Home Εκπαίδευση Έκτακτη επείγουσα συνέλευση δασκάλων

Έκτακτη επείγουσα συνέλευση δασκάλων

by ikariaki.gr
12 views

χακίΈκτακτη Επείγουσα Γ.Σ. του Συλλόγου

Με βάση:

  • Τη συνεχιζόμενη επίθεση στο δημόσιο σχολειό με:

Την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Το σχέδιο Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις

Τις απόπειρες του υπουργείου για μείωση της οργανικότητας σχολικών μονάδων

  • Την προκηρυγμένη απεργία στη Β’ Βάθμια εκπαίδευση για 17/5 και την πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για πενθήμερη 20-24/5

  • Την επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση

Θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να προχωρήσουμε σε έκτακτη επείγουσα Γ.Σ. του συλλόγου μας την Τετάρτη 15/5 στις 7.00 μ.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και να αποφασίσουμε για τις κινητοποιήσεις της περιόδου.


Για μια μάχη που είναι και δική μας

Φοβούνται τον ουρανό που κοιτάζουμε, φοβούνται το πεζούλι που ακουμπάμε, φοβούνται το αδράχτι της μητέρας μας και το αλφαβητάρι του παιδιού μας. Φοβούνται τα λόγια που λέμε οι δυο μας με φωνή χαμηλωμένη, φοβούνται τα λόγια που θα λέμε αύριο όλοι μαζί.”

Οι καθηγητές ετοιμάζονται να δώσουν μια μεγαλειώδη μάχη. Όχι για «δυο ωρίτσες παραπάνω» αλλά για τη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων μας!

Η τρόικα εσωτερικού τύπωσε 85 χιλιάδες φύλλα πορείας για την επιστράτευσή τους. Μετά την επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών, σήμερα, η τρικομματική κυβέρνηση κατρακυλά πιο κάτω στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει πάρει: απαγορεύει μια απεργία πριν καν γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις, πριν καν αποφασιστεί, πριν καν προκηρυχθεί!

banner

Θυμάται άραγε ο κύριος Αντώνης Σαμαράς την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση, όταν χαρακτήριζε τις επιστρατεύσεις εργαζομένων από την προηγούμενη κυβέρνηση χουντικές μεθόδους; Πώς θα μπορούσε λοιπόν να χαρακτηρίσει κάποιος σήμερα την κυβέρνησή του, που ποινικοποιεί και την ίδια τη σκέψη για απεργία;

Βοούν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Οι γνωστοί ακριβοπληρωμένοι χρυσοκάνθαροι των καναλιών και των εφημερίδων έχουν από μέρες ξεκινήσει το παιχνίδι που ξέρουν καλά να παίζουν, αυτό της συκοφάντησης και της διαπόμπευσης κάθε κλάδου και κάθε εργαζόμενου που σηκώνει κεφάλι. «Κοπρόσκυλα οι καθηγητές», κραυγάζουν εξαργυρώνοντας τα αργύρια.

«Όμηροι οι μαθητές!» Όχι φυσικά από αυτούς που έχουν καταδικάσει τους γονείς και τα αδέρφια τους στην ανεργία. Όχι φυσικά από αυτούς που τους έχουν καταδικάσει σε ένα σχολείο εξεταστικό κάτεργο. Όχι φυσικά από αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές όλων μας. Αλλά από τους καθηγητές τους!

Κι όμως, δεν πρόκειται για «δυο ωρίτσες παραπάνω».

Πρόκειται για επίθεση στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και μας αφορά όλους.

H μάχη θα δοθεί:

·         Για τους 10.000 αναπληρωτές που θα απολυθούν τώρα, δε θα προσληφθούν ξανά και θα προστεθούν και αυτοί στο 62,4% των νέων ανέργων.

·         Για τις δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις που θα χαθούν σε όλη τη χώρα, και στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

·         Για τους αμέτρητους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας που θα διαλύσουν οικογένειες, σπίτια, σχέσεις και σχέδια επειδή θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για υποχρεωτικές μετακινήσεις και μεταθέσεις πανελλαδικής εμβέλειας.

·         Για τα χιλιάδες σχολεία που έκλεισαν, θα κλείσουν και θα υποβαθμιστούν σε πόλεις, χωριά, νησιά και γειτονιές, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, για επαναπροσδιορισμό της οργανικότητας των σχολείων με βάση το 1/25.

·         Για τους μαθητές που θα «πετύχουν» στις εξετάσεις για να προσμετρηθούν κι αυτοί στο 64,2% της ανεργίας. Για τους φοιτητές και τους αποφοίτους των παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών που δε θα περάσουν ποτέ την πόρτα του σχολείου για να γίνουν αυτό που ονειρεύτηκαν, αφού δεν θα γίνονται διορισμοί μονίμων αλλά ούτε και αναπληρωτών.

·         Για την «αξιολόγηση» και το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θα απολύσει όποιον εκπαιδευτικό «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις!».

·         Για να μπορούμε να έχουμε όλοι μια αξιοπρεπή ζωή με μια αξιοπρεπή δουλειά και έναν αξιοπρεπή μισθό.

 

Καλούμε τη ΔΟΕ να αποφασίσει απεργία για την Παρασκευή 17/5

και απεργιακή συμπόρευση με την ΟΛΜΕ.

 

Είμαστε μαζί με τους συναδέλφους μας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα συμπορευτούμε και θα συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις που θα αποφασίσουν.

 

Τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου!

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue