Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Μέτρα προφύλαξης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ικαρία

Μέτρα προφύλαξης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ικαρία

by ikariaki press
10 views

κακοκαιριαΙκαρία 10 Δεκεμβρίου  2013

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δ.Ε. Ευδήλου ευρεία σύσκεψη της Δημοτικής Επιτροπής ΠΣΕΑ (Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης) της Ικαρίας.

 Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών που εδρεύουν στο νησί μας, Στρατός, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ, σύλλογος εθελοντών πυροσβεστών.

 Εκ μέρους του Δήμου εκτός από τον Δήμαρχο κ. Χρ. Σταυρινάδη, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Ευδήλου και Ραχών Η. Λεριάδης, Ν. Καλαμάρας και οι υπάλληλοι μέλη της Επιτροπής ΠΣΕΑ του δήμου Ικαρίας.

 Θέμα της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών εν όψει της χειμερινής περιόδου και η προετοιμασία για την αντιμετώπιση έντονων φυσικών-καιρικών φαινομένων στο νησί μας (χιονοπτώσεις, πλημμύρες κλπ). Καθορίστηκαν οι προτεραιότητες σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν τόσο για την ετοιμότητα αντιμετώπισης, όσο και οι δράσεις την ώρα ή τις ώρες που εκδηλώνονται κακοκαιρίες στο νησί μας.

 

  Η Επιτροπή καλεί τους πολίτες της Ικαρίας :

banner

 

1.Την ώρα ή τις ώρες εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα αν πρόκειται να κινηθούν κοντά σε χειμάρους ή ρέματα που δεν έχουν ασφαλή γεφύρια.

 

2. Σε περίπτωση χιονόπτωσης, απαγορεύεται σε όλους να οδηγούν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος και την νύχτα με τον παγετό ακόμη μεγαλύτερος.

 

3. Καλούμε τους πολίτες να φροντίσουν ώστε αν κοντά στα κτήματα ή τα σπίτια τους υπάρχουν ρέματα, να είναι καθαρά από κλαδιά ή άλλα φερτά υλικά για να διευκολύνεται η ομαλή ροή των νερών της βροχής. Επίσης μπορούν να επικοινωνούν με τις (κατά τόπους) υπηρεσίες του δήμου, αν εντοπίσουν εμπόδια, μπάζα ή άλλα υλικά που ενδεχόμενα να προκαλέσουν βλάβες στους δρόμους, τα φρεάτια ή τα γεφύρια και πρέπει να καθαριστούν.

 

4. Παρακαλούμε επίσης να έχουμε όλοι μας κατά νου, τους υπερήλικες συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα αν αυτοί ζουν μόνοι σε μακρινά σπίτια ή οικισμούς.

 

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Φωτογραφία αρχείου


Έκτακτα Δελτία σε ισχύ
Ώρα έκδοσης: 10/12/13 12:00
WOGR91 LGAT 101200
"ΑΜΕΣΟ"
ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 10-12-2013 / 1400 Β
Α.Α. 31 / 2013
ΠΡΟΣ : ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (10-12-2013) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Α) ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (10-12-2013):

1. ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ 8 ΜΕ 9 ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ.
2. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ 400 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600 ΜΕΤΡΑ).

Β) ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (11-12-2013):

1.ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ 8 ΜΕ 10 ΜΠΟΦΟΡ.
2. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΠΙΟ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 200-300 ΜΕΤΡΑ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ.
3.ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (6 ΜΕ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ)

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (12-12-2013) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (13-12-2013) ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΓΕΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ. ΟΙ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚ

Α. ΛΑΛΟΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue