Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό ΚΚΕ Ικαρίας-Φούρνων για τις ακυρώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων-Δεν υπήρχε απαγορευτικό απόπλου

ΚΚΕ Ικαρίας-Φούρνων για τις ακυρώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων-Δεν υπήρχε απαγορευτικό απόπλου

by ikariaki.gr
339 views

Θέμα των ημερών έχει γίνει η κατάσταση με τις απανωτές ακυρώσεις δρομολογίων του BS MYCONOS για λόγους που ακόμα δεν γνωρίζουμε. Κάποιοι κάνουν λόγο για τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο και κάποιοι για πρόβλημα στις μηχανές του πλοίου. Η εταιρία Blue Star Ferries ακόμα δεν έχει ενημερώσει το επιβατικό κοινό για το τι ακριβώς συμβαίνει, ωστόσο η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών συνεχίζεται. Κορύφωση της κατάστασης η ακύρωση του δρομολογίου της Τρίτης 13 Ιανουαρίου και η μεταφορά του για Παρασκευή 20 Ιανουαρίου λόγω καιρού.

Διαβάστε επίσης Έκτακτο: Δεμένο στον Πειραιά το BS Myconos σήμερα – Αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίου

Διαβάστε επίσης BS MYCONOS: Ακριβά εισιτήρια-Συνεχείς τροποποιήσεις δρομολογίων- Μειωμένη ταχύτητα-Αποζημίωση μηδέν

Δεν υπήρχε θέμα δυσμενών συνθηκών σύμφωνα με το λιμεναρχείο Πειραιά

Στο παρακάτω βίντεο, η Κα Κυπραίου, δημοτική σύμβουλος της ΛΑΣ στο Δήμο Φούρνων, είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει από Πειραιά προς Φούρνους την Τρίτη 13 Ιανουαρίου με το BS MYCONOS και μόλις πληροφορήθηκε από την εταιρία ότι το δρομολόγιο ακυρώθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε επικοινωνία που είχε η ίδια αλλά και άλλοι επιβάτες με το λιμεναρχείο Πειραιά, πληροφορήθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ωστόσο, κανένας υπεύθυνος από την  εταιρία δεν εξηγεί το λόγο για τον οποίο ακυρώνεται το δρομολόγιο αλλά και πως θα ανταπεξέλθουν οι ταξιδιώτες με την τριήμερη επιβάρυνση διαμονής τους στη πρωτεύουσα μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου που θα εκτελεστεί το δρομολόγιο.

Σχετική ανακοίνωση της Τ.Ε ΚΚΕ Ικαρίας-Φούρνων για το θέμα

“Σχετικά με τις απανωτές ακυρώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων στα νησιά μας και τον πολυήμερο αποκλεισμό τους

 Δεν πέρασαν ούτε  10 μέρες που η Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ κατήγγειλε τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών μας, από τις επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις του πλοίου «Βlue Star Μύκονος».

Την Τρίτη 17/1/2023 η Blue Star Ferries με ανακοίνωση της προς το επιβατικό κοινό, ενημέρωσε για την ακύρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου προς τα νησιά μας. Ενώ υπήρχε αρχική ενημέρωση για τρίωρη καθυστέρηση στον απόπλου του πλοίου, μιας και το «ΒlueStar Μύκονος» έως αργά το μεσημέρι αρμένιζε στα πέλαγα και δεν είχε προσεγγίσει το λιμάνι του Πειραιά, τελικά η εταιρεία αποφάσισε το δρομολόγιο της Τρίτης 17/1/2023 να μην εκτελεστεί «λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

     Ωστόσο απαγορευτικό απόπλου δεν είχε εκδοθεί από το λιμεναρχείο Πειραιά και δελτίο θυελλωδών ανέμων που να δικαιολογεί την ακύρωση δεν είχε εκδοθεί από την ΕΜΥ για την Τρίτη 17/1/23. Αυτό επιβεβαιώθηκε έπειτα από παρέμβαση που έκανε το επιβατικό κοινό στο Α. Λιμενικό Τμήμα Πειραιώς.

banner

Η εταιρεία, κάνοντας μπαλάκι τους επιβάτες πότε στα κεντρικά πρακτορεία της εταιρείας και πότε στέλνοντας τους στο κεντρικό λιμεναρχείο, αρνούμενη να αναλάβει την ευθύνη και  το κόστος της αναίτιας παραμονής τους σε άλλο τόπο από αυτό της κατοικίας και της εργασίας τους. Οι επιβάτες έφυγαν από το λιμάνι με την προσδοκία ότι θα  εκτελεστεί το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο τρείς μέρες αργότερα (Παρασκευή 20/1/2023).

Εδώ και τρεις τουλάχιστον εβδομάδες τα δρομολόγια του «Βlue Star Μύκονος» υπόκεινται σε συνεχείς τροποποιήσεις, που όλως τυχαίως ακυρώνουν το δρομολόγιο της Δευτέρας από τον Πειραιά προς τα νησιά μειώνοντας ουσιαστικά τις εβδομαδιαίες προσεγγίσεις από τον Πειραιά προς τα νησιά του νομού Σάμου σε δυο.

Η επιδεινούμενη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες σε συνάρτηση με το πανάκριβο εισιτήριο, τη μειωμένη ταχύτητα και τα δημοσιεύματα που δεν διαψεύδονται για βλάβη στην μια μηχανή του «ΒlueStar Μύκονος» δεν δικαιολογεί εφησυχασμό από κανέναν.

Με δεδομένη την προβληματική κατάσταση που επικρατεί λόγω των δρομολογίων που εξυπηρετούν την Ικαρία, σε συνδυασμό με την μέχρι στιγμής άρνηση εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να παρέμβει για να δοθούν απαντήσεις για όσα συμβαίνουν και πολύ περισσότερο για να βελτιωθεί η όλη κατάσταση. Επανερχόμαστε αρνούμενοι να συμβιβαστούμε με την αναμονή για βελτίωση της κατάστασης, όταν  και όποτε αυτό βολεύει την κερδοφορία των ακτοπλοϊκών ομίλων (δηλαδή μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, και μόνο σε ότι αφορά την συχνότητα των προσεγγίσεων) ζητώντας έστω και τώρα :

  • Να εξασφαλιστεί -με σύγχρονα και ασφαλή πλοία- η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με τον Πειραιά .
  • Τα δρομολόγια να αφορούν δρομολόγια τακτικής σύνδεσης νησιωτικού προορισμού και όχι «διαδρομή κρουαζιερόπλοιου» .
  • Η εταιρία να αποζημιώνει τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες.

 

Για μια ακόμα φορά τονίζουμε ότι ο λαός των νησιών μας, συνολικά του Αιγαίου έχει συμφέρον να παλέψει να υλοποιηθεί η πρόταση του ΚΚΕ :

  • Για βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών έτσι που να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα των νησιωτών και των επισκεπτών τους σε ασφαλείς και γρήγορες συγκοινωνίες με δρομολόγια πλοίων τακτικής σύνδεσης και φθηνό εισιτήριο.
  • Παλεύουμε για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για ασφαλή και φτηνή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Μιας πολιτικής, που οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου ενιαίου φορέα συγκοινωνιών.
  • Μόνο έτσι θα γλυτώσουμε από τα πανάκριβα ναύλα που κατατρώνε το εισόδημα μας. Θα μπορούμε να πάμε διακοπές με την οικογένεια μας χωρίς να δαπανούμε ένα και πλέον μισθό μόνο για εισιτήρια.
  • Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμεσυνθήκες εργασίας στα πλοία που να αρμόζουν στον 21ο αιώνα.

 

Είναι στο χέρι μας, με τους συντονισμένους αγώνες μας, με αντιμονοπωλιακή συμμαχία και πάλη, με ισχυρό ΚΚΕ, να διεκδικήσουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue