Home ΚοινωνίαΕλλάδα Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη πρέπει να στρέψει την προσοχή της στους νέους αγρότες

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη πρέπει να στρέψει την προσοχή της στους νέους αγρότες

by ikariaki.gr
8 views

«Κατά τη διαπραγμάτευση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και της χρηματοδότησης της ΚΑΠ, η Ελλάδα πέτυχε και για την επόμενη επταετία να μην υπάρχει καμία μείωση στις επιδοτήσεις που παίρνουν οι Έλληνες αγρότες. Το θεωρώ μια κομβική επιτυχία». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, απαντώντας μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά σε ερωτήσεις νέων αγροτών στο πλαίσιο του «Διαδικτυακού Συνεδρίου για τους Νέους με θέμα την Απασχόληση, την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στον Αγροτικό Τομέα», που πραγματοποίησε στη Λάρισα η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

Η αξιοποίηση των αγροτικών ενισχύσεων, είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, θα συνοδεύεται από έργα αναμόρφωσης του γεωργικού τομέα στο πλαίσιο των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, «κάτι που αντανακλά και την αγωνία μεγάλου μέρους των Ευρωπαίων Πολιτών όπως εκφράζεται από τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, για τρόφιμα οικολογικά, υψηλής διατροφικής αξίας, με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, συσκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε ο καταναλωτής να έχει πλήρη γνώση για τον τρόπο παραγωγής τους». «Πρέπει, λοιπόν, να διαμορφωθούν τα προγράμματα έτσι, ώστε να εκμεταλλευτούμε την ελληνική γεωγραφία και τις ελληνικές ιδιαιτερότητες. Ο κάμπος της Θεσσαλίας είναι ο μεγάλος παραγωγός και από εκεί περιμένουμε τις πραγματικές ενέργειες μετασχηματισμού της παραγωγής μας», πρόσθεσε.

 

Όπως επισημαίνεται επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι με την Πράσινη Συμφωνία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό «η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στους νέους για να αισθανθούν ότι υπάρχει μέλλον για αυτούς στην Ευρώπη και ότι το μέλλον είναι δικό τους». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν πολλαπλασιαστεί τα κονδύλια για το πρόγραμμα Erasmus+.

 

Απαντώντας σε προβληματισμούς νέων αγροτών για την ενέργεια, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «χρειάζεται η Ευρώπη να μη βρίσκεται στη μέγγενη των αγορών ή των γεωπολιτικών πιέσεων και για να μην μπούμε στο ψευτοδίλημμα πράσινη ή φθηνή ενέργεια πρέπει να αξιοποιήσουμε το φυσικό αέριο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου». Παράλληλα, τονίζεται ότι διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη της ακρίβειας, έχει ξοδέψει κατά κεφαλή τα περισσότερα χρήματα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για την εξομάλυνση των τιμών και κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε η χώρα μας να προμηθεύεται φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, μέσω της διασύνδεσης με άλλα ηλεκτρικά δίκτυα και την ενίσχυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue