Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Μεγάλη σκακιέρα και φέτος η Ικαρία!

Μεγάλη σκακιέρα και φέτος η Ικαρία!

by ikariaki.gr
1 views

σκακι ικαρος 2014Σκακιστική γιορτή τον Ιούλιο στην Ικαρία, με διαλέξεις, επιδείξεις, προβολές, γρήγορο σκάκι, ξεχωριστούς αγώνες για παιδιά, Λύση Προβλημάτων, Ομαδικό Μεσογειακό Τουρνουά και, βέβαια, με την πιο σημαντική εκδήλωση, το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014».

Φέτος, από τις επιβεβαιωμένες συμμετοχές (http://www.chess-results.com/tnr137949.aspx?lan=1), καθώς και από τις πολύ περισσότερες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, οι οποίες αναμένεται να μετατραπούν σε παρουσίες, ο αριθμός των παικτών που θα αγωνιστούν αναμένεται αυξημένος σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Κυρίαρχα στοιχεία θα είναι και πάλι το σμίξιμο ηλικιών (ίσως βρεθούν ξανά αντίπαλοι σκακιστές που τους χωρίζουν 8 δεκαετίες!), η συνύπαρξη παικτών από χώρες με διαφορετικό πολιτισμό, άλλη γλώσσα, ξεχωριστή κουλτούρα, η ισότιμη αναμέτρηση ανδρών και γυναικών, οι ίδιες συνθήκες για άτομα με ειδικές ανάγκες, οι συναντήσεις συναθλητών του ίδιου σωματείου, οι αναμετρήσεις μελών της ίδιας οικογένειας!

Στα πρώτα τραπέζια θα αγωνίζονται μεγάλοι μετρ, όπως ο Ουκρανός Ζέρεμπουκ, ο Ούγγρος Προχάσκα, ο Τσέχος Βέλιτσκα, καθώς και διεθνής μετρ, όπως ο Αιγύπτιος Φαραχάτ, ο Ηλίας Κουρκουνάκης, ο Νίκος Σκαλώτας, αλλά και παίκτες ικανοί να διεκδικήσουν νόρμα διεθνούς τίτλου, όπως ο Αλέξανδρος Κουκουφίκης, ο Βασίλης Σαράντος και πολλοί άλλοι.

Στις χαμηλές σκακιέρες θα παίζουν πολλοί αρχάριοι, μικρά παιδιά, άτομα που θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες και, όπως έχει δείξει το παρελθόν, θα αγαπήσουν το σκάκι!

Το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014» θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου από 12 μέχρι 20 Ιουλίου (http://ikariachess.blogspot.gr/). Θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν ποικίλες εκδηλώσεις, σύμφωνα με πρόγραμμα που καταρτίζεται και θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Εκτός από τις αμιγώς σκακιστικές δραστηριότητες, προγραμματίζονται ξεναγήσεις, μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και χορού για μεγάλους. Θα καταβληθεί προσπάθεια να γνωρίσουν οι επισκέπτες την ιστορία, τις παραδόσεις, αλλά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής της Ικαρίας. Να δουν τις φυσικές ομορφιές, να χαρούν την καθαρή θάλασσα, να γευτούν νόστιμα προϊόντα, να εισχωρήσουν στον πολυδιαφημισμένο τρόπο διασκέδασης των Ικαριωτών.

Εκτός από τους παρόντες, οι οποίοι θα αγωνιστούν, θα κολυμπήσουν, θα δημιουργήσουν γνωριμίες (οι νεότεροι θα ερωτευτούν!) και θα γλεντήσουν, τα όσα διαδραματίζονται στις σκακιέρες θα μπορούν να τα παρακολουθούν πολλές χιλιάδες φίλοι του σκακιού σε όλο τον κόσμο. Τόσο από την ζωντανή μετάδοση των σημαντικότερων παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, όσο και με την δημοσιοποίηση των αναλυτικών αποτελεσμάτων και επιλεγμένων παρτίδων. Το σκάκι θα προβάλει για μια ακόμα φορά την Ικαρία σε όλο τον πλανήτη!

Όλα αυτά, χάρη στις προσπάθειες των ντόπιων σκακιστών, στην ουσιαστική στήριξη όλων των παρατάξεων του Δήμου Ικαρίας, τις παροχές της χορηγού ναυτιλιακής εταιρείας Hellenic Seaways,

την συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ι. Μελάς», καθώς και άλλων τοπικών φορέων, των μέσων επικοινωνίας (εφημερίδες, ραδιόφωνα, διαδικτυακοί τόποι, μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και βέβαια των πολύ καλών φίλων του νησιού μας, των Ελλήνων και ξένων σκακιστών και σκακιστριών οι οποίοι,, εδώ και 37 χρόνια, επιλέγουν την Ικαρία για να συνδυάσουν αρμονικά σκάκι με διακοπές!

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue