Home ΑρθρογράφοιΔημήτρης Φιλιπποπολίτης Μάνος Μύτικας για Δήμαρχος Φούρνων: Το νησί μας έχει ανάγκη από κάτι καλύτερο

Μάνος Μύτικας για Δήμαρχος Φούρνων: Το νησί μας έχει ανάγκη από κάτι καλύτερο

by ikariaki.gr
749 views

Μιλάμε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Φούρνων Κορσεών με τον συνδυασμό Νέοι Ορίζοντες κ.Μάνο Μύτικα, στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

  • Σχετικά με την πολιτική κατάσταση στους Φούρνους ο κ.Μύτικας αναφέρει πως:

Κατεβαίνουμε 3 παρατάξεις και διεκδικούμε τον Δήμο, ο δικός μας συνδυασμός με εμένα επικεφαλής είναι οι Νέοι Ορίζοντες, πολυμορφική ομάδα που αποτελείται από έμπειρα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με άτομα με κατάρτιση στον Τουρισμό, στον Πολιτισμό, στην Υγεία στην Παιδεία αλλά και άτομα του μόχθου, Ναυτικούς, Αλιείς, Αγρότες, κάτοικους των Φούρνων και όλοι μαζί έχουμε την όρεξη να αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

  • Τι σας ώθησε να μπείτε υποψήφιος και επικεφαλής.

Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο προηγούμενος Δήμαρχος Γιάννης Μαρούσης που απεβίωσε, πήρε την θέση του ενδοπαραταξιακά ο κ.Καρύδης (νυν Δήμαρχος).

Αυτό δημιούργησε μια ανακατάταξη στην λειτουργία της παράταξης και στη διοίκηση του Δήμου και ας πούμε πως ίσως δυσαρέστησε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου με τις πολιτικές και τις αποφάσεις του. Έτσι δημιουργήθηκε μια ανάγκη του κόσμου για μια τρίτη επιλογή.

Εμείς ήρθαμε να καλύψουμε αυτό το κενό, πήραμε το μήνυμα, είδαμε και εμείς ότι υπήρχε ένα πρόβλημα. Ιδρύσαμε αυτή τη νέα παράταξη πάρα πολλοί άνθρωποι μας εμπιστεύτηκαν , το όραμα και τις ικανότητες μας και έχει δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο ρεύμα μαζί μας και προσπαθούμε και θέλουμε να μας εμπιστευτεί ο κόσμος και να πάρουμε εμείς την διοίκηση του Δήμου την Κυριακή των ερχόμενων εκλογών.

banner
  • Ποια είναι η σχέση σας με τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους;

Γενικά οι σχέσεις μας είναι καλές, όσο με την κ. Ευαγγελία Κυπραίου υποψήφια Δήμαρχο με την Λαική Συσπείρωση όσο και με τον Δήμαρχο κ.Καρύδη, με τον οποίο συνεργαζόμαστε επί σειρά ετών στο παρελθόν, είμαι υπάλληλος του Δήμου επί 17 χρόνια και μέχρι πριν λίγες μέρες ήμασταν σε διπλανά γραφεία.

Παρ’όλαυτα όντως έγινε κάτι που με στεναχώρησε τις προηγούμενες ημέρες, μια δημόσια συκοφαντική δυσφήμηση προς το πρόσωπο μου το οποίο ζήτησα από τον κ.Καρύδη να το ανακαλέσει στην αρχή ο κ.Καρύδης αντιστάθηκε αλλά επειδή επέμεινα και επειδή είχα και το δίκιο με το μέρος μου στο τέλος ανακάλεσε την επιστολή του.

 

Αρχαία Ναυάγια στους Φούρνους: Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ταυτότητα γύρω τους!

  • Ποιο είναι το δυνατό χαρτί των Φούρνων και της Θύμαινας;

Οι Φούρνοι έχουν ένα πάρα πολύ ισχυρό χαρτί και αυτό δεν είναι άλλο από την ανακάλυψη των αρχαιολογικών θησαυρών στους βυθούς της, έχουμε την τύχη να έχουμε στη περιοχή μας 58 αρχαία ναυάγια εξαιρετικής σημασίας και αξίας που έχουν ήδη προσελκύσει τη προσοχή της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Επιστημονικής κοινότητας. Είναι ένας άσσος στο μανίκι μας και μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης στα νησιά μας. Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ταυτότητα γύρω από αυτό.

Καθαρό πόσιμο νερό σε κάθε σπίτι

  • Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα όμως.

Θα έλεγα πως η έλλειψη συγκοινωνίας, και η υποβάθμιση στα έργα υποδομής, το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το νερό, στο πρόσφατο παρελθόν αντιμετωπίσαμε την λειψυδρία με συστήματα αφαλάτωσης όμως υπάρχουν ακόμα και σήμερα κάτοικοι που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Πράγμα ανεπίτρεπτο για έναν πλεονασματικό δήμο.

Η πρόταση του συνδυασμού μας έχει κάνει πλάνο άμεσα να φτάσει ποιοτικό νερό σε κάθε σπίτι, με παρεμβάσεις στα συστήματα διανομής και με επιπλέον φίλτρα.

Η διασπορά των οικισμών οδηγούν αυτομάτως σε πολλά προβλήματα, χρειαζόμαστε 3 εγκαταστάσεις (λιμάνια-ιατρεία) και άλλες υποδομές που εξυπηρετούν τους οικισμούς μας σε Φούρνους, Θύμαινα και Χρυσομηλιά, αυτό δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις για τον Δήμο που τριπλασιάζουν το κόστος, τις δαπάνες τις ευθύνες με τους πόρους να παραμένουν περιορισμένοι, δεσμευόμενοι από τα πληθυσμιακά κριτήρια.

  • Η κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού Νέοι Ορίζοντες θα γίνει στην πλατεία των Φούρνων στις 4 του Οκτωβρίου και τις προηγούμενες ημέρες θα βρεθούν σε Θύμαινα και Χρυσομιλια.

Κλείνοντας ο κ.Μύτικας αναφέρει πως:

Το νησί μας έχει ανάγκη για κάτι καλύτερο να πάμε μπροστά, μιλάμε στο κόσμο με ειλικρίνεια τον κοιτάμε στα μάτια και λέμε την αλήθεια και αυτά που μπορούμε να κάνουμε και όχι μια λίστα με ατελείωτα θα και ατελείωτα έργα, πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα το εκτιμήσει.

 

ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue