Home ΚοινωνίαΕλλάδα Κινητοποιήσεις – Απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ικαρία για τις 28 Φλεβάρη

Κινητοποιήσεις – Απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ικαρία για τις 28 Φλεβάρη

by ikariaki.gr
215 views

Κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για τις 28 Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα καθώς είναι η μέρα της μαύρης επετείου των Τεμπών, ένας χρόνος από το έγκλημα με τους 57 νεκρούς.

ΕΚΣ: Κήρυξη 24ωρης Πανσαμιακής Πανεργατικής Απεργίας την 28/2/2024

Πλοία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν θα λειτουργήσουν καθώς και σε απεργιακή κινητοποίηση θα προχωρήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και εφόσον πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα απεργία οι αεροπορικές εταιρίες θα προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.

Απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 28 Φεβρουαρίου

Στην Ικαρία έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φλεβάρη, απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση στον Εύδηλο στις 11.00πμ από φορείς και συλλόγους του νησιού από το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, από το Σύλλογο Αυτοαπασχολούμενων Ικαρίας , το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας και Φούρνων και από Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων.

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία!

Στο Ε.Κ. Σάμου στο Βαθύ στις 10 π.μ. και στην Πλατεία Ευδήλου στις 11 π.μ.

 • Καθηλωμένοι μισθοί, τεράστια ακρίβεια, εξαθλίωση εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών!
 • Ρεκόρ κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα βάρη της οικονομίας όλα στο λαό!
 • Σχέσεις εργασίας – λάστιχο, εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα!
 • Υποχρηματοδότηση – υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών! «Αξιολόγηση» και ιδιωτικοποιήσεις!
 • Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που μετατρέπουν περαιτέρω την Εκπαίδευση σε εμπόρευμα!
 • Καταστολή, διώξεις και τρομοκρατία σε όσους αγωνίζονται!
 • Διεύρυνση πολέμων – εμπλοκή της Ελλάδας και νέοι πολεμικοί εξοπλισμοί για το ΝΑΤΟ!

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος απ’ το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή! Δίνουμε το παρόν στον αγώνα ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην συγκαλυφθεί. Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αλλά και η πολιτική της απελευθέρωσης και του κέρδους που στο βωμό της θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές. Προσπαθούν να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποίησαν. Την πολιτική που τα μετράει όλα με το κέρδος των μεγαλοεπιχειρηματιών, θυσιάζοντας μέχρι κι ανθρώπινες ζωές.

Στις 28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και βγαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο γιατί δεν πάει άλλο! Οι μεγάλοι αγώνες των φοιτητών – μαθητών, των εκπαιδευτικών, των νοσοκομειακών, των αγροτών, των οικοδόμων και των άλλων κλάδων που είναι σε κινητοποιήσεις και δίνουν σπουδαίες μάχες αυτή την περδίοδο, να ενωθούν σε ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο που θα νεκρώσει τη χώρα! Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης για δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Είμαστε οι πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απέναντι σε όλα όσα ρημάζουν τη ζωή μας, δείχνουμε ότι οι εργαζόμενοι δε σκύβουμε το κεφάλι, ξέρουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας και διεκδικούμε καλύτερη ζωή, κάλυψη των αναγκών μας. Με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας σήμερα, θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε άριστες υπηρεσίες, συνθήκες ζωής και εργασίας, ένα εξασφαλισμένο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, όμως, μας τα στερεί για να πλουτίζουν όλο και πιο πολύ μια χούφτα καπιταλιστές.

Στις 28/2 απεργούμε σε όλους τους κλάδους και διεκδικούμε:

 • Ουσιαστικές και γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, ξεπάγωμα της διετίας 16-17, επιστροφή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Συνεχής αύξηση των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
 • Αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.
 • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισης της ακρίβειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, κατάργηση του χρηματιστηρίου. ενέργειας/πλαφόν στις τιμές της ενέργειας κ.ά..
 • Να σταματήσει η ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων και να δοθεί τέλος στη φορολογική ασυλία του μεγάλου πλούτου.
 • Επαρκή χρηματοδότηση και αναβάθμιση όλων των δημοσίων υπηρεσιών και δομών.
 • Υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 • Αποκάλυψη και τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη.
 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας- Φούρνων συμμετέχει στην απεργία στις 28-02!Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Χαμηλοί μισθοί, ακρίβεια και φόροι ,εργατικά ατυχήματα, υγεία και εκπαίδευση – εμπορεύματα, πλειστηριασμοί, χρήματα για πολεμικές δαπάνες που στηρίζουν πολεμικές αποστολές που ουδεμία σχέση έχουν με την άμυνα της χώρας! Δεν πάει άλλο!ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

banner

Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Ικαρίας – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ικαρίας

28 Φλεβάρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας! Συμμετέχουμε στην πανελλαδική 24ωρη απεργία και στην συγκέντρωση 11πμ στην πλατεία Ευδήλου

Να βροντοφωνάξουμε και πάλι ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη:

« Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!»

Δίνουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις του Νοέμβρη ΕΝΑΝΤΙΑ στο φορολογικό έκτρωμα. Πυκνώνουμε τις γραμμές του αγώνα:

Γιατί πάρα την εξαντλητική δουλειά, το άγχος για την καθημερινή επιβίωση παραμένει. Γιατί η ακρίβειά που καλπάζει στο σπίτι και στο μαγαζί, εξανεμίζει το εισόδημα μας.

Γιατί όσα αντιμετωπίζουμε δεν έπεσαν από τον ουρανό: οι επιπτώσεις του νέου φορολογικού που θα φανούν στις νέες δηλώσεις, οι πλειστηριασμοί κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, τα χρέη που αυξάνονται και οι ατελείωτες χαμένες ρυθμίσεις, οι οικογένειες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ (που αύξησε μάλιστα τις εισφορές) είναι αποτέλεσμα άδικων και βαθιά αντιλαϊκών πολιτικών που προώθησαν η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Γιατί βασικά αγαθά όπως η δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία διαλύονται για να μετατραπούν ολοκληρωτικά σε πανάκριβο εμπόρευμα και η προστασία της ζωής του λαού παραμένει έρμαιο της κερδοφορίας των λίγων. Οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες όπως αυτή στην Θεσσαλία, αλλά και η μαύρη επέτειος του εγκλήματος των Τεμπών στις 28 του Φλεβάρη, δείχνουν με τον πιο ωμό τρόπο την αλήθεια που κρύβει το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Γιατί μπροστά μας έχουμε χειρότερα. Αυτό προμηνύουν η νέα ύφεση που αγκαλιάζει την Ευρωζώνη ξεκινώντας από την ατμομηχανή της τη γερμανική οικονομία, αλλά και οι αλλεπάλληλες πολεμικές αναφλέξεις στην ευρύτερη περιοχή, η ένταση του εμπορικού ανταγωνισμού ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνας, που εκτινάσσει τις τιμές στις πρώτες ύλες.

Ξέρουμε ότι αντίπαλοί μας είναι:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που μετά τα lockdown έφερε το νέο φορολογικό έκτρωμα σηματοδοτώντας την πιο σκληρή επίθεση που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια. Όμως, ποιος ξεχνά τα «αντικειμενικά κριτήρια» και το «κλείσιμο χρήσεων» που επέβαλαν διαδοχικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ποιος ξεχνά τα μνημόνια και τη φορολόγηση από το 1ο ευρώ, το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος που επιβλήθηκε από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ποιος ξεχνά τα ματωμένα πλεονάσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το τσάκισμα των συντάξεων που επέβαλλε ο ν. Κατρούγκαλου;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση που βάζει πρωταρχικό στόχο την “διεύρυνση της φορολογικής βάσης”, που αποτελεί μάλιστα και προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων του Ταμείου Ανάκαμψης. Που μας θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα της εγχώριας και ευρωενωσιακής οικονομίας, όπως λέει σε διάφορες αναλύσεις της

Οι μεγάλοι όμιλοι που κυριαρχούν και θησαυρίζουν στην πλάτη μας. Οι τράπεζες με τα ληστρικά επιτόκια και τις τραπεζικές προμήθειες, οι πάροχοι ενέργειας, τα κοράκια των funds, οι ψηφιακές πλατφόρμες, οι μεγάλοι προμηθευτές που μας πουλάνε πανάκριβα εμπορεύματα, οι ανάδοχοι των μεγάλων έργων που εντείνουν τον λυσσαλέο ανταγωνισμό αξιοποιώντας τα εργαλεία που απλόχερα τους δίνουν κυβερνήσεις και ΕΕ. ‘Ολοι αυτοί θα πάρουν 2,1δις.ευρώ, ζεστό χρήμα, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Έχουμε πια πείρα, δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

 

Ενώνουμε την φωνή μας με τον υπόλοιπο λαό:

 • Με τα σωματεία των εργαζομένων που παλεύουν και αυτά, όπως και εμείς, για αξιοπρεπές εισόδημα και συνθήκες εργασίας
 • Με τα παιδιά μας, τους φοιτητές και μαθητές, που διεκδικούν την αναβάθμιση της δημοσίας δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης για να μπορούν να σπουδάσουν με αξιοπρέπεια χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά τις οικογένειες τους,
 • Με τη μικρομεσαία αγροτιά που βρίσκεται ξανά στα μπλόκα διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης των επιπτώσεων της ακρίβειας και προστασία του εισοδήματός τους.

 

Δυναμώνουμε την πάλη για:

 • Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
 • Κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης
 • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
 • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα
 • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
 • Ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
 • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης
 • Άμεση χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  σε όλους

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Το Δ.Σ.

 

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας & Φούρνων

1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!

STOP ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ!

Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

 

Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη και την δολοφονία των 57 αθώων ανθρώπων πριν από 1 χρόνο. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στην πολιτική που μετράει τις ζωές μας ως κόστος.

 

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Σωματείου, καλούμε όλους τους συναδέλφους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία με απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Φλεβάρη  και ώρα 11:00π.μ στην Πλατεία του Ευδήλου.

 

Μέρα με την μέρα βιώνουμε την ακρίβεια που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, οι φόροι είναι θηλιά στον λαιμό μας, οι παροχές υγείας και το φάρμακο είναι είδος πολυτελείας, η εκπαίδευση εμπόρευμα, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις απειλούν τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των εφοπλιστάδων μέσα από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα.

 

Τα οξυμένα προβλήματα μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο συνολικά στη ζωή μας και στους χώρους δουλειάς μας, όπως είναι τα εξαντλητικά, ανασφάλιστα ή μισοασφαλισμένα μεροκάματα με τους χαμηλούς μισθούς και τα τσακισμένα δικαιώματα, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τις ανύπαρκτες ΣΣΕ και τα εργατικά ατυχήματα να αυξάνονται καθημερινά.

 

Η κυβέρνηση ΝΔ δεν αποτελεί το λιγότερο κακό και ούτε η πολιτική που υπηρετεί είναι μονόδρομος. Τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, “Νέα Αριστερά” αποτελούν συμπολίτευση αφού τα βρίσκουν, συμφωνούν και συνυπογράφουν στα περισσότερα Ν/Σ και υπηρετούν πιστά την πολιτική της ΕΕ η οποία κρύβεται πίσω από την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση των πάντων και θεωρούν την ανθρώπινη ζωή κόστος.

 

Καμία εμπλοκή και καμία συμμετοχή στον πόλεμο! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο στον Παλαιστινιακό λαό! Η πολιτική που υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα, σκορπούν τον θάνατο και την προσφυγιά, ενώ την ίδια ώρα δίνουν δις ευρώ για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και πολεμικές αποστολές εκτός Ελλάδας αλλά δεν βρίσκουν για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

 

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

 

Ενώνουμε την φωνή μας μαζί με τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, με τους φοιτητές και μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Διεκδικούμε και παλεύουμε για:

 

 • Τις σύγχρονες ανάγκες μας με σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα.
 • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με βάση τις ανάγκες μας.
 • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900 ευρώ. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
 • Μείωση εργάσιμου χρόνου. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. Ταμείο ανεργίας με βάση τις ανάγκες μας για όλους τους εποχικούς συναδέλφους χωρίς όρους και προϋποθέσεις ώσπου να ξαναπάμε για δουλειά.
 • Προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.
 • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς καθώς την αποζημίωση στο 100% της περιουσίας του λαού από κάθε φυσικό φαινόμενο με πλήρη ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης και του κράτους.
 • Ρεύμα φθηνό για τον λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργησης του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
 • Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας. Δωρεάν, πλήρης και απρόσκοπτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, φάρμακα και εμβόλια.
 • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
 • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
 • Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες σε θάλασσα, στεριά και αέρα ενάντια στην πολιτική κόστους-οφέλους που βάζει το κέρδος των επιχειρηματιών και εφοπλιστών μπροστά από την ανθρώπινη ζωή επιβατών και εργαζομένων.
 • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από Σάμο και όλη τη χώρα, να κλείσουν όλες οι υπερδομές-φυλακές. ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα παραμένουν εδώ. Να σταματήσει η φονική πολιτική των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων και των υπερδομών-φυλακών

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ

 

 

Το Δ.Σ

23/2/2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υ.Γ.: Συνεχίζουμε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου και των Σωματείων ενισχύοντας την αλληλεγγύη μας στον στον λαό της Παλαιστίνης, αγοράζοντας φαρμακευτικά υλικά. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση σε κάθε φαρμακείο του νησιού.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue