Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό ΚΟΒ Φούρνων: Για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών Φούρνοι-Θύμαινα-Ικαρία-Καρλόβασι

ΚΟΒ Φούρνων: Για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών Φούρνοι-Θύμαινα-Ικαρία-Καρλόβασι

by ikariaki.gr
13 views

Φούρνοι, 27 Οκτωβρίου 2020

ΚΟΒ ΦΟΥΡΝΩΝ

Για τις εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Το έργο επαναλαμβάνεται για μια ακόμα φορά, το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ δεν εκτελεί τα προγραμματισμένα δρομολόγια τουλάχιστον έως 31/10/2020, λόγω ετήσιας συντήρησης και δεξαμενισμού του πλοίου. Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί το πλοίο όπως ορίζεται από τη σύμβαση της εταιρίας με το Υπουργείο, με αποτέλεσμα στην γραμμή Φούρνοι – Θύμαινα – Χρυσομηλια – Ικαρία – Σάμο, να μην εκτελείται κανένα δρομολόγιο.

Το έργο επαναλαμβάνεται δυστυχώς για πολλοστή φορά, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομία του νησιού μας, για την τροφοδοσία του, για τους εργαζόμενους, για την αντιμετώπιση περιστατικών υγείας που ούτος η άλλως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα υποστελεχωμένα περιφερειακά ιατρεία των νησιών μας, πριν λίγους μήνες θυμίζουμε ότι πέθανε αβοήθητος συμπατριώτης μας στην Θύμαινα.

Το έργο αυτό έχει βέβαια και «σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές» : κυβερνήσεις και Εφοπλιστές με βάση τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (για την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου) και τους νόμους προσαρμογής σε αυτόν τον κανονισμό που ψήφισαν, έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε «Πέλαγος εφοπλιστικής ασυδοσίας».

Για μια ακόμα φορά η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι όσο οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα σχεδιάζονται με βάση το κέρδος και τα συμφέροντα των εφοπλιστών, τόσο θα επιδεινώνεται η θέση των νησιωτών, των ταξιδιωτών και όλων των εργαζομένων. Τόσο τα νησιά μας θα αντιμετωπίζουν την εγκατάλειψη και την απομόνωση,

Η Κομματική Οργάνωση Φούρνων του ΚΚΕ καταγγέλλει αυτήν ακριβώς την πολιτική που δημιουργεί και γεννά αυτά τα προβλήματα, που επιτρέπει να μένει ο τόπος μας χωρίς καράβι.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

Παλεύουμε για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όπου οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου ενιαίου φορέα συγκοινωνιών. με εργατικό και λαϊκό έλεγχο για γρήγορη, ασφαλή και φτηνή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Διεκδικούμε απρόσκοπτη, τακτική, καθημερινή σύνδεση των νησιών μας, χειμώνα- καλοκαίρι, με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων με φτηνά εισιτήρια και με εξασφάλιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.
Λαμβάνοντας υπ οψιν ότι μέχρι σήμερα η μόνη αντίδραση έχει προκληθεί από την παρέμβαση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Φούρνων, καλούμε τους φορείς του νησιού (επαγγελματικούς – πολιτιστικούς –παροικιακους) τον δήμο Φούρνων και την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να διεκδικήσουν συντονισμένα την άμεση εκτέλεση των δρομολογίων με άλλο πλοίο ανάλογων προδιαγραφών όπως ορίζει η σύμβαση της εταιρίας με το Υπουργείο.

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue