Home ΠολιτισμόςΣύλλογοι Μαγγανίτης Ικαρίας: Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Καβάκι” σχετικά με δημοσίευμα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας

630 views
Στις 27 Ιουνίου 2024 δημοσιεύσαμε, στην ουσία κοινοποιήσαμε, ανάρτηση-ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Μαγγανίτης”, σχετικά με πρόβλημα που αντιμετωπίζει – κλειδωμένο μαγειρείο κατά τα λεγόμενά του-.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας τον Δεκέμβριο του 2021 είχε γίνει προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα που είχε προκύψει μεταξύ των δύο πολιτιστικών συλλόγων στον Μαγγανίτη, “Ο Μαγγανίτης” και “Το Καβάκι”.

Η απόφαση ενέκρινε την μερική παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου στο σύλλογο “Μαγγανίτης” και της Πολιτιστικής Αίθουσας στο σύλλογο “Το Καβάκι” με την προϋπόθεση να παραχωρεί ο ένας στον άλλο τους συγκεκριμένους χώρους για τις εκδηλώσεις-πανηγύρια τους.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εδώ

Με ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Μαγγανίτης” αναφέρε ότι το μαγειρείο παραμένει κλειδωμένο από κάποιον ιδιώτη και ανοίγει επιλεκτικά. Απαιτεί την τήρηση της απόφασης και την ελέυθερη πρόσβαση στα δημόσια κτίρια για όλους τους χωριανούς, μηδενός εξαιρουμένου, την ίδια αντιμετώπιση προς όλους. Επίσης, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ούτε η προηγούμενη ούτε η τωρινή δημοτική αρχή  κατάφεραν να επιλύσουν το πρόβλημα και η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Στο άρθρο αναφέραμε το ιστορικό, το πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων του χωριού, “Καβάκι” και ”Μαγγανίτης”, το οποίο είναι γνωστό σε όλους,   και την απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2021 προκειμένου να υπάρξει αρμονία καθώς οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν και οι δύο σύλλογοι είναι δημοτικοί. Το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει και σε βίντεο, είχε μεταδοθεί ζωντανά από την Ικαριακή Ραδιοφωνία.
Κατόπιν, δεχτήκαμε τηλέφωνα και μηνύματα, από εκπροσώπους του Συλλόγου “Το Καβάκι” ή στο όνομα του συλλόγου (δεν έχουμε καταλάβει και εμείς), απαιτώντας να κατεβάσουμε το άρθρο από τη σελίδα μας, απειλώντας με μηνύσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος σύλλογος στο χωριό, ότι το άρθρο μας διχάζει, ότι είναι αντίθετο στη δημοσιογραφική δεοντολογία και πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον Μαγγανίτη μεταξύ συλλόγων.
Φυσικά καμία μήνυση δεν ήρθε ποτέ γιατί δεν είναι μηνύσιμο το να κοινοποιείς ανακοίνωση συλλόγου ή φορέα και αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων. Δεν δημοσιεύσαμε προσωπική άποψη ούτε παίρνουμε το μέρος κανενός. Σε αυτή τη περίπτωση αυτό που θα ήταν λογικό  να κάνουν είναι να μας στείλουν ένα δελτίο τύπου βασισμένο στο δελτίο τύπου του Συλλόγου “Ο Μαγγανίτης” και να αντικρούουν τα λεγόμενά του ως ανακρίβειες ή οτιδήποτε άλλο. Θα το κοινοποιούσαμε παρ’ αυτά. Δεν έχουμε άλλωστε αρνηθεί ποτέ ανακοίνωση κανενός συλλόγου.
Σήμερα μας ήρθε στο mail μία ανακοίνωση του Συλλόγου “Το Καβάκι” την οποία κοινοποιούμε γιατί η Ικαριακή Ραδιοφωνία δεν έχει αρνηθεί να δώσει ποτέ το βήμα σε κανέναν. Τέλος, ευχόμαστε αρμονία, σύμπνοια και αίσια εξέλιξη για το πανέμορφο χωριό που λέγεται Μαγγανίτης.

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου ” Το Καβάκι”

Προς
 ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ
(Απαντητική επιστολή σχετικά με το από 27-6-2024 Άρθρο  σας με τίτλο «Παραμένει το πρόβλημα στον Μαγγανίτη μεταξύ των δύο πολιτιστικών συλλόγων».
Κύριοι,
Την 27-6-2024 δημοσιεύσατε άρθρο με τίτλο «Παραμένει το πρόβλημα στον Μαγγανίτη μεταξύ των δύο πολιτιστικών συλλόγων» στο οποίο συμπεριλάβατε επιστολή του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου Μαγγανιωτών, « Ο Μαγγανίτης» , η οποίο βρίθει από ανακρίβειες και συκοφαντικές απόψεις για τον Σύλλογό μας και το Δ.Σ. αυτού , την οποία δημοσιεύσατε χωρίς να ζητήσετε και την δική μας άποψη για το θέμα που αφορά, ως οφείλατε σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας της Δημοσιογραφίας, και για το λόγο αυτό σας καλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μας, προς διακρίβωση της αλήθειας και των πραγματικών περιστατικών.
Ειδικότερα:
Καταρχάς, ο νεοσυσταθείς σύλλογος  « Ο ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ» η νόμιμη υπόσταση και εκπροσώπηση του οποίου δεν μας έχει γνωστοποιηθεί,  και για το λόγο αυτό και την αμφισβητούμε , καθόσον , αν και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα  τη νόμιμη εκπροσώπησή του, με σχετική επιστολή μας, ουδέποτε αυτή απαντήθηκε,  ενώ η δική μας νομική υπόσταση και εκπροσώπηση είναι φανερή και δημοσιευμένη αρμοδίως, και προσιτή σε κάθε συγχωριανό μας .
Με την με αρ. 87/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
Εγκρίθηκε η μερική παραχώρηση  του Δημοτικού Σχολείου Μαγγανίτη στο σύλλογο « Ο ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ», με την προϋπόθεση να παραχωρείται στο σύλλογο Μαγγανιωτών « ΤΟ ΚΑΒΑΚΙ» , όταν το χρειάζεται για την εκδήλωση – πανηγύρι του και του Πολιτιστικού κέντρου Μαγγανίτη στο Σύλλογο Μαγγανιωτών « ΤΟ ΚΑΒΑΚΙ» με την προϋπόθεση να παραχωρείται στο σύλλογο Μαγγανιωτών «Ο ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ», όταν το χρειάζεται για την εκδήλωση – πανηγύρι του .
Η παραχώρηση γίνεται προσκομίζοντας εκατέρωθεν πιστοποιητικό της περίπτωσης ιη’ της παραγράφου 1 του άρ. 22 του Ν. 2859/2000.
Στην πράξη, ΟΥΔΕΠΟΤΕ δόθηκαν από τον σύλλογο « Ο ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ» όλα αυτά τα χρόνια, κλειδιά του Δημοτικού Σχολείου στον σύλλογο μας « ΤΟ ΚΑΒΑΚΙ»,  όταν ζητήθηκαν για την πραγματοποίηση του ετήσιου θερινού  πανηγυριού, ενώ ο Σύλλογος μας προσκόμισε το σχετικό πιστοποιητικό.
Επίσης  όλα αυτά παρακρατούνται  παρανόμως τα κλειδιά από τις κοινόχρηστες τουαλέτες.
Ο σύλλογος « Ο ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ» όχι μόνο μας αρνήθηκε παρανόμως και σε αντίθεση με την ανωτέρω απόφαση του ΔΣ του Δήμου Ικαρίας να μας δώσει τα κλειδιά του Δημοτικού Σχολείου, ως όφειλε, αλλά μας ζήτησε τα κλειδιά του Πολιτιστικού Κέντρου, χωρίς να προσκομίσει το ανωτέρω αναφερόμενο πιστοποιητικό.
Τέλος, σε πρόταση που έγινε από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας τον Αύγουστο του 2023 , προς το Δ.Σ. του συλλόγου  « Ο Μαγγανίτης», για συνάντηση των δύο Δ.Σ., ουδέποτε μας απάντησε, αγνοώντας την πρόταση μας.
Από τα ανωτέρω είναι φανερό ποιο Δ.Σ. συλλόγου αρνείται να  τηρήσει τη νομιμότητα και να συνεργαστεί προς όφελος του χωριού μας.
Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ .του Συλλόγου « ΤΟ ΚΑΒΑΚΙ»