Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα Συνταξιούχος γιατρός: Κοστολογημένα προγράμματα της ανθρώπινης ζωής   

Συνταξιούχος γιατρός: Κοστολογημένα προγράμματα της ανθρώπινης ζωής   

by ikariaki.gr
262 views

Κοστολογημενα προγράμματα της ανθρώπινης ζωής.

Αυτό  που δείχνει η φωτογραφία επιβράβευσαν στις εκλογές της 21ης Μαϊου οι Έλληνες σε ποσοστό πάνω από το 75 τοίς εκατό .  Αυτή είναι η κοστολόγηση της ζωής μας από το καπιταλιστικό σύστημα και τους πολιτικούς εκφραστές του.(λιγότερο και από την αξία μιας καροτσας- ασθενοφόρου).
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε πριν δώσει τη ψήφο του.Μας είχαν άλλωστε προειδοποιήσει .Με τους νεκρούς στη Μάνδρα, στο Μάτι στα Τέμπη και τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας.Ολα αυτά τα εγκλήματα  έχουν κοινό παρονομαστή. Είναι η συνειδητή έλλειψη ,ανεπάρκεια τών απαραίτητων υποδομών προστασίας του λαού, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ;γιατί οι υποδομές αυτές κοστίζουν και δεν αποδίδουν κέρδη, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του δόγματος # κόστος-οφελος #.
Όπου κόστος,η προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπου όφελος , τά κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τό έχουν εφαρμόσει στην πράξη όλες οι κυβερνήσεις , τό διακηρύττουν  με τά κοστολογημενα προγράμματα τους και τώρα προεκλογικά.           Δυστυχώς τά χειρότερα έρχονται, ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας, με τό ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώνει διά στόματος Τσίπρα, ότι τά τεράστια κενά – ελλείψεις στο ΕΣΎ  θά καλυφθούν, μόνο όσο το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες.
Ομωςδημοσιονομικος χώρος υπάρχει για την επιδότηση των ολιγαρχων της ενέργειας από χρήματα του αγριως φορολογούμενου ελληνικου λαού.Υπαρχει δημοσιονομικός χώρος για την ελλατωση της φορολογίας των διανεμομενων κερδών των επιχειρηματικών ομίλων από 15 σε 10(ΣΥΡΙΖΑ,) και από 10 σε 5 τοίς εκατό (ΝΔ). Τη δε ΝΔ να δηλώνει απροκάλυπτα ότι θα μετατρέψει όλα τα νοσοκομεία σε ιδιωτικού δικαίου , με την είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία,τόν πρώην υπουργό υγείας να δηλώνει ότι είναι ασύμφορη γιατί κοστίζει,η πλήρης στελέχωση των νοσοκομείων τών νησιών, όλο το χρόνο.
Αλλα και από την  εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την ΝΔ , και κυρίως τη νοσηλεία διασωληνωμενων ασθενών εκτός ΕΝΤΑΤΙΚΉΣ,( αυτό σημαίνει θάνατος ) αρνούμενη να επιταξει τίς ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα. Όι  δηλώσεις δε του υποψηφίου της ΝΔ περί διαλογής ασθενών όσον  αφορά τη χορήγηση θεραπείας ή όχι σε καρκινοπαθείς, θα πρέπει να προβληματίσουν όλους τους Έλληνες,  κυρίως όμως αυτούς πού ψήφισαν ΝΔ για τό κατά πόσο γίνονται ηθικοί συναυτουργοι, τέτοιων απάνθρωπων πολιτικών Ο κύριος αυτός έπαιξε το ρόλο του λαγού στην προώθηση αυτής της πρακτικής, και στη συνέχεια τόν απέσυραν.
 Η ιατρική δεοντολογία και βιοηθική επιβάλλουν και προστατεύουν τό αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, φυλής, κόστους και συνυπάρχοντων  νοσημάτων, να λαμβάνει όλη τη φροντίδα και τις θεραπευτικές δυνατότητες που προσφέρει η ιατρική επιστήμη.     Οτιδήποτε άλλο είναι φασισμός.
 Βασιλόπουλος Θάνος
 Παιδίατρος Εντατικολογος
Συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ
Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου  Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue