Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Κι άλλα σωματεία συμμετέχουν στην απεργία της 8ης του Δεκέμβρη

Κι άλλα σωματεία συμμετέχουν στην απεργία της 8ης του Δεκέμβρη

by ikariaki.gr
5 views

filename-0afisa-apergias-eks-8-12-2016

 

ΑΔΕΔΥ                                           Σάμος 2-12-2016

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ

                                 ΑΝΑΚΟΙΝΟΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Στην πανεργατική απεργία στις 8-12-2016 και στις Απεργιακές συγκεντρώσεις .

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Κυβέρνηση, κουαρτέτο, κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, ΕΕ και ΔΝΤ, εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα .

Δρομολογούν:

Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).

banner

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική  καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!

Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

Νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Η ανοχή και η αδράνεια μας, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3 ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής .

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δεν στοιχιζόμαστε στο βηματισμό που δίνει ο ήχος του ταμπούρλου που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και τα κόμματα που ψήφισαν το 3 ο μνημόνιο

Απαιτούμε:

-ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων  των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

-Το σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων.

-Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλους τους εργαζόμενους. Κατάργηση όλων των αντασφαλιστικών –αντεργατικών νόμων.

-Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

-Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

-Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από την χωρά ΤΩΡΑ !Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις . Από δέσμευση της χώρας  από Ε.Ε –ΝΑΤΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 8-12-2016 ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

                                                      Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ-ΚΗΕ

(Ε.ΤΕ./ΔΕΗ-ΚΗΕ)

   ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ -ΙΚΑΡΙΑΣ

Άγιος Κήρυκος Ικαρίας, 83300

Τηλ: 22750.22315/22258

Φαξ: 22750.22563/22258

e-mail: [email protected]

 

Αρ. πρωτ. 4                                                                               Ικαρία 5/12/2016


 

   Προς: – Όλους τους συναδέλφους Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων

  • Πίνακες ανακοινώσεων

   Κοιν.  –  Ε.ΤΕ. ΔΕΗ-ΚΗΕ / ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ-ΚΗΕ

– Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου / M.M.E

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις επιταγές του ΣΕΒ και της ΕΕ-ΔΝΤ εξαπολύει νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά, λαϊκά δικαιώματα. Απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους.       Επιδιώκουν να δώσουν νέο χτύπημα στις Σ.Σ.Ε, στον κατώτερο μισθό, να αυξήσουν το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων από 5% στο 10%.

Στόχο έχουν να επεκτείνουν ακόμα παραπέρα “ευέλικτες” μορφές απασχόλησης, τη δουλειά για λίγες ώρες τη βδομάδα με μισθούς ψίχουλα.      Θέλουν να κατεβάσουν κι άλλο το αφορολόγητο, στα 5.000 ευρώ, για να “βγουν” τα ματωμένα πλεονάσματα που έχουν αποφασίσει και υπογράψει. Με τον προϋπολογισμό “φωτιά” που κατέθεσαν για ψήφιση στη βουλή, θέλουν να μαζέψουν ακόμα 4,5 δις € , τα οποία θα βγουν από τις άδειες τσέπες μας.

Επειδή γνωρίζουν καλά κυβερνώντες και τα αφεντικά τους ότι η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση του λαού γίνεται συνείδηση και οργανωμένη δράση, θέλουν να βάλουν καινούρια εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και στο δικαίωμα της απεργίας.

Δεν νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα νέα που έρχονται.  Διεκδικούμε   κατάργηση   των   αντιλαϊκών νόμων   &  φόρων,   ανάκτηση   των απωλειών, μόνιμη και σταθερή δουλειά, αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική Ασφάλιση,Υγεία, Παιδεία. Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της κρίσης, να φορολογηθεί το κεφάλαιο.

Αντιπαλεύουμε   κάθε   μορφής   ιδιωτικοποίηση,   παλεύουμε   για   αποκλειστικά   δημόσιο,ενιαίο φορέα ενέργειας που θα σχεδιάζει με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την ασφάλεια στην εργασία και όπου οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής η.ε. θα αποτελούν λαϊκή περιουσία.

 

Όλες οι κατακτήσεις κερδήθηκαν με αγώνες, απεργίες,  συγκρούσεις. Τίποτα δε χαρίστηκε, τίποτα δε δόθηκε απλόχερα.

Τίποτα δεν κατακτήθηκε με το «κεφάλι κάτω».

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

  • Στη Σάμο στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ.
  • Στην Ικαρία στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Αγ. Κηρύκου.

 

 

Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφισσα / φε

Κυβέρνηση και κουαρτέτο είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Είναι αυταπάτη ότι δήθεν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το καλό μας. Μοναδικός σκοπός τους είναι το πως θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο δικαιώματα και κατακτήσεις μας, πως θα λεηλατήσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς μας προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ.

Μειώνουν για ακόμα μια φορά τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργούν το εφάπαξ. Μειώνουν το αφορολόγητο. Απελευθερώνουν τις απολύσεις και στο δημόσιο μέσα από την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία αλλά και από τον τελευταίο νόμο για τη κινητικότητα που ψήφισαν με τη μορφή του κατεπείγοντος που ενσωματώνει όλους τους προηγούμενους νόμους. Περιορίζουν ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση μέσα από τις ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο. Φέρνουν το λοκ άουτ. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση της δεύτερης φοράς «αριστερά» προκειμένου να μειώσει ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος προχωράει στη κατάργηση των Βαρέων και τα Ανθυγιεινών εναρμονίζοντας τη Ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους προειδοποιούμε, μην τολμήσουν.

ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.

Το Σωματείο απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους και στο καθένα ξεχωριστά. Στις 8 του Δεκέμβρη να μην πάει κανένας για δουλειά να νεκρώσουν όλοι οι εργασιακοί χώροι. Να κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση και την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Από τη συμμετοχή θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Παλεύουμε για να μην γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα. Παλεύουμε για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που μας ετοιμάζουν. Παλεύουμε για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον εμείς και τα παιδιά μας. Σήμερα η τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να έχουμε μισθούς και συντάξεις που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Τη σιωπή, τη μη συμμετοχή μας στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της θα την χρησιμοποιήσουν ως αποδοχή στη νέα αντεργατική λαίλαπα που μας ετοιμάζουν. Να μην τους επιτρέψουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΠΕΜΠΤΗ 8 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12  το μεσημέρι ΣΤΟΝ ΑΓ ΚΗΡΥΚΟ

 

ΤΟ  ΔΣ                     Ικαρία  5/12/2016

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue