Home Ο Σεφ της Ικαριακής Μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς!

Μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς!

by ikariaki.gr
50 views

Δίνω σήμερα ιδέες για το νοστιμότερο τραπέζι !!!Πλήρες γευστικό μενού!Καλή χρονιά φίλοι μου!

rodi

 

Χοιρινό ρολό γεμιστό

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζήτα από τον κρεοπώλη να τον ανοίξει για ρολό)
  • 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί
  • 100 γρ. Βιτάμ
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό (μπέικον φουαντρέ)
  • 100 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 150 γρ. καπνιστό τυρί μετσόβου κομμένο σε μπαστούνια
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1.Άπλωσε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
  • 2.Αλατοπιπέρωσε το κρέας, μαρίναρε με το θυμάρι και άλειψε το όλο, με το Βιτάμ
  • 3.Τοποθέτησέ το μετά πάνω στο χαρτί, άπλωσε κατά μήκος όλα τα υλικά, και ρόλλαρε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κλείσει καλά, σφίγγοντας και τις δύο άκρες .
  • 4.Τύλιξε το ρολό σε αλουμινόχαρτο και τοποθέτησε το σε ταψί –ή, αν προτιμάς ένα πιο οικολογικό δέσιμο, χρησιμοποίησε ένα σχοινάκι.
  • 5.Ψήσε για 50 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει, και μετά είναι η στιγμή της αποκάλυψης:Άνοιξε το προστατευτικό περίβλημα, πρόσθεσε νερό στο ταψί και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι το ρολό να ροδίσει.
  • 6.Μπορείς να το σερβίρεις με ρύζι και ανάμικτα λαχανικά ή πατάτες –θα είναι πάντα το ίδιο νόστιμο.

 

 

Βίδες σαλάτα με ντουέτο γαρίδας κοτόπουλου

 ΥΛΙΚΑ

1 μικρό κοτόπουλο (περίπου 1 κιλό)
350 γρ. μικρές γαρίδες
3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
300 γρ. μικρά μακαρόνια βίδες, κατά προτίμηση τρίχρωμα
450 γρ. γλυκό καλαμπόκι από κονσέρβα
Για το dressing:
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό 2 λεμονιών
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι κόλιαντρο
5 κουταλάκια μαγιονέζα
2 κουταλάκια ketchup
5 κουταλιές ελαιόλαδο

banner

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1.Βράσε τις βίδες, ξέπλυνε τες με κρύο νερό και στράγγιξε τες.
  • 2.Βράσε το κοτόπουλο και κόψε το σε μικρά κομμάτια.
  • 3.Μαγείρεψε τις γαρίδες βραστές ή στον ατμό και στη συνέχεια ξεφλούδισε τες.
  • 4.Ύστερα, ανακάτεψε τις βρασμένες βίδες, γαρίδες και κοτομπουκιές με το μαϊντανό και το καλαμπόκι και πέρασε στο dressing.
  • 5. Ανάμειξε το ελαιόλαδο , το λεμόνι, τη μαγιονέζα, την ketchup, το μαύρο πιπέρι και το κόλιαντρο, και περιχύνουμε τη σαλάτα βίδες με ντουέτο γαρίδας και κοτόπουλου. Πριν τη δοκιμάσεις όμως, πάγωσε τη στο ψυγείο για 2-3 ώρες!

 

 

Ποικιλία τυριών

Διάφορα τυριά – γραβιέρα, ροκφόρ, κεφαλοτύρια, γκούντα, κασέρι και ο,τι άλλο σε αλλαντικό ή γαλακτοκομικό προτιμάτε.

 

 

Πανακότα

 

ΥΛΙΚΑ

1100ml γάλα

400ml κρέμα γάλακτος

6 βανίλιες

2 κουταλιές ζάχαρη

3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 20 γρ.

λίγο νερό

σάλτσα καραμέλας (σας έχω δώσει την συνταγή, αναζητήστε την στην σελίδα μου  🙂  )

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε λίγο νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και διαλύουμε τις ζελατίνες τις οποίες ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας λιγάκι.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε φόρμα με ωραίο σχήμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί για σάλτσα καραμέλας να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα φράουλας ή σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει!!!Φυσικά η original είναι με φράουλα!…κάτι άλλο που έκανα και μ’άρεσε τρελά…όταν έφτιαξα την κρέμα σε σάλτσα καραμέλας στη θέση της βανίλιας έβαλα μαστίχα!!

 

Ο Ρατατούλης της Ικαριακής

Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8 fm

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue