Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Η Λαική Επιτροπή για την Υγεία για την κατάσταση των Π.Ι Ραχών και Μαγγανίτη

Η Λαική Επιτροπή για την Υγεία για την κατάσταση των Π.Ι Ραχών και Μαγγανίτη

by ikariaki.gr
21 views

γιατρόςΚύριε Υπουργέ.

Κυρίες και κύριοι αποδέκτες.

Από τις 6-9-2016 είμαστε σε κινητοποιήσεις, στο Π.Ι Ραχών ( Δ.Ε Ραχών) και από 17-9-2016 οι κάτοικοι του Μαγγανίτη, στο αντίστοιχο Π. Ι Μαγγανίτη (Δ.Ε Ευδήλου).

Οι κινητοποιήσεις αυτές έγιναν κατά τις ημέρες που είχαν κληθεί οι Αγροτικοί Γιατροί των παραπάνω Π.Ι να μετακινηθούν στο ΠΕΔΥ – ΚΥ Υγείας Ευδήλου για την κάλυψη των εκεί τεράστιων κενών σε Ιατρικό προσωπικό, με την 38623/6-9-2016 απόφαση της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και νήσων.

Επισημαίνουμε εδώ ότι ουδέποτε από της ιδρύσεως και λειτουργίας του το Κ.Υ Ευδήλου, από 15ατίας και πλέον, δεν στελεχώθηκε με το προβλεπόμενο από το οργανόγραμμα του ιατρικό προσωπικό. ( Προβλέπονται 9 ειδικότητες).

Ανάμεσα στα αιτήματα όλων των φορέων του Νησιού μας, πρώτα και διαχρονικά είναι εκείνα που αφορούν την στελέχωση με το Ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό όλων των ανεξαιρέτως των Υγειονομικών μονάδων σε Ικαρία και Φούρνους, σύμφωνα με τις υπάρχουσες σύγχρονες ανάγκες και πάντως όχι κάτω από τα οριζόμενα στα οργανογράμματα τους.

Τα έχετε ήδη στην διάθεση σας από την πρόσφατη επιστολή μας στις 6-9-2016 από κοινού με την Δ.Ε Ραχών, μιας που τα ίδια αιτήματα διατυπώνονται και στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας (160/2015).

Γνωρίζουμε τα νομίμως οριζόμενα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο καταρτίζεται το πρόγραμμα εφημεριών των ΠΕΔΥ-ΚΥ.

Γνωρίζουμε επίσης τα νομίμως οριζόμενα που αφορούν στο ότι απαραιτήτως και πρωτίστως στα ΠΕΔΥ-ΚΥ εφημερεύουν ειδικευμένοι Ιατροί επικουρούμενοι και από Ιατρό (ους) υπηρεσίας υπαίθρου εάν και εφ’ όσον υπάρχουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χειμώνα μένει για μήνες χωρίς Γιατρό το Π.Ι Ραχών.

banner

Και φέτος εκεί θα καταλήξουμε καθώς δεν γνωρίζουμε καμία ενέργεια του Υπουργείου για την αντικατάσταση της Κας Ζουμπουνέλη Σταματίας, της οποίας η θητεία λήγει στις 22-10-2016.

Κυρίες και Κύριοι.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η κάλυψη των εφημεριών του Κ.Υ Ευδήλου ΜΟΝΟ από Γιατρούς Υπαίθρου, εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο την Υγεία τόσο των κατοίκων περιοχής ευθύνης των Π.Ι , αφού ισάριθμες με τις εφημερίες ημέρες και νύχτες θα απουσιάζουν από την μονάδα υγείας στην οποία ετάχθησαν να εργάζονται αλλά και για την υγεία των κατοίκων ευρύτερης περιοχής Ραχών και Ευδήλου, αφού σε περίπτωση ανάγκης δεν θα τύχουν των υπηρεσιών υγείας του επιπέδου που ορίζει ο νόμος για τα Κ.Υ.

Καταλήξαμε στις συγκεκριμένες μορφές κινητοποίησης και της κατάληψης, γιατί καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν πήραμε, από καμία υπηρεσία του Υπουργείου σας, μέχρι σήμερα. Τα αιτήματα μας τα έχετε υπ’όψιν, με πολλούς τρόπους έχουν σταλεί στο Υπουργείο σας.

Παίρνουμε όλη την ευθύνη για την κατάληψη των Π.Ι. Δεν επιτρέψαμε τις μετακινήσεις των Ιατρών, η κάθε τοπική κοινωνία χωριστά, με τις συλλογικότητες της και κατά μονάδα. Και θα συνεχίσουμε, μέχρι που να ανακληθεί η απόφαση της 2ης ΥΠΕ.

Οι φορείς και κάτοικοι της περιοχής εναντιώνονται σε πρακτικές εκφοβισμού προς τους δύο Γιατρούς, που καμία ευθύνη δεν έχουν για την μη ανταπόκριση τους για εφημερία στο Κ.Υ Ευδήλου.

Επίσης, θα θέλαμε να πιστεύουμε, ότι δεν υιοθετείτε ότι όσοι κινητοποιούμαστε επιδιώκουμε το κλείσιμο του Κ.Υ Ευδήλου, η την εκβίαση σε παραίτηση της μοναδικού ειδικευμένης Ιατρού του ως άνω Κ.Υ.

Ότι διεκδικούμε το έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια εδώ και χρόνια, παλεύουμε και θα συνεχίσουμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας με την απαίτηση:

  • Να σταματήσει η απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
  • Να σταματήσει κάθε απόπειρα εκφοβισμού στα Π.Ι Ραχών και Μαγγανίτη.
  • Να γίνουν οι άμεσες ενέργειες για την πλήρη στελέχωση του Κ.Υ Ευδήλου.
  • Να σταματήσουν οι μετακινήσεις των Αγροτικών Γιατρών από τα Ιατρεία ευθύνης τους.
  • Στελέχωση του Π.Ι Ραχών και με ειδικευόμενο Γιατρό Γενικής Ιατρικής.

Λαϊκή επιτροπή Ραχών.

Φορείς και κάτοικοι της περιοχής

 

Λαϊκή επιτροπή Ραχών.

Προς :

1. Υπουργείο Υγείας κ’ Πρόνοιας.

Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας

κ’ Υπηρεσιών Υγείας ,

Αριστοτέλους Αθήνα, Τ,Κ 10433.

2. Γραφείο Υπουργού κ. Ανδρέα. Ξανθού.

3. Διοίκηση 2ης ΥΠΕ Πειραιώς κ’ Αιγαίου

κ. Όλγα Ιορδανίδου.

4. ΠΕΔΥ- ΚΥ Ευδήλου.

Υπ’ ‘όψιν κ. Κατέ Καλλιόπη.

Κοινοποίηση:

  1. Π.Ι Ραχών.
  2. Δήμο Ικαρίας.

Θέμα: Επικρατούσα κατάσταση στα Π.Ι Ραχών – Μαγγανίτη και στο Κ.Υ Ευδήλου.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue