Home ΚοινωνίαΚόσμος Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης

Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης

by ikariaki.gr
0 views

παλαιστινηΚάθε μέρα που περνά στη μαρτυρική Γάζα διευρύνεται το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από τη φονική μηχανή του ισραηλινού κράτους. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά και οι τραυματίες είναι χιλιάδες.

Το νέο έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης από το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ, η βάρβαρη και εγκληματική του επίθεση, που έχει τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ, πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά!

Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι απέναντι στη νέα γενοκτονία του κράτους του Ισραήλ όπου καθημερινά σφάζονται άμαχοι, παιδιά, γυναίκες, εργαζόμενοι, νέοι. όταν ισοπεδώνονται γειτονιές ολόκληρες, βομβαρδίζονται νοσοκομεία και σχολεία, χρησιμοποιούνται απαγορευμένα όπλα ακόμα και τα καταφύγια του ΟΗΕ έχουν γίνει στόχος των ισραηλινών βομβών.

Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν μας να εξομοιώνει τα θύματα με τους θύτες, να μιλάνε για το «δικαίωμα» του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα» δικαιολογώντας και οπλίζοντας το χέρι του Ισραήλ.

Και δεν μπορεί να γίνεται ούτε καν ανεκτό το παραλήρημα του ο πρέσβη του Ισραήλ στις ΗΠΑ, που ξεστόμισε ότι «οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την απίστευτη αυτοσυγκράτηση που έχουν επιδείξει στον αγώνα κατά της Χαμάς!.

Οι ΗΠΑ, αλλά και η ΕΕ, που ενθαρρύνουν την εγκληματική δράση του Ισραήλ με την ολόπλευρη στήριξη που του παρέχουν, που αναβαθμίζουν με διάφορους τρόπους τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το ισραηλινό κράτος, που διοργανώνουν από κοινού στρατιωτικές ασκήσεις με τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν βαριές ευθύνες για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και της νεολαίας του.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα του πολιτικού συνασπισμού του κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο(Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Συντηρητικοί – Μεταρρυθμιστές),που βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του.  Με το πρόσχημα της ασφάλειας του ισραηλινού κράτους δικαιολογεί τις βάρβαρες δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ, αθωώνει το ισραηλινό κράτος για τα στυγνά εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων Παλαιστινίων, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. Στο κοινό ψήφισμα δεν υπάρχει ούτε μία λέξη καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης, των δολοφονιών εκατοντάδων Παλαιστινίων ακόμη και μωρών παιδιών, ενώ βαφτίζει τη σφαγή αμάχων από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ, στη Γάζα απλά «κρίσιμη κατάσταση».

Ευθύνες έχει και η ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει προχωρήσει σε συμφωνίες με το Ισραήλ, οικονομικές και πολιτικές αλλά κυρίως στρατιωτικές.

Δεν μπορεί να δίνεται ανάσα σε ένα κράτος, σε ένα καθεστώς που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό και δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους ανάφλεξης σε όλη την περιοχή της Μεσογείου. Να ακυρωθούν όλες αυτές οι συμφωνίες με το Ισραήλ.

Εκφράζουμε τη σταθερή αλληλεγγύη μας στους Παλαιστινίους, καταδεικνύουμε την υποκρισία όσων εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα και τη συνενοχή όσων κυβερνήσεων και κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης παζαρεύουν «γεωστρατηγικά οφέλη» με το αίμα των λαών και αναβαθμίζουν πολύπλευρα τις σχέσεις τους με το Ισραήλ. Συζητάνε υποκριτικά για κατάπαυση του πυρός και για συμφωνία εκεχειρίας την ίδια στιγμή που το οπλισμένο από την πολιτική τους χέρι του Ισραήλ συνεχίζει να δολοφονεί.

Αποδεικνύεται και με αυτό τον τραγικό τρόπο ότι καμία ασφάλεια, καμία σταθερότητα και ευημερία για τους λαούς δεν φέρνει η Ε.Ε. και η συμμετοχή σε αυτή τη λυκοφωλιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες, κάθε λαϊκό άνθρωπο, με την πάλη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους να εμποδίσουν τη νέα γενοκτονία του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, που βρίσκεται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, στο έδαφος των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που υπάρχουν και προωθούνται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Να δυναμώσει το κύμα καταδίκης του Ισραήλ, να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να καταδικαστεί το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

  • Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής.

  • Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού, και η άρση κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.

  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

  • Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

24/72014

Τ.Ε. Ικαρίας & Φούρνων

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue