Home Αρθρογράφοι Κομματικά παιχνίδια στο βωμό των εκλογών με φόντο την κεραία της Ικαριακής Ραδιοφωνίας

Κομματικά παιχνίδια στο βωμό των εκλογών με φόντο την κεραία της Ικαριακής Ραδιοφωνίας

by ikariaki.gr
1,4K views

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε σε ζωντανή μετάδοση απόψε στη πλατεία Αγίου Κηρύκου, όπου έλαβε χώρα η προεκλογική ομιλία του Φανούρη Καρούτσου, υποψήφιου Δήμαρχου Ικαρίας με την Λαϊκή Συσπείρωση, τον Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκ νέου υποψήφιο Σπύρο Τέσκο να ψέγει την Ικαριακή Ραδιοφωνία ισχυριζόμενος ανακρίβειες.

Η Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8FM διατηρεί στην θέση Βαθύβρεχο, κτίσμα όπου κατασκευάστηκε πριν από περίπου 20 χρόνια από μέλη της Ικαριακής Ραδιοφωνίας και Εθελοντές Πυροσβέστες με τη σύμφωνη γνώμη του τότε Δημάρχου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας κ.Τέσκου. Στο ίδιο κτίσμα βρίσκονται μηχανήματα και εξοπλισμός επικοινωνίας του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου και του Λιμενικού Σώματος. Η Ικαριακή Ραδιοφωνία έχει αναλάβει το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και τη συντήρηση του κτίσματος. Μέχρι το 2019, ουδέποτε δεχτήκαμε όχληση γραπτή ή προφορική παρόλο που εμείς προσπαθήσαμε με προφορικά αιτήματα προς κάθε δημοτική αρχή που πέρασε ώστε να μας καταλογιστεί κάποιο αντίτιμο.

Απόψε ο κ. Τέσκος  αποφάσισε στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα της ΛΑΣ Ικαρίας να κατηγορήσει το σταθμό μας για μη καταβολή χρημάτων στο Δήμο Ικαρίας και υπαινίσσεται ότι υπήρξε προνομιακή μεταχείριση της Ικαριακής Ραδιοφωνίας λόγω τάχα μου υποψηφιότητας του ιδιοκτήτη του σταθμού σε ψηφοδέλτιο της Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής.

Επειδή θεωρούμε ως τοπικό μέσο ενημέρωσης που υπηρετεί επί σειρά ετών την ικαριακή κοινωνία, πως δεν γίνεται να μπαίνουν όλα στον ”μύλο” της κομματικής σπέκουλας αξίζει να αναφερθούμε σε μερικά στοιχεία που οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης παραλείπουν συστηματικά.

Σχετικά λοιπόν με την αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων που τόσο η ΛΑΣ Ικαρίας κόπτεται και έφτασε σε σημείο να μας εγκαλούν λίγο πολύ ως καταπατητές αξίζει να αναφέρουμε και να μάθει ο κόσμος τα γεγονότα.

banner

Το 2019, η τότε δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον κ.Στέλιο Σταμούλο και Αντιδήμαρχο Οικονομικών την κ.Βάσω Λαρδά-Καρίμαλη ήρθαν σε επικοινωνία με την διοίκηση του σταθμού μας σχετικά με την σύναψη ενός μισθωτηρίου για τις εγκαταστάσεις που βρίσκεται η κεραία της Ικαριακής Ραδιοφωνίας 92,8fm εδώ και 2 δεκαετίες. Η απάντηση μας ήταν άμεση και θετική και όντως βρεθήκαμε στο γραφείο της αντιδημάρχου στον Άγιο Κήρυκο όπου μας ανέφερε την διαδικασία όμως, παρέλειψε να αναφέρει (τότε) το μίσθιο για την εγκατάσταση που βρίσκεται η κεραία μας.

ΛΑΣ:Σχετικά με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας

Εν καιρώ, ενημερωθήκαμε πως το μίσθιο που ζητούσε ο Δήμος Ικαρίας από την Ικαριακή Ραδιοφωνία ήταν 8 ευρώ/τμ όσο δηλαδή και στον παραλιακό του Αγίου Κηρύκου(!).

Για τα 600 τμ οικόπεδο, τα οποία καταλαμβάνει η έκταση των συρματόσχοινων της κεραίας, μας ζήτησαν 4800 ευρώ και για 35τμ που καταλαμβάνει το κτίσμα μας ζήτησαν 3.500 ευρώ, δηλαδή σύνολο 8.300 ευρώ/έτος.

Προφανώς και ένα τέτοιο ποσό δεν είναι βιώσιμο για ένα ραδιόφωνο που έχει ετήσιο τζίρο τα 10.000 ευρώ, είναι λόγος αφανισμού της και κατά συνέπεια απώλεια της ραδιοφωνικής μας φωνής, και έτσι αρνηθήκαμε και τους το επικοινωνήσαμε ώστε να επανέλθει ο Δήμος με μια νέα βελτιωμένη πρόταση και βιώσιμη για ένα τοπικό ραδιόφωνο.

Αντ’αυτού στις 25 Αυγούστου του 2019 ενημερωθήκαμε για την αγωγή που άσκησε ο Δήμος Ικαρίας εναντίον μας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου η οποία αξίωνε πρόστιμο 30.000 ευρώ και αναδρομικά μίσθια 40.000 ευρώ  ή την απομάκρυνση των κεραιοσυστημάτων της Ικαριακής Ραδιοφωνίας από το σημείο. Άρα ουσιαστικά το να κλείσουμε το σταθμό μας ήταν μονόδρομος. Πληροφοριακά, σχετικό μίσθωμα που έγινε από τον Δήμο της Ικαρίας σε  έκταση προς την ΔΕΗ το 2017 όπου για 12000 τμ ο Δήμος έλαβε 5000 ευρώ, δηλαδή 0,41 ευρώ το τετραγωνικό…. ενώ εμάς μας ζητούν 8 ευρώ το τμ και 100 ευρώ για το κτίσμα.

Συστηματικές επιστολές, μετά τις εκλογές του 2019, της ΛΑΣ Ικαρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο που αρχικά τις υπέγραφε η κ. Βάσω Καρίμαλη-Λαρδά και στη συνέχεια τις υπέγραφε η Λαϊκή Συσπείρωση, περιείχαν ακατανόητη επίθεση προς το μέσο μας, αντιμετωπίζοντας το ισότιμα με τα μεγαθήρια της Cosmote της Vodafone και της Rural.

Για την συνέχιση των κινήσεων μας ως Ικαριακή Ραδιοφωνία σε καμία περίπτωση δεν αρνηθήκαμε τον διάλογο, επικοινωνώντας και με την παρούσα δημοτική αρχή, για να καθοριστεί ένα μίσθιο που θα κάλυπτε και τον Δήμο Ικαρίας στον αγώνα που δίνει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον Αθέρα, αγώνα που είμαστε πάντα δίπλα του, αλλά και ένα μίσθιο που θα μπορούσε να το καταβάλλει ο σταθμός μας χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία του.

Επιλέξαμε να μην απαντάμε στις εν λόγω επιστολές, για να μην δυναμιτίσουμε το προεκλογικό κλίμα και μας κατηγορήσουν ότι δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά ήρθε η αποψινή δημόσια τοποθέτηση του κ.Σπύρου Τέσκου να μας εγκαλεί, λίγο πολύ, ως καταπατητές και μεγαλοοφειλέτες του Δήμου και να μας συγκρίνει με εταιρίες κολοσσούς όπως την  Cosmote. Μάλιστα, ο κ. Τέσκος επικαλέστηκε ότι τάχα μου ο ιδιοκτήτης της Ικαριακής Ραδιοφωνίας είναι υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο της ΠΕΑ, πράγμα που άπτεται στη σφαίρα της φαντασίας και καλό θα ήταν να ανακαλέσει δημόσια για αυτό.

Θεωρούμε απαράδεκτο να ακούμε τόσο βαριές κατηγορίες για ένα τοπικό ικαριακό μέσο που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σταθεί χωρίς καμία χρηματοδότηση, με ελάχιστους πόρους πιστό πάντα στην ενημέρωση των Ικαριωτών εντός και εκτός συνόρων.

Για την ιστορία, η Ικαριακή Ραδιοφωνία είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία και έχει πρόεδρο, όχι ιδιοκτήτη. Μέχρι το 2019 πρόεδρος ήταν ο Σωτήρης Πολίτης. Όταν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ικαρίας με την Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής, για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του μέσου μας, έγιναν εσωτερικές ανακατατάξεις (Αύγουστος 2019) και στη θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο Γιώργος Φιλιπποπολίτης που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ έως και σήμερα σε κανένα ψηφοδέλτιο.

Γιώργος Φιλιπποπολίτης – Πρόεδρος Ικαριακής Ραδιοφωνίας 92,8FM

 

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue