώβρη – Κινητοποιήσεις σε Σάμο και Ικαρία

by ikariaki.gr
3 views

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Α Π Ε Ρ Γ Ι Α

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019

Σάμος: 10.00΄ το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ικαρία: 12 το μεσημέρι, Πλατεία Ευδήλου

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, Νέες και νέοι,

Κλιμακώνουμε τον αγώνα. Συνεχίζουμε με νέα Απεργία.

Ότι αντεργατικό δεν απόσωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται με ορμή να αποτελειώσει η κυβέρνηση της Ν.Δ., υλοποιώντας ακόμα και τις πιο κρυφές επιθυμίες της μεγαλοεργοδοσίας.

Όπως η κρίση τους απαιτούσε γκρέμισμα κάθε εργατικού και λαϊκού δικαιώματος προκειμένου ν’ ανακάμψουν τα κέρδη τους, το ίδιο απαιτεί και η ανάπτυξή τους. Θυσίες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, ολοένα και μεγαλύτερα δώρα για την εργοδοσία.

Η «ανάπτυξη» που διαφημίζει η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο δεν είναι «για όλους», είναι για τους λίγους. Προϋποθέτει κόλαση για εμάς τους πολλούς. Από τη μια δίνει νέα προνόμια στην εργοδοσία, με φοροαπαλλαγές, ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών κ.α., ενώ από την άλλη επιτίθεται στα ελάχιστα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που μας έχουν απομείνει. Καταργεί τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προσδιορίζει μεγάλες γεωγραφικές περιοχές της χώρας σε «οικονομικές ζώνες» φτηνής εργατικής δύναμης με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις με «οικονομικά προβλήματα» να μην ακολουθούν την κλαδική Σ.Σ.Ε. επιβάλλοντας επιχειρησιακές, συμπιέζει και άλλο μισθούς και μεροκάματα.

Για να περνάει ανενόχλητη μέτρα που προστάζουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές θέλει «σιγή νεκροταφείου», να μην αντιδρά κανείς. Γι αυτό επιδιώκει να ελέγξει, να φιμώσει και να καταργήσει τα σωματεία ευνουχίζοντας κάθε προσπάθεια συλλογικής λειτουργίας και δράσης τους, την ίδια την Απεργία. Καταργεί επί της ουσίας την αυτοτέλεια των σωματείων και τα καταστατικά τους με το «ηλεκτρονικό φακέλωμα» και την «ηλεκτρονική ψηφοφορία», αφού θέλει τους εργαζόμενους αποκομμένους, να μη συζητούν, να μην αποφασίζουν πως θα δράσουν ενάντια στην εκμετάλλευση.

Στις 24 Σεπτέμβρη διατρανώσαμε την θέλησή μας ν’ αγωνιστούμε ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα με τα όπλα που αυτό θέλει να καταργήσει: με το σωματείο και την απεργία. Το ίδιο κάνουμε και τώρα. Δε συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Με όπλο τα σωματεία μας, με συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με ότι μέσο μπορούμε ενημερώνουμε πλατιά τους εργαζόμενους και το λαό των νησιών μας. Παίρνουμε αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη ορμή με νέα ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 2 Οκτώβρη.

banner

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις Συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου!

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας – Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue