Home ΚοινωνίαΠολιτικήΕκλογές 2015 Οι μάσκες έπεσαν – Ανακοίνωση Δικτύου Σπιθών ”Ελ.Λα.Δ.Α.”

Οι μάσκες έπεσαν – Ανακοίνωση Δικτύου Σπιθών ”Ελ.Λα.Δ.Α.”

by ikariaki.gr
8 views
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ “ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α” 
11 Ιαν. 2015σπίθα
Μετά την διευκρινιστική (και ιστορικής σημασίας) παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη (8/1/2015) (http://diktioellada.blogspot.gr/2015/01/o.html) που επιρρίπτει στο ΣΥΡΙΖΑ την ιστορική ευθύνη της δολιοφθοράς που, “εκ των έσω”, ματαίωσε τη δημιουργία του  Παλλαϊκού Δημοκρατικού / Πατριωτικού Μετώπου, προ των εκλογών του 2012, και επέτρεψε έτσι, το βάθεμα και το ρίζωμα της αιχμαλωσίας της Ελληνικής κοινωνίας για 2,5 ακόμα  “πέτρινα χρόνια”, υπό την συγκυβέρνηση των δοσίλογων της “Νέας Δημοκρατίας”, του “Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος” και της “Δημοκρατικής Αριστεράς”, οι μάσκες έπεσαν και τα πράγματα (και τα πρόσωπα) μπήκαν στη σειρά τους.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται για μεθόδευση αήθους και ανάρμοστης σπέκουλας που αφορά τον πολιτικό λόγο του Μίκη Θεοδωράκη. 

Τα δε πρόσωπα που ανωνύμως και υπό την επιγραφή ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, καπηλεύονται το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, κατονομάζονται (από τον ίδιο) ως “φράξιες” του ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι πραγματικοί αγωνιστές και ειδικά οι Σπιθιστές, έχουν ονοματεπώνυμο. Αντίθετα, οι κουκουλοφόροι που βγαίνουν ανώνυμα κάτω απ’ τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ”, λοιδορούν και προβοκάρουν. Αυτό και μόνο καταδεικνύει ότι το δημοσίευμα“Παραμερίζοντας αυτά που μας χωρίζουν…” είναι ψευδεπίγραφο. Σκοπό έχει την αποδόμηση του πολιτικού λόγου του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος καλεί τον Ελληνικό λαό να αντισταθεί σε όλο το σύστημα εξουσίας, αλλά και στην αποδόμηση της ιδεολογίας της ΣΠΙΘΑΣ. 
Γιατί οι σκοτεινές αυτές δυνάμεις και οι παρατρεχάμενοί τους, γνωρίζουν ότι η δήλωση του Μίκη “ΣΠΙΘΑ ΤΕΛΟΣ”, αφορούσε τα πάσης φύσεως οργανωτικά σχήματα και όχι την ιδεολογία της ΣΠΙΘΑΣ. Εντέχνως το αποκρύπτουν. Διατηρούν λοιπόν παρά την συγκεκριμένη και ξεκάθαρη διατύπωση του ιδρυτή και ηγέτη του ΚΑΠ – ΣΠΙΘΑ, οργανωτικά σχήματα, κάτω από βαρύγδουπους τίτλους όπως: “ΕΝΙΑΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ”, “ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ”, “ΣΠΙΘΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ”, ή οτιδήποτε άλλο ηγεμονεύει ολόκληρους νομούς, με όργανό τους τον ιστοχώρο “ispitha”, το οποίο ισχυρίζονται ψευδώς ότι είναι και το επίσημο site της ΣΠΙΘΑΣ. 
Μοναδικός σκοπός τους, η διάλυση. Οι πολιτικοί αυτοί τσαρλατάνοι δεν είναι γραφικοί, είναι επικίνδυνοι. Και πρόκειται για την φράξια του ΣΥΡΙΖΑ όπως την καταγγέλλει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης στο κείμενό του “Αναλυτική τοποθέτηση του Μίκη Θεοδωράκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δήλωσή του”.
Μετά από αυτήν την ξεκάθαρη δήλωση του Μίκη, που έβγαλε τις μάσκες από τους μασκοφόρους, τού οφείλεται, ως ελάχιστο υπόλειμμα σεβασμού στο πρόσωπό του, η οριστική παύση κάθε χρήσης του ονόματος ΣΠΙΘΑ από όσους το χρησιμοποιούν σαν υπογραφή, για την προεκλογική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ή άλλων κομμάτων.
Η “Σπίθα” αυτή, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά, ύπουλα και απατηλά την ταμπέλα “ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΣΠΙΘΑ”, μέσα από μία πολυσέλιδη εισήγηση που περιέγραφε το γιατί ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ) είναι ανάξια της εμπιστοσύνης του Λαού, καταλήγει (ώ, του θαύματος !!) να παροτρύνει για την ψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη που είχε δημοσιοποιήσει, (την προηγουμένη της ανακοίνωσης αυτής της Σπίθας) την επιστολή του, με την οποία κατακεραύνωνε το ΣΥΡΙΖΑ και τους αήθεις προεκλογικούς τακτικισμούς του, για την εκμετάλλευση του προσώπου του!! 
Στο θέμα της τακτικής για την κατάκτηση της Εξουσίας δεν επιτρέπεται να αναφέρεται μόνο ο ένας βασικός πυλώνας, δηλαδή το Παλλαϊκό Μέτωπο και να αγνοείται ο άλλος, δηλαδή ο πλούτος της χώρας, όπως γίνεται με την κατάπτυστη Εισήγηση στην “Γεν. Συνέλευση της Σπίθας Αττικής” και την απόφαση που δημοσίευσαν. Ήδη με την παράλειψη αυτή αποκαλύπτεται η ευθυγράμμιση της εν λόγο ψευτοσπίθας με τα προγράμματα των κομμάτων της Αριστεράς.
Τώρα βλέπουμε ότι κάποιοι μυστηριώδεις κύκλοι αναρτούν κείμενα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία “στελέχη της Σπίθας” θεωρούν τη στάση του Μίκη Θεοδωράκη (δηλαδή την διευκρινιστική επιστολή του) “ύποπτη”, βλέπε δημοσίευμα του thebest.gr.
Αυτή η τραγική φαρσοκωμωδία θα πρέπει να σταματήσει. Κάποιοι θέλουν Σπίθα, χωρίς Θεοδωράκη. Όμως οι μάσκες έπεσαν… Βλέπουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι και πάλι ο βασικός στόχος των διαδόχων των ίδιων σκοτεινών δυνάμεων που κατάφεραν, μετά το Συνέδριο της Καβάλας να φτάσουν σε ηγετικές θέσεις μέσα στη Σπίθα και να διαλύσουν την οργάνωσή της.
Είναι οι ίδιες σκοτεινές δυνάμεις των δογματικών κύκλων της Αριστεράς που τον πολεμούν με όλα τα μέσα από την εποχή των “Λαμπράκηδων”, του “Πατριωτικού Μετώπου”, της “Ενωμένης Αριστεράς”, της “Κίνησης για την ενότητα της Αριστεράς” (ΚΕΑ), κτλ, κτλ. Όχι μόνον ως αγωνιστή, αλλά και ως συνθέτη και ως άνθρωπο. Εάν τους μετρούσαμε, θα βρίσκαμε δεκάδες,  αν όχι εκατοντάδες, που έκαναν τα πάντα για να τον εξαφανίσουν, με αποτέλεσμα, αυτός μεν να είναι πάντα όρθιος και παρών, εκείνοι δε να έχουν κερδίσει αιώνια αφάνεια,παίρνοντας μαζί τους το δηλητήριο της ντροπής.
Η ιδεολογία της ΣΠΙΘΑΣ είναι η δεσπόζουσα ιδεολογία του Κινήματος Ανατροπής της τρέχουσας αιχμαλωσίας της Ελληνικής κοινωνίας, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από υπάρχουσες Σπίθες, αλλά και άλλες Κινήσεις ενεργών πολιτών που, μέσα από τον δρόμο που έδειξε ο Μίκης, πορεύονται (θέλουν δεν θέλουν) προς μία μεγάλη και λυτρωτική συνάντηση που θα αποκαταστήσει την (αιχμάλωτη σήμερα) ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, η οποία θα απαιτήσει την πολυπόθητη ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Στόχους, στους οποίους κανένα κόμμα (συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ) δεν αναφέρεται, αποδεικνύοντας έτσι, τον επιδιωκόμενο (από όλα τα κόμματα του καθεστώτος πολιτικού συστήματος της “Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας”) αποπροσανατολισμό του Λαού από τον δρόμο της αέναης προόδου του.
Καλούμε όλους όσους συμφωνούν και στηρίζουν τον Μίκη Θεοδωράκη, (όπου και να βρίσκονται) και την πραγματική ιδεολογία της ΣΠΙΘΑΣ, να προσυπογράψουν το παρόν κείμενο, είτε ως άτομα είτε ως τοπικές ΣΠΙΘΕΣ.
Επίσης καλούμε να δημιουργηθούν νέες Σπίθες παντού σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, που θα εμφορούνται απ’ την ιδεολογία και τον πολιτικό λόγο του Μίκη Θεοδωράκη και δεν θα έχουν ουδεμία οργανωτική και πυραμιδική δομή.
 
Η ΣΠΙΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ:
 
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 
ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝAΤΡΟΠΗΣ 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Το κείμενο υπογράφουν οι ΣΠΙΘΕΣ:
Βύρωνα
Θερμαϊκού
Καλαμαριάς – Μαχητής
Κουκακίου – Νέου Κόσμου “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Μαρκοπούλου “Ζ”
Νεάπολης Θεσσαλονίκης
Νέας Φιλαδέλφειας 
Πειραιά “Όραμα”
Περάματος “ΣΙΑΟ”
Συκεών

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue