Home ΠολιτισμόςΕθελοντισμός Let’s do it 2013: Για τον καθαρισμό στην περιοχή Αγίου Κηρύκου

Let’s do it 2013: Για τον καθαρισμό στην περιοχή Αγίου Κηρύκου

by ikariaki.gr
14 views

καθαρισμός - Αγ. Κήρυκος 062 (800x600)Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς, Συλλόγους και μεμονωμένους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Παγκόσμιας εθελοντικής κινητοποίησης για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος, του let s do it, και συμμετείχαν στον καθαρισμό του νησιού μας. Με σύμμαχο τον καιρό, την Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί γέμισαν δρόμοι και γειτονιές με ανθρώπους με εργαλεία στα χέρια, χορτοκοπτικά, σκούπες και φτυάρια, για να κλαδέψουν, να ξεχορταριάσουν, να σκουπίσουν, να ασπρίσουν και να απομακρύνουν ό,τι μολύνει το περιβάλλον ή δημιουργεί πρόβλημα στο χώρο μας.

Αγ. Κήρυκος- περιοχή Βόφιλας 009 (4) (800x600)Ο Δήμος Ικαρίας φυσικά ήταν ο βασικός υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας με τη παρουσία και δράση δημοτικών συμβούλων αλλά και του εργατικού προσωπικού που διαθέτει καθώς και των μηχανημάτων του. Η συμμετοχή του Τάγματος Εθνοφυλακής υπήρξε και εφέτος μεγαλειώδης και αποτελεσματική σε ένα εκτενές και δύσκολο τμήμα του οδικού δικτύου λίγο πριν την είσοδο στον Άγιο Κήρυκο, όπου οι στρατιώτες εργάστηκαν πολλές ώρες καθαρίζοντας την περιοχή από σκουπίδια, αλλά κυρίως από τα κλαδιά των δέντρων που έκλειναν μέρος του δρόμου περιορίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών, συν γυναιξί και τέκνοις, ανέλαβε τον ευπρεπισμό της παραλιακής οδού μετά το Παγοποιείο (στη ¨Σκέψη¨). Ο Σύλλογος Αλιέων μαζί με άλλους εθελοντές καθάρισαν τον πολύ επιβαρυμένο με σκουπίδια ευρύτερο χώρο του λιμανιού μέχρι τον πεζόδρομο. Πολλά μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Κηρύκου ευπρέπισαν τις αυλές των καταστημάτων τους και τα σοκάκια τονίζοντας την ομορφιά των παραδοσιακών δρόμων της αγοράς. Εντυπωσιακή ήταν η παρέμβαση μαθητών του Λυκείου Αγίου Κηρύκου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης. Χορτόκοψαν, ξεχορτάριασαν, και άσπρισαν -«κέντησαν» – με υπομονή και μεράκι, όπως μόνο παιδιά θα μπορούσαν να φανταστούν και να πράξουν. Επίσης, μαθητές των Δημοτικών σχολείων και του Γυμνασίου με πολλή υπευθυνότητα μάζεψαν σκουπίδια από την Παιδική χαρά και από κεντρικούς δρόμους της πόλης, ξεχωρίζοντάς τα σε ανακυκλώσιμα και μη. Κάτοικοι της γειτονιάς του Φωκιανεδάτου και του Κρατημού με τη δράση τους άλλαξαν όψη στις περιοχές τους. Και στη λουτρόπολη των Θέρμων, κάτοικοι και επαγγελματίες δούλεψαν σκληρά για να προετοιμάσουν την περιοχή τους να υποδεχτεί τουρίστες και λουόμενους. Και οι κάτοικοι του Φάρου «ανακούφισαν» το περιβάλλον στην περιοχή Αλμυρίδα απομακρύνοντας πάμπολλα σκουπίδια που βγάζει η θάλασσα με τη νοτιά και όχι μόνο.

Μικροί και μεγάλοι, κατεβήκαμε ενωμένοι σ αυτή την κινητοποίηση, η οποία είναι απλώς η αρχή για μια πιο υπεύθυνη και ενεργή παρουσία και συμπεριφορά όλων μας μέσα στον τόπο που ζούμε. Η καθαριότητα, η ομορφιά και η προστασία του περιβάλλοντος εξαρτάται και από μας. Αποδείξαμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να παρέμβουμε και να δώσουμε στην Ικαρία την εικόνα που θέλουμε εμείς.

Να είμαστε όλοι καλά, « ’γειά στα χέρια μας» και καλή συνέχεια, ο καθένας μόνος του ή με την παρέα του ή και πιο οργανωμένα.

Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωάννης Μελάς»

[nggallery id=47]

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue