Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Κινητοποιήσεις από την Συνεδρίαση των ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ Ικαρίας Φούρνων

Κινητοποιήσεις από την Συνεδρίαση των ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ Ικαρίας Φούρνων

by ikariaki.gr
2 views

 

Βίντεο: Η Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Εύδηλο 7_11_2012

ΙΚΑΡΙΑ 8/10/15

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για τη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ των Τ.Γ Ικαρίας-Φούρνων ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ και τον σχεδιασμό δράσης του επόμενου διαστήματος.

 

Συνεδρίασαν από κοινού την Τετάρτη 7/10/15 στον Εύδηλο Ικαρίας, οι τοπικές γραμματείες Ικαρίας-Φούρνων του ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ, όπου συζητήθηκαν και καταλήχθηκαν συγκεκριμένες δράσεις για το επόμενο διάστημα.Συγκεκριμένα:

banner

 

 • Για συλλαλητήριο και απεργία:

 

Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει.

 

Απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.

 

Απευθύνουμε πρόταση αγωνιστικής απάντησης, κάλεσμα προς όλα τα σωματεία να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και να προχωρήσουμε σε δυναμικό συλλαλητήριό την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στην πλατεία Ευδήλου, στις 7μ.μ.

 

Παράλληλα προετοιμαζόμαστε για Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοέβρη, με απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ.Κήρυκου στις 12 το μεσημέρι.

 

 

 • Για την Παιδεία:

 

Πέρασε έναν μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση παραμένει εκρηκτική. Στα νησιά μας υπάρχουν ακόμα σχολεία κλειστά! Τα περισσότερα σχολεία υπολειτουργούν λόγω των χιλιάδων κενών. Πολλές λαϊκές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δε λειτουργούν υποστηρικτικές δομές (ειδικό σχολείο, ολοήμερα, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, ενισχυτική διδασκαλία). Οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν με τη βαλίτσα στο χέρι πότε και πού θα διοριστούν!

 

Απαιτούμε:

 

 • Την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.

 

 

 • Για την Υγεία:

 

Συζητήθηκε και προσυπογράφθηκε το κείμενο της Λαϊκης Επιτροπής Ραχών προς το Υπουργείο Υγείας και την 2η ΔΥΠΕ Πειραιά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «…Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Περιφερειακό ιατρείο Ραχών αλλά και όλες οι δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας στην Ικαρία καθώς και οι παροχές Υγείας, συνέπεια των διαχρονικών αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών…. Είναι πλέον έντονη η οργή μας καθώς για πάνω από δεκάμηνο δεν υπάρχει γιατρός, και δεν αποτελεί λύση για μας η κάλυψη από το Κέντρο Υγείας μια φορά την βδομάδα και αν γίνει, μιας και τα ατυχήματα δεν προγραμματίζονται !!!!…

 

Βλέπουμε την φροντίδα Υγείας που δικαιούμαστε να συνεχίζει να είναι ανύπαρκτη στην περιοχή μας και εδώ και χρόνια να είναι πανάκριβο πια εμπόρευμα… Απαιτούμε και διεκδικούμε:

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

 

ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ.

 

ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.

 

 

 • Για την Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες:

 

Εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται διωκόμενοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια που υπάρχει στις χώρες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

 

Με πρωτοβουλία του Ε.Κ.Σ συγκεντρώνονται τα εξής είδη: εμφιαλωμένο νερό, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα κάθε είδους, φρυγανιές & παξιμάδια, πάμπερς & πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας & κουζίνας, παιδικά παιχνίδια, κονσέρβες, κουβέρτες &σεντόνια.

 

Συγκεντρώνονται και στις 3 δημοτικές ενότητες του νησιού, στα δημοτικά καταστήματα (οι ώρες θα ανακοινωθούν σε νέα ανακοίνωση) και τα οποία θα αποσταλούν στη Σάμο, μιας και το ζήτημα μέρα με τη μέρα οξύνεται περισσότερο.

 

 • Για το Ακτοπλοϊκό και τις συγκοινωνίες:

 

Έχοντας υπ οψιν τα προτεινόμενα δρομολόγια για τους χειμερινούς μήνες, της Hellenic seaways, όπου φαίνεται δραστική μείωση των δρομολογίων και στα 3 λιμάνια των νησιών μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία. Καλούμε: Κάτοικους και φορείς ( επαγγελματικούς συλλόγους – εργατικά σωματεία) σε αγωνιστική ετοιμότητα πιστεύοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθούμε μοιρολατρικά στις διαθέσεις των ακτοπλοϊκών εταιριών θυσιάζοντας στο βωμό των κερδών τους το μέλλον και την ύπαρξη του τόπου μας.

 

Απαιτούμε:

 

 • Απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών μας με το Πειραιά και μεταξύ τους χειμώνα – καλοκαίρι,από όλα τα λιμάνια.(Αγ.Κήρυκος- Εύδηλος-Φούρνοι)

 • Ναύλα προσιτά στους επιβάτες που θα συμβαδίζουν με τους μισθούς & τις συντάξεις της πλειονότητας των Ελλήνων εργαζομένων.

 • Ασφαλή και γρήγορα ταξίδια με σύγχρονα και ασφαλή πλοία.

 

Για τις δικαστικές διώξεις σε συνδικαλιστές-εργαζόμενους-αιρετούς:

 

Οι συνδικαλιστικές διώξεις έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας σε όλη τη χώρα, αλλά και στον νομό μας. Συγκεκριμένα:

 

  • Στις 2/10, καταδικάστηκαν στη Σάμο, 4 εκπαιδευτικοί συνδικαλιστές σε 20 μέρες φυλάκιση με αναστολή ενός έτους, χωρίς δυνατότητα έφεσης γιατί στις 16 & 17 Σεπτέμβρη του 2013, στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου τους, συμμετείχαν στην κατάληψη των γραφείων της ΔΙΔΕ Σάμου, προκειμένου ν’ αποτρέψουν την αποστολή λίστας με ονόματα δεκάδων συναδέλφων , οι οποίοι είτε θα έμπαιναν στην λίστα διαθεσιμότητας και στην απόλυση.

  • Στις 5/10, καταδικάστηκαν στη Σάμο με 10 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή οι :Φανούρης Καρούτσος, (πρώην δήμαρχος Ραχών), Λευτέρης Φλυτζάνης, (πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ραχών), Ευγενία Τσαντίρη, (πρώην δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ραχών) γιατί το 2009 ο Δήμος Ραχών δεν εκμίσθωσε χώρους αιγιαλού και παραλίας και τοποθέτησε δικές του ομπρέλες και ξαπλώστρες δωρεάν, αποστερώντας από το Δημόσιο το αντάλλαγμα που θα αποκόμιζε από τη μίσθωση…

  • Στις 15/10, 3 υγειονομικοί συνδικαλιστές (ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Σάμου και Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου Στ. Φιλιππής) δικάζονται επειδή κινητοποιήθηκαν, όπως και δεκάδες μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς πανελλαδικά, για την αποτροπή της αιμοδοσίας μίσους της φασιστικής Χρυσής Αυγής «μόνο για Έλληνες»

  • Στις 23/11, δικάζονται στην Ικαρία οι 7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας (και εκπρόσωποι του δήμου Ικαριας) γιατί συνέχιζαν απρόσκοπτα να προσφέρουν οικιοθελώς τις υπηρεσίες τους προς τους εναπομείναντες τροφίμους ηλικιωμένους του Γηροκομείου.

  • Στις 23/11, δικάζονται στην Ικαρία 2 συνδικαλιστές (από τον χώρο της ενέργειας και του τουρισμού) για τη συμμετοχή τους σε πολύμορφες δράσεις στα πλαίσια πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης στις 20/2/2013, όπως στο κτίριο της ΔΟΥ Ικαρίας, για να μην κλείσει η συγκεκριμένη υπηρεσία.

 

 

Όλες αυτές οι συνδικαλιστικές διώξεις, αλλά και οι καταδίκες, έχουν σαν στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό. Να καθηλώσουν και άλλο το κίνημα σε όλη τη χώρα. Να μην «κουνιέται φύλλο» ενάντια στο τσουνάμι αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνουν, κατ’ εντολή του κεφαλαίου, ενάντια στην εργατική τάξη κα τα λαϊκά στρώματα. Ετοιμάζουν νέο νόμο για την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να μην τρομοκρατηθεί από τέτοιες ενέργειες. Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, το λαό όλο, να καταδικάσουν κάθε συνδικαλιστική δίωξη και την καταδίκη των συναδέλφων. Να εκφράσουν συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Να δυναμώσουν τους αγώνες.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue