Home Γωνία...ΠολιτισμούΒιβλίοπαρουσιάσεις Η ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗ συνεχίζει το ταξίδι της με επιτυχία μετά τη βιβλιοπαρουσίαση στον Εύδηλο Ικαρίας

Η ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗ συνεχίζει το ταξίδι της με επιτυχία μετά τη βιβλιοπαρουσίαση στον Εύδηλο Ικαρίας

by ikariaki.gr
11 views

kyrasoleniEVDILOSHLIASΜε τη βιβλιοπαρουσίαση της ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗΣ (το ουράνιο τόξο στο Ικαριακό ιδίωμα) στον Εύδηλο έκλεισε ο κύκλος των παρουσιάσεων του νέου αυτού βιβλίου. Είχαν προηγηθεί ο Άγιος Κήρυκος και η Αθήνα.

Το βιβλίο (10 ευρώ) υπάρχει σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ικαρίας, στο βιβλιοπωλείο της Αθήνας «Επί λέξει» – Ακαδημίας 32 και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του ikariamag.

Στη συγγραφική ομάδα φθάνουν συνεχώς επαινετικά σχόλια για την έκδοση και σημαντικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει φιλολογικοί και διδασκαλικοί κύκλοι για τη χρήση παραμυθιών του βιβλίου στη διδασκαλία.

Είχε προηγηθεί η τελευταία βιβλιοπαρουσίαση στον κατάμεστο θερινό κινηματογράφο του Ευδήλου στις 10-8-2016 από το Φεστιβάλ ΙΚΑΡΟΣ. Σημειώνεται ότι το βιβλίο των εκδόσεων «Νότιος Άνεμος» «ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗ- δέκα καριώτικες παραμυθο-ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά», είναι των συγγραφέων Ηλία Γιαννίρη, Άννας Καλαλή, Αγγελικής Παριάρου, Δέσποινας Σιμάκη και Φρόσως Χωριάτη.

Στον Εύδηλο το βιβλίο παρουσίασαν ο συγγραφέας Γιάννης Παπαγιάννης και ο φιλόλογος Γιώργος Πλακίδας. Αποσπάσματα διάβασε με γλαφυρό τρόπο ο ηθοποιός Σαράντος Φράγκος.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης Μάγια Πατεράκη αναφέρθηκε στις σημαντικότερες αναφορές που είχαν κάνει στη βιβλιοπαρουσίαση της Αθήνας ο κορυφαίος λαογράφος καθηγητής κ. Μιχάλης Μερακλής και ο συγγραφέας, εκπαιδευτικός και παιδοψυχολόγος Γιώργος Μπουμπούσης και απηύθυνε την παρότρυνση και για άλλα τέτοια συλλογικά εγχειρήματα όπως η ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗ που αποπνέει φρεσκάδα.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης επαίνεσε το εγχείρημα της έκδοσης της ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗΣ, ανέφερε ότι διατηρεί μια ενιαία φόρμα, ένα δικό του ύφος χάρη και στην καλαίσθητη έκδοση και εικονογράφηση, παρ’ ότι προέρχεται από διαφορετικά δημιουργήματα πέντε διαφορετικών ανθρώπων. Η ΚΥΡΑΣΟΛΕΝΗ «κατορθώνει να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα, έναν διαφορετικό, φαντασιακό κόσμο στον οποίο καλείται να βυθιστεί ο αναγνώστης. Είναι ένα βιβλίο ξεχωριστό, που διαφοροποιείται από τα συνήθη εκδοτικά πεπραγμένα και μας οδηγεί σε ένα φαντασιακό ταξίδι με άξονα και θέμα το νησί μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Πλακίδας επισήμανε ότι «όποιος διαβάσει το βιβλίο θα αναγνωρίσει μέσα σ’ αυτό κάποια δική του ανάμνηση». Χαρακτήρισε υψηλού επιπέδου τις αφηγηματικές τεχνικές και των πέντε συγγραφέων. Πρόκειται για «δέκα υπέροχες ιστορίες που πατούν πότε σε ιστορικά γεγονότα, πότε στο μύθο, πότε στην προφορική παράδοση αλλά πάνω απ’ όλα στη μυθοπλαστική ικανότητα των δημιουργών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Βαγγέλης Φάμπας, εκ μέρους του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ «ΙΚΑΡΟΣ» www.icarusfestival.com υπογράμμισε ότι η βιβλιοπαρουσίαση εντάχθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ γιατί οι παραμυθο-ιστορίες του βιβλίου εντάσσονται σε ένα νέο, ανερχόμενο παγκόσμιο ρεύμα, αυτό της αφήγησης ιστοριών (story telling).

Ο Βασίλης Καρναβάς, εκπροσωπώντας τις Ικαριακές εκδόσεις ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, ανέφερε ότι πρόκειται για μια 100% ικαριακή προσπάθεια με αξιώσεις στην πανελλήνια σκηνή.

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue