Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Αντί μνημοσύνου!

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Αντί μνημοσύνου!

by ikariaki.gr
39 views

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΑΟΥΑΡΙΟΥ 2023

«και είδον τα οστά
τα γεγυμνωμένα και είπον:
Άρα τις έστι
βασιλεύς ή στρατιώτης
ή πλούσιος ή πένης
ή δίκαιος ή αμαρτωλός;»…

Σήμερα ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΤΑΙ και τυπικά με όση δόξα απέμεινε η «Βασιλεία» της Ελλάδας!

Ο Βασιλιάς πέθανε το 1974, προχθές πέθανε και σήμερα κηδεύεται ο Κων/νος Γλύξμπουργκ ο τελευταίος της δυναστείας: «ενθάδε κείται» δίπλα στην Μάνα του, την Φρειδερίκη.

Πέραν από το «ανθρώπινο» του γεγονότος για έναν θάνατο, οφείλουμε να γνωρίζουμε! και μάλιστα το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ περισσότερο για τις νεότερες γενιές που κι εκείνες οφείλουν να μαθαίνουν!

Για τον Γλύξμπουργκ γράφονται πολλά αυτές τις μέρες, για την ζωή του, την δράση του, τις πολιτικές του συμπεριφορές και πρακτικές που σημάδεψαν αρνητικά την νεώτερη πορεία της Ελλάδας, της Πατρίδας μας….

Θα ήθελα όμως με την ευκαιρία να θυμηθούμε περιληπτικά και την ιστορία της Μητέρας του, της Φρειδερίκης η οποία και τούτη πρωταγωνίστησε στις πιο μαύρες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας μας.

Γεννήθηκε το 1917. Εγγονή του Κάιζερ Γουλιέλμου που γρήγορα εξελίχτηκε σε ανώτερο στέλεχος της χιτλερικής νεολαίας. (από εκεί κι η φωτο)

Έρχεται το 1938 από τη χιτλερική Γερμανία για να παντρευτεί τον Παύλο με τον οποίο αποκτούν δύο κόρες την Σοφία και την Ειρήνη κι έναν γιο τον Κων/νο.

Μετά τον γάμο της με τον Παύλο, φροντίζει αμέσως να εμφανιστεί με τη στολή της φασιστικής ΕΟΝ, εμπνέοντας πρώτα στα παιδιά της, τα δικά της «ιδεώδη»…

Προκλητικά από νωρίς (που χρόνος για χάσιμο), φανερώνει τις συμπάθειές της προς την άκρα δεξιά, και ιδιαιτέρως τους ναζί.

Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας διεξάγει μια άγρια πάλη ενάντια στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ) που είχε πολεμήσει μέχρι τη ΝΙΚΗ την φασιστική κατοχή.

Κατά την διάρκεια του εμφυλίου (1946-49), διατρέχει όλη την Ελλάδα, ενθαρρύνοντας “τον πόλεμο ενάντια στον κομμουνισμό και σε κάθε τι ΑΡΙΣΤΕΡΟ”.

Υπήρξε υπεύθυνη για τις εκτελέσεις αγωνιστών και κομμουνιστών την περίοδο του Εμφυλίου αλλά και μετά. Όλες οι εκτελέσεις φέρουν την υπογραφή της!!!

Η “Φρίκη”, (έτσι μένει στην συλλογική μνήμη του λαού μας) με την βοήθεια των Αμερικανών και των Ελληνικών κυβερνήσεων εκείνης της μαύρης μετα/εμφυλιακής ΔΕΞΙΑΣ, οργάνωσε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας:

  • Την μαζική αρπαγή και εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών δημοκρατικών και αριστερών οικογενειών.

Με αυτό το πρωτοφανές έγκλημα, που δεν είχαν τολμήσει ούτε οι ναζί και είχε εμφανιστεί στον Ελλαδικό χώρο μόνο με τους Οθωμανούς όταν δημιουργούσαν τα τάγματα των γενιτσάρων που κι αυτά ακόμα υστερούσαν σε πολλά από αυτό που οργανώθηκε εδώ από την Φρειδερίκη με ένα ολόκληρο δίκτυο αρπαγής ανηλίκων, φυλάκισης και εκμετάλλευσης τους.

Το 1948 σ’ ολόκληρη την Ελλάδα λειτουργούν 52 “παιδουπόλεις” στις οποίες έχουν κλείσει 18.000 παιδιά, όπου εφαρμόζεται “αυστηρή διαβίωση και σιδερένια ελληνο/χριστιανική πειθαρχία”. Ο αριθμός θα φτάσει στο 1949 στις 28.000 και μέχρι το 1968 έφτασαν τα 36.562.

Η κατάσταση που επικρατούσε σε αυτές τις «παιδουπόλεις» ήταν απάνθρωπη και πλήρως ανελεύθερη.

Δεν είναι τυχαίο ότι κανένα απ’ τα έγκλειστα παιδιά, όχι μόνο δεν πήγε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά δεν τέλειωσε καν τη δευτεροβάθμια.

Τα ήθελαν αμόρφωτα και πολιτικά αδιάφορα μόνο για δικούς τους φανατικούς οπαδούς!

Όσα κορίτσια δεν επέστρεψαν στα χωριά τους μετατράπηκαν σε φτηνή εργατική δύναμη στα μεγάλα υφαντουργεία και καπνεργοστάσια της εποχής όπως των: Καρέλα, Λαναρά, Παπαστράτου κ.α.

Σε πολλές περιπτώσεις, οικογένειες της “υψηλής” κοινωνίας επισκέπτονταν αυτές τις παιδουπόλεις για να αγοράσουν, στην κυριολεξία, υπηρετικό προσωπικό… αλλά και για κάθε «άλλου» είδους μεταχείριση ή εκμετάλλευση…

Πολλά παιδιά εκείνη την εποχή δόθηκαν παράνομα και με το αζημίωτο βεβαίως, σε υιοθεσίες.

Η ίδια η “Φρίκη”, στο βιβλίο της “Μέτρον Κατανοήσεως”, περιέγραφε τα ανήλικα που είχε φυλακίσει ως εξής: “επρόκειτο περί υπανθρώπων”!!!

Η φιλο/χιτλερική Φρειδερίκη μπορεί να μην κατάφερε να μιλάει σωστά τα Ελληνικά, όμως διέπρεψε σε “προίκες” και “εράνους” και οι Γλύξμπουργκ συγκέντρωσαν και με αυτό τον τρόπο τεράστια ποσά που κανείς και ποτέ δεν έμαθαν που πήγαν.

«Έρανος Βασιλίσσης», «Έρανος Βασιλικής Πρόνοιας», «Έρανος Φανέλας Στρατιώτου», ήταν μερικοί από αυτούς τους εράνους… ακόμα θυμάμαι έναν γεροντάκο επίτροπο σε εκκλησία γειτονικού χωριού και εθνικόφρων (ονόματα δεν λέμε) που ερχόταν συχνά – πυκνά στο σπίτι, εκεί στην Πηγή της Νικαριάς, για να μαζέψει έστω και μία δραχμή, η άρνηση άφηνε αποτυπώματα στο «χαρτί κοινωνικών φρονημάτων»!

Η «Βασιλική Πρόνοια» επιβάρυνε με χαράτσι ακόμα και τα εισιτήρια των θεάτρων και κινηματογράφων.

Οι εργοδότες επίσης, για πολλά χρόνια μετά τον εμφύλιο, έβαζαν χρηματικές ποινές στους εργάτες ανακοινώνοντας ότι τα ποσά θα προσφερθούν στον “Έρανο της Βασιλίσσης”.

Η “Φρίκη” έφτασε να αποσπά ποσά ακόμα και από κατηγορούμενους σε δικαστήρια που, για να γλιτώσουν την ποινή, δήλωναν ότι προσφέρουν όλη την περιουσία τους στην Βασίλισσα. Μέχρι και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε, όπου το 1950 οργάνωσε ποδοσφαιρικό αγώνα και το Βασιλικό ίδρυμα πήρε όλες τις εισπράξεις για τους… “συμμοριτόπληκτους”!.

Όταν το 1962, πάντρεψε την κόρη της Σοφία με τον Βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, (που πρόσφατα δραπέτευσε απ΄ τη χώρα του για διαφθορά και ζει άκουσον!, άκουσον! ως εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι) την “προικοδότησε” με 30.000 χρυσές λίρες. Ποσό που, μαζί με τα έξοδα των τελετών έφτασε συνολικά τα 2.800.000 δολάρια! από μία Ελλάδα βουτηγμένη στην πείνα και στην δυστυχία κι όπου τα παιδιά της έφευγαν στην ξενιτιά για να ζήσουν!

Στην μετεμφυλιακή περίοδο η Φρειδερίκη ή Φρίκη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντι/Αριστερή τρομοκρατία και στο στήσιμο του (παρα) κράτους της “εθνικοφροσύνης” υπεύθυνο για όλα τα εγκλήματα στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και στους Δημοκράτες Πολίτες….

Είχε ακόμα ενεργό ρόλο στην οργάνωση της επίθεσης που κατέληξε στην δολοφονία του Λαμπράκη. Η πολιτική της που παρέδωσε στον διάδοχο γιο της Κων/νο διευκόλυναν κι «ευλόγησαν» την κατάληψη της εξουσίας από την χούντα το 1967. Την ίδια χρονιά η «βασίλισσα» εγκαταστάθηκε στην Ιταλία.

Πέθανε το 1981 και τάφηκε στο Τατόι… Εκεί ακριβώς όπου σήμερα θα ταφεί κι ο γιος της, αφού πρώτα επιθεώρησε εξονυχιστικά και καθάρισε σχολαστικά τον περιβάλλοντα χώρο η σημερινή Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη η οποία και θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση «Μητσοτάκη» αλλά κι ο ίδιος ο Μητσοτάκης θα εκπροσωπηθεί από τον «δακρύβρεχτο» Αντι-Πρόεδρο Π. Πικραμένο! στην αποδημία ενός απλού πια και «ξένου» ιδιώτη… (όλα καταγράφονται και τίποτα μα τίποτα δεν κρύβεται μήτε και σβήνεται)!

Χαρούλα Κ. Κοτσάνη

Υ.Γ./ Κι εδώ τελειώνει ένα αληθινό παραμύθι όπου όλοι ετούτοι έζησαν και συνεχίζουν να ζουν «σαν Βασιλιάδες» πάντοτε με τον δοκιμασμένο και ασφαλή τρόπο: ΔΗΜΟΣΊΑ ΔΑΠΆΝΗ!!! … όσο για μας… Να ΄μαστε καλά να τους «θυμόμαστε» έτσι όπως ΕΖΗΣΑΝ και όπως ΕΠΡΑΞΑΝ!


Βιβλιογραφία:

Σοφία Μαλτέζου: “Η εγγονή του Κάιζερ”,

Δημήτρης Σέρβος:”Το “παιδομάζωμα” και ποιοί φοβούνται την αλήθεια”,

Φρειδερίκη: “Μέτρον Κατανοήσεως”,

Λουκιανός Χασιώτης: “Τα παιδιά του εμφυλίου”,

Βασίλης Λαμπρίδης:”Αναμνήσεις και εκμυστηρεύσεις ενός δικαστή”,

Β.Λεβεντογιάννης:”Οι παιδουπόλεις της Φρ(ε)ίκης – Ένα αρρωστημένο σχέδιο, από έναν νοσηρό νου”,

Β. Χρυσοστομίδου “Η λατρεμένη Φρειδερίκη”

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue