Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ΣΕΝΙ για τη συχνή μετακίνηση της ιατρού από Ιατρείο Ραχών σε ΚΥ Ευδήλου

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ΣΕΝΙ για τη συχνή μετακίνηση της ιατρού από Ιατρείο Ραχών σε ΚΥ Ευδήλου

by ikariaki.gr
387 views

Κλιμακώνεται η γενικότερη κινητοποίηση συλλόγων και φορέων της Ικαρίας με τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας να προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τη μετακίνηση της ιατρού από το Ιατρείο Ραχών για εφημερίες στο ΚΥ Ευδήλου.Χθές έγινε συνάντηση της Ένωσης Γονέων με την Τριμελή Επιτροπή του ΚΥ Ευδήλου.

Να σταματήσει η μετακίνηση της μοναδικής Ιατρού από τις Ράχες στο ΚΥ Ευδήλου

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου ο ΣΕΝΙ θα κάνει 3ωρη στάση εργασίας και θα παρευρεθεί στο Ιατρείο Ραχών για να συμμετέχει στη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί εκεί στη 13.00μμ.

ΣΕΝΙ: Να σταματήσει ΤΩΡΑ η εργασιακή εξόντωση της μοναδικής ειδικευμένης γιατρού των Ραχών. Να καθοριστεί το πλαίσιο εργασίας της με γνώμονα τον σεβασμό στα στοιχειώδη εργασιακά της δικαιώματα. Οι γιατροί δεν είναι περιφερόμενα μπαλώματα.

Να ενισχυθούν το Κέντρο Υγείας Ευδήλου και το Πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Ραχών με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, όπως προβλέπεται από τα ισχύοντα οργανογράμματα.

2Η ΔΥΠΕ: “Καταβάλλονται προσπάθειες τοποθέτησης ιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών”

Σε έγγραφο-απάντηση προς την ιατρό για το θέμα των εφημεριών, η 2η ΔΥΠΕ υπογραμμίζει ουσιαστικά ότι η ιατρός πρέπει να εκτελεί την εντολή για το πρόγραμμα ως έχει, δουλεύοντας 365 μέρες.

Ωστόσο, το έγγραφο αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες να στελεχωθεί το ΠΠΙ Ραχών με έναν ακόμη γιατρό.

Το δελτίο τύπου του ΣΕΝΙ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ανακοίνωση

Άγιος Κήρυκος, 9 Ιουνίου 2023

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με την 3μελή διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας Ευδήλου με αφορμή το ζήτημα του εργασιακού καθεστώτος της μοναδικής ιατρού του ΠΠΙ Ραχών.

banner

Επιγραμματικά υπενθυμίζουμε ότι ζητείται από την 2η ΥΠΕ (το έγγραφο επισυνάπτεται), η συνάδελφός μας επί της ουσίας να εργάζεται αδιάκοπα 30 μέρες το μήνα – 365 μέρες τον χρόνο χωρίς ρεπό, καλύπτοντας αδιάκοπα εφημερειακά τόσο το Κέντρο Υγείας, όσο και το Ιατρείο των Ραχών που αποτελεί την περιοχή ευθύνης της!! Την ίδια στιγμή και την ώρα που η γιατρός θα εφημερεύει στον Εύδηλο, η περιοχή των Ραχών με 2.500 κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες, θα μένει για μέρες χωρίς ιατρική κάλυψη!

Στην συνάντηση αυτή, όπου δεκτή έγινε μόνο η Ένωση Γονέων και αποκλείστηκε με γελοίους ισχυρισμούς ο σύλλογός μας καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων του νησιού που παρευρίσκονταν για το φλέγον αυτό ζήτημα, δεν δόθηκε καμία λύση.

Απέναντι στην προκλητική και απαράδεκτη αυτή απαίτηση της 2ης ΥΠΕ, που μαθηματικά θα οδηγήσει στην εργασιακή εξόντωση της ιατρού, αυξάνοντας και την πιθανότητα ιατρικού λάθους από την μεριά της λόγω υπερεργασίας, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε.

Η εφημερειακή κάλυψη του Κέντρου Υγείας αλλά και κάθε άλλης δημόσιας υγειονομικής δομής δεν μπορεί να γίνεται με μετακινήσεις ιατρών αλλά με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Η χρόνια υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας είναι το αποκλειστικό αίτιο για την αδυναμία τους να λειτουργούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο.

Πέρα από το ότι με τις μεθοδεύσεις αυτές της 2ης ΥΠΕ καταστρατηγείται κάθε έννοια στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, αποτελεί πρόκληση και υποκρισία ο ισχυρισμός, από όπου και αν αυτός εκπορεύεται, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βάζουν συνεχώς πλάτη και να αποδέχονται τις μετακινήσεις, μέχρι να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις. Είναι ένα άθλιο επιχείρημα, το οποίο ακούγεται εδώ και δεκαετίες και επί της ουσίας, αν και οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη, δεν έχει οδηγήσει σε καμιά ενίσχυση των υγειονομικών δομών με μόνιμο προσωπικό.

Απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση προχωράμε στα επόμενά μας βήματα, όπως αυτά καθορίστηκαν μετά από την ανοιχτή και μαζικότατη ανοιχτή εκδήλωση του συλλόγου μας στις Ράχες, παρουσία εκπροσώπων συλλόγων, φορέων και απλού κόσμου.

Συγκεκριμένα, πέρα από τις όποιες νομικές ενέργειές μας κατά παντός υπευθύνου, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για την Δευτέρα 12 Ιουνίου για την συμμετοχή των συναδέλφων μας στην κινητοποίηση στο ιατρείο των Ραχών και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί εκεί στις 13:00. Στα πλαίσια της κινητοποίησης θα επιδιωχθεί επικοινωνία με την 2η ΥΠΕ.

Απαιτούμε:

1.       Να σταματήσει ΤΩΡΑ η εργασιακή εξόντωση της μοναδικής ειδικευμένης γιατρού των Ραχών. Να καθοριστεί το πλαίσιο εργασίας της με γνώμονα τον σεβασμό στα στοιχειώδη εργασιακά της δικαιώματα. Οι γιατροί δεν είναι περιφερόμενα μπαλώματα.

2.       Να ενισχυθούν το Κέντρο Υγείας Ευδήλου και το Πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Ραχών με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, όπως προβλέπεται από τα ισχύοντα οργανογράμματα.

Από το Δ.Σ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue