Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Μετακίνηση γιατρού στην Ικαρία: Νέες κινητοποιήσεις – Όλο το ρεπορτάζ

Μετακίνηση γιατρού στην Ικαρία: Νέες κινητοποιήσεις – Όλο το ρεπορτάζ

by ikariaki.gr
1,4K views

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν Σύλλογοι και Σωματεία στην Ικαρία, για τη μετακίνηση της γιατρού από το ΠΠ Ιατρείο Ραχών στο ΚΥ Ευδήλου. Χθες πραγματοποίησαν ανοιχτή συγκέντρωση στις Ράχες για να προγραμματίσουν τις νέες τους κινήσεις.

Ένωση Γονέων Ικαρίας: Ανοιχτό κάλεσμα για την υγεία Τετάρτη 28/6 στις Ράχες (Μπασκετάκι)

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων, του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Σωματείου Ξενοδ/υπαλλήλων, της Λαϊκής Συσπείρωσης και κάτοικοι του νησιού.

Κινητοποίηση ενάντια στη μετακίνηση Ιατρού από τις Ράχες: Καμία απάντηση της 2ης ΔΥΠΕ στους Συλλόγους

Μετά από συζήτηση, αποφάσισαν αρχικά να μεταβεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου η γιατρός στο ΚΥ Ευδήλου για να μην μένει το Κέντρο χωρίς γιατρό και κινδυνέψει κάποιος ασθενής, αλλά να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας εκεί την ίδια μέρα. Επόμενη κινητοποίηση ορίστηκε η Δευτέρα 3 Ιουλίου με παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις Ράχες και παράλληλα ενημέρωση και συζήτηση σε όλα τα χωριά για την κατάσταση. Σε περίπτωση δε που μετακινηθεί ο παθολόγος από το Νοσοκομείο στο ΚΥ Ευδήλου, αποφάσισαν να κάνουν παρέμβαση ώστε να παρεμποδιστεί.

Πανελλαδικό φαινόμενο η υποστελέχωση – Το Νοσοκομείο Ικαρίας είναι ανοχύρωτο χωρίς χειρούργο, αξονικό και βασικές ειδικότητες – Δεν υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις – Το ΕΣΥ πάει προς ιδιωτικοποίηση, δηλώνει ο κ. Δρούλιας

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού και προέδρου ΣΕΝΙ, κ. Δρούλια, , υπάρχει πρόθεση να μετακινηθεί ο ένας παθολόγος του Νοσοκομείου για κάλυψη εφημεριών στο ΚΥ Ευδήλου -για τον Ιούλιο-  και σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Ζουμπουνέλη, γιατρού του Ιατρείου Ραχών, γιατρός από την Άνδρο επικοινώνησε μαζί της ψάχνοντας κατάλυμα, καθώς υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί στην Ικαρία για κάλυψη εφημεριών.

banner

Από το Καρκινάγρι, ο Ρένος Ρουστάς εκπροσωπώντας δύο Συλλόγους, δήλωσε ότι οι χωριανοί θα ζητήσουν να μην μετακινείται ο αγροτικός ιατρός από το χωριό τους διότι έχουν θρηνήσει ανθρώπους στο παρελθόν από έλλειψη γιατρού.

Καταθέσαμε υπόμνημα στον εισαγγελέα γιατί η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ικαρίας με τις εφημερίες και την έλλειψη χειρουργικού τομέα, κρέμεται από μια κλωστή, για την ασφάλεια των ασθενών – οι γιατροί είμαστε εκτεθειμένοι να φάμε ξύλο από συγγενείς σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με ασθενή και δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε λόγω των ελλείψεων, λέει ο κ. Δρούλιας

Η κ. Ζουμπουνέλη δήλωσε ότι η Αστυνομία επικοινώνησε μαζί της λέγοντάς της ότι είναι ποινικό αδίκημα να παραμποδίζεται για να μεταβεί σε εφημερίες και ότι της ζητούσε πληροφορίες για τα άτομα που πραγματοποίησαν κατάληψη στο Ιατρείο Ραχών. Η ίδια δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά για την υπόθεση και ο ΣΕΝΙ δήλωσε ότι θα στηρίξει τη γιατρό με όλα τα μέσα.

Ικαρία: Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου καταθέτει γραπτή καταγγελία στον εισαγγελέα

Τέλος, τοποθετήθηκαν για το θέμα εκπρόσωποι από τα Σωματεία και Συλλόγους που ήταν παρόντες.

Δείτε το βίντεο από τη συγκέντρωση:

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue