Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας (Και) Στην Ικαρία ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρνει! Προσπαθεί να βγάλει πρώτο το ΚΚΕ!

(Και) Στην Ικαρία ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρνει! Προσπαθεί να βγάλει πρώτο το ΚΚΕ!

by ikariaki.gr
16 views

MinionsΤο Μπλε σημείο της παγκόσμιας Ζώνης κινδυνεύει να μεταβληθεί και πάλι σε στείρο Κόκκινο Βράχο… 

 
Η απόφαση προεκλογικά της Κουμουνδούρου να μη στηρίξει και σ' αυτές τις εκλογές (όπως όλοι οι άλλοι, πλην ΚΚΕ) τον εγνωσμένο επιστημονικού και προσωπικού κύρους, παιδίατρο Χρήστο Σταυρινάδη, ο οποίος μετά από δεκαετίες ήταν ο πρώτος μη-ΚΚΕ Δήμαρχος που εξελέγη πανηγυρικά το 2010, δίχασε το νησί, αρχής γενομένης της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στην Ικαρία, ότι ακριβώς κατηγορεί την Κυβέρνηση και τους ελεγχόμενους μιντιάρχες της, ότι έκαναν με το "Ποτάμι" εναντίον του. Δημιούργησε και στήριξε μία νέα παράταξη καλοθελητών της τελευταίας στιγμής (που δεν ξέχασε να περιλάβει στο έμβλημα της το χρώμα της ΝΔ.), για να γίνει ανάχωμα στους ψηφοφόρους του απερχόμενου Δημάρχου και ήδη τώρα κατευθύνει τους ψηφοφόρους της προς το ΚΚΕ ξεχνώντας το απύθμενο χάσμα των δύο παρατάξεων. Ο στόχος της να διασπάσει (ή να…ριζο-σπάσει;) το εκλογικό σώμα, κόβοντας ψήφους από τη στήριξη του Δημάρχου, σε πρώτη φάση επετεύχθη. Ο Χρ. Σταυρινάδης, ο οποίος απολάμβανε όσο λίγοι υποψήφιοι στην Ελλάδα, τη στήριξη όλων (και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ), εξασκούσε τη δημαρχία του κρατώντας ίσες και αχρωμάτιστες αποστάσεις απ' όλα τα κόμματα για το καλό του τόπου, έλαβε περίπου 10% λιγότερο από τον καραδοκούντα πάλαι ποτέ Δήμαρχο Ευδήλου του ΚΚΕ, μέλος της τέως τρόικας των δημάρχων με τη οποία ο Περισσός και οι ημέτεροι του ασκούσαν τον έλεγχο στο νησί για μια ντουζίνα χρόνια.
 

Ίσως οι ψηφοφόροι συντοπίτες μας να μην έχουν καταλάβει ή να ξέχασαν, το τι μπορεί να σημαίνει για το άμεσο και απώτερο μέλλον της Ικαρίας, η επανεκλογή για τα επόμενα πέντε χρόνια -και δει, για τα συγκεκριμένα επόμενα 5 χρόνια., ενός στείρου (πολιτικά), υποτακτικού (κομματικά) και αναπολόγητου (διαχειριστικά) υποψηφίου του ΚΚΕ (όποιος κι αν ήταν αυτός, διότι όλοι τους έχουν τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά).  Ή, μπορεί κάποιοι άλλοι, να τέρπονται από υποσχέσεις για δουλίτσες, τοιχαλάκια, και ασφαλτοστρώσεις, και να μπήκαν στο παραβάν παραμάσχαλα με αυτό το "αξιοκρατικό" κριτήριο για το μέλλον του τόπου τους.

Το ΚΚΕ Ικαρίας έρχεται σήμερα με θρασύτητα να κατηγορήσει το Δήμαρχο Σταυρινάδη μην τυχόν και δεν επίλυσε κάποιο από τα προβλήματα που κληροδότησε εκείνο στην Ικαρία, πριν από τριάμισι χρόνια. Ο υποψήφιος του ΚΚΕ και οι συν αυτώ ανώνυμες επιτροπές προπαγάνδας, λογοκρισίας και μελοδράματος, την ώρα που παραμένουν αναπολόγητες για σοβαρότατες παρατυπίες και "παραλείψεις" δεκαετιών, έρχονται σήμερα να εμφανίσουν εαυτούς σαν τους σωτήρες των προβλημάτων που εκείνοι δημιούργησαν και ρίζωσαν στο νησί με τα επί χρόνια πεπραγμένα τους. Τούτοι, λοιπόν, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν στην πράξη εκείνα για τα οποία κατηγορούν τους άλλους και διαριγνύουν τα ιμάτια τους. "Αυτοί που μας έφεραν εδώ, αυτοί θα μας σώσουν;" είναι λοιπόν το αμείλικτο ερώτημα μπούμερανγκ προς το ΚΚΕ, που κατ' εμέ, δεν διεκδικεί το αναπολόγητο αλλά το ακαταλόγιστο… με την ψυχιατρική έννοια του πράγματος.

Πολλοί συντοπίτες μας ίσως να ξέχασαν ότι ο ρομαντισμός και η αρχέγονη αρετή της φιλοξενίας των Ικαρίων που τους έφερε άθελα τους, σε μια άλλη εποχή και υπό άλλες συνθήκες, κοντά στο κομμουνιστικό ιδεολόγημα, έστω με έναν υβριδικό τρόπο* που δεν συναντήθηκε σε καμία άλλη "κόκκινη" περιοχή παγκοσμίως, έχει αποτύχει πλήρως σε όλες τις πολιτικές, προσωπικές και κοινωνικές του εκφάνσεις, κυρίως λόγω της προδοσίας των όποιων ιδανικών του από τους επικεφαλής του.

Όσο κι αν οι κόκκινες επιγραφές στα βράχια του νησιού μας είναι το μόνο χειροπιαστό δείγμα του πάλαι ποτέ "Κόκκινου Βράχου", δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι "καλλιτέχνες" τους δεν είναι άξιοι να μονοπωλούν την αντίσταση που πρέπει και μπορούμε να έχουμε, ως γνήσιοι Ικαριώτες, στους Ριγέ και Μαύρους Φασίστες** της εποχής μας, κατά των οποίων μαχόμαστε και αγωνιζόμαστε όλοι οι σώφρονες πολίτες, χωρίς το συμφεροντολογικό καπέλωμα του ΚΚΕ. Μάλιστα, τα κόκκινα συνθήματα τους, απλά μολύνουν βάναυσα την αισθητική του φυσικού κάλλους της Ικαρίας για το οποίο υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται τόσο να προστατέψουν οι εμπνευστές τους.

Πολλοί συντοπίτες μας ίσως να ξέχασαν ότι το ΚΚΕ θα φέρει ιδεολογικά, το τέλος (ξανά) της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (εκτός αν είσαι ή γίνεις αποδεδειγμένα ημέτερος- αλλά πόσοι ημέτεροι χωράνε να συμβιώσουν επιχειρηματικά στην Ικαρία) μέσα στα πλαίσια της καλής νοούμενης ανάπτυξης, που είναι η μόνη κινητήρια δύναμη που μπορεί την περίοδο της κρίσης να κάνει, ήδη, τη διαφορά. Θέλουμε Δημοτική Διοίκηση που να μην είναι κομματικό φερέφωνο γκρεμοτσακισμένων ιδεολογικών παραπηγμάτων και να στέκεται εμπόδιο στην επιβίωση των κατοίκων του τόπου μας, αλλά να ανοίγει δρόμους (όχι μόνο οδικούς) και να χτίζει θεμέλια για απασχόληση, να προσελκύει και να δίνει κίνητρο στους νέους και τους γονείς τους να παραμείνουν ή να γυρίσουν και να επιχειρήσουν στο νησί και όχι να τους δημιουργεί εμπόδια για μικρο-κομματικούς και προσωπικούς λόγους. Να θέλει να καλλιεργήσει και να αναδείξει τις ποικιλότροπες δυναμικές της Μπλε Ζώνης και όχι να τις θάψει και να επενδύσει σ' έναν αποστειρωμένο Κόκκινο Βράχο.

Εξηγούμαι: αναφέρομαι στην πρωτοβουλία των ιδιωτών και όχι στην πρωτοβουλία πολυεθνικών ή φαλιρισμένων εταιρειών που θέλουν να εισβάλλουν και να απομυζήσουν το νησί…

Χρειαζόμαστε Δήμαρχο με επιστημονική κατάρτιση, επιχειρηματική αντίληψη και γνήσιο ενδιαφέρον για την προάσπιση και προστασία της Ικαρίας, όχι μόνο σε τοπικιστικά θέματα αλλά και στην εθνική της υπόσταση ως ακριτικό νησί! Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο που θα μπορούν να εκπροσωπούν το νησί επάξια, με ήθος, μόρφωση και πειθώ. Ανθρώπους που δεν θα διαμαρτύρονται μόνο για τα δυσεπίλυτα προβλήματα του τόπου μας και θα κρύβονται πίσω από την ανεπάρκεια τους, αλλά θα ερευνούν, θα προτείνουν και θα υποστηρίζουν βιώσιμες λύσεις γι' αυτά -διότι γι' αυτό και μόνο εκλέγονται! Η αλήθεια είναι το ΚΚΕ στην δεν μπορεί να κομίσει τίποτ' άλλο παρά "γλαύκας εις Αθήνας" ή μάλλον… ρασκό εις Ικαρίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι την ώρα που η Τουρκία είναι έτοιμη να εισβάλλει για να εκτονώσει τις εσωτερικές της κρίσεις, να το παίξει υπερδύναμη και να καταλάβει τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, η Ικαρία κινδυνεύει να "κυβερνάται" από εθνομηδενιστικές απόψεις του τύπου ότι το Αιγαίο –άρα και το Ικάριο– ανήκει στα ψάρια του και περί  της… συνδιαχείρισης του Αιγαίου –άρα και του Ικάριου! Και αναρωτιέμαι: αυτή θα είναι η τιμή και η τήρηση των ιδανικών των προγόνων μας 100 χρόνια μετά το 1912; Δεν αμφιβάλλω ότι για πολλούς αυτή θα είναι καθότι, άλλωστε, το 2012 στους εορτασμούς των 100 χρόνων από την Επανάσταση, κρυβόντουσαν υπονομεύοντας τους. Ελπίζω να μην είναι αρκετοί.

Ας μην ξεχνάμε ότι το κουτόχορτο όταν ανθίζει ροδίζει, (δηλ. αποκτά ένα κοκκινο-πορτοκαλί χρώμα), και στην Ικαρία ποτίζεται με τα γνωστά δακρύβρεχτα και απαρχαιωμένα ψευτοσύνδρομα καταδίωξης περί "αντικομμουνισμού" που προσπαθούν ν' αμνηστεύσουν τα διάφορα προπαγανδιστικά ποιήματα του ΚΚΕ -τα οποία περιμένω ν' απαντήσω ήδη….

banner

Την Κυριακή που έρχεται, ν' αφήσουμε στην άκρη τις κομματικά διευθυντήρια και να κρατήσουμε την Ικαρία μακρυά από τα μικρο-κομματικά συμφέροντα αυτοκαταστροφής.

Ας έχουμε τον τόπο μας στα χέρια μας.
Πρώτα και πάνω απ' όλα (και ειδικά τα Κόμματα), ο Τόπος μας.

Γιώργος Γ. Σπανός,
ένας απ' τους ούλους

*αναφέρομαι στο γεγονός ότι στην Ικαρία πολλοί κομμουνιστές ήταν θρήσκοι και πολλοί απ' τους Χριστιανούς που εκκλησιάζονται ψήφιζαν ΚΚΕ…
**αναφέρομαι στην Τρόικα και τη ΧΑ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue