Home ΚοινωνίαΠολιτικήΕκλογές 2015 Το Μ-Λ ΚΚΕ για τις Εκλογές

Το Μ-Λ ΚΚΕ για τις Εκλογές

by ikariaki.gr
1 views

Μ-Λ ΚΚΕ: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ


Το Μ-Λ ΚΚΕ θα συμμετέχει στην πολιτική μάχη των εκλογών

σε συνεργασία με το ΚΚΕ (μ-λ), με ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα

Οι πραγματικές λύσεις για την εργατική τάξη και το λαό

banner

δεν βρίσκονται μέσα στις κάλπες

Αφού ναυάγησαν όλοι οι προηγούμενοι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης και χρεοκόπησε η απατηλή προπαγάνδα της για το τέλος των μνημονίων και της τρόικας, την απομάκρυνση του ΔΝΤ, την επάνοδο στις “αγορές” και την “κανονικότητα”, με την οποία προσπαθούσε να κατασκευάσει μια κίβδηλη εικόνα επιτυχιών και υποσχέσεων, απέτυχε να περάσει και το σκόπελο της προεδρικής εκλογής.

Το ναυάγιο της κυβερνητικής προσπάθειας εκλογής Προέδρου οδηγεί σε βουλευτικές εκλογές οι οποίες είναι φανερό ότι θα γίνουν σε συνθήκες οξύτατης πολιτικής πόλωσης και εκβιαστικών διλημμάτων ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνθήκες όπου η πίεση και ο εκβιασμός της “χαμένης ψήφου” και οι αυταπάτες για μια “αριστερή κυβέρνηση” θα κάνουν θραύση μέσα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο. Για το Μ-Λ ΚΚΕ οι δυσκολίες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν δεν θάναι μόνο οικονομικές από το δυσβάσταχτο κόστος συμμετοχής, θα είναι πρώτα και κύρια πολιτικές μπροστά στη νέα πολιτική κατάσταση που θα διαμορφωθεί από τους αχαλίνωτους εκβιασμούς και τα διλήμματα των κυρίαρχων αντιδραστικών δυνάμεων μέσα κι έξω από τη χώρα κι από τις λαϊκές προσδοκίες και αυταπάτες που καλλιεργούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ για μια άμεση φιλολαϊκή κυβερνητική διέξοδο.

Οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές αυτό που προστάζουν σε όλους τους τόνους είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, “η πιστή τήρηση των δεσμεύσεων”. Γι’ αυτό νοιάζονται πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα. Οι προκλητικές επεμβάσεις τους, οι απειλές και οι εκβιασμοί που είδαμε να εκπορεύονται συντονισμένα από τους εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της γερμανικής κυβέρνησης όλους τους προηγούμενους μήνες στα Παρίσια, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα, αποσκοπούν στην άνευ όρων υποταγή και εφαρμογή των “συμφωνηθέντων”. Δεν νοιάζονται τόσο ποια κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει, όσο ότι πρέπει να εφαρμοστούν πιστά απ’ όποια κυβέρνηση βρίσκεται πάνω. Είναι φανερό βέβαια πως προκρίνουν, ενισχύουν και επιλέγουν τις δοκιμασμένες δυνάμεις της υποτέλειας, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στη βάση αυτή μάλιστα επεμβαίνει με ωμό τρόπο η ΕΕ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και με δηλώσεις των εκπροσώπων της εκθειάζει την απόφαση της συγκυβέρνησης, προσφέροντας απροκάλυπτη στήριξη στο έργο της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Όχι βέβαια πως θα έχουν πρόβλημα να “συνεργαστούν” με μια κυβέρνηση που τον πρώτο λόγο θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν “ιδίοις όμμασι” διαπιστώνουν πως η ηγεσία του και ο πρόεδρός του με κάθε ευκαιρία επισκέπτονται και υποβάλλουν τα διαπιστευτήριά τους στα αφεντικά της ΕΕ, ορκίζονται στο όνομα της Ευρωζώνης και του ευρώ και διακηρύσσουν πως δεν πρόκειται να κάνουν “μονομερείς ενέργειες”, “θα διαπραγματευθούν υπεύθυνα” γιατί “το κράτος έχει συνέχεια”. Και αν δημόσια προβαίνουν σε τέτοιες διαβεβαιώσεις οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε πόσες δεσμεύσεις παρασκηνιακά ήδη έχουν αναλάβει απέναντι στην Ουάσινγκτον και το Βερολίνο για να πάρουν το πράσινο φως.

Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σε εχθρικό έδαφος για τις δυνάμεις μας και δεν έχουμε καμία αυταπάτη, ούτε για το ρόλο τους ούτε για το αποτέλεσμά τους και τι μπορεί να σημάνει αυτό για τα λαϊκά συμφέροντα, το Μ-Λ ΚΚΕ δεν θα διστάσει μπροστά στις δυσκολίες, θα δηλώσει παρών στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις όπως έκανε πάντα και θα δώσει αποφασιστικά μια σκληρή πολιτική μάχη. Θα απευθυνθούμε στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο των αγώνων που μας στήριξε και συνεχίζει να μας στηρίζει, στέλνοντας μήνυμα πως οι δυνάμεις του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος είναι εδώ, παλεύοντας να συσπειρώσουν και να εμπνεύσουν ευρύτερες δυνάμεις κόντρα στα εκβιαστικά διλήμματα και τις σειρήνες της σοσιαλδημοκρατίας και του ρεφορμισμού. Γνωρίζοντας ότι οι πραγματικές λύσεις για την εργατική τάξη και το λαό δεν βρίσκονται μέσα στις κάλπες αλλά πρώτα και κύρια στο δρόμο του μαζικού, λαϊκού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα, του μόνο δρόμου για την ανατροπή των αντιδραστικών συσχετισμών και της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, σαν αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την ανατροπή της κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue