Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα Κατερίνα Πετράκη: Με αφορμή την αίτηση να πληρώσει την αεροδιακομιδή του ο 25χρονος στην Ικαρία

Κατερίνα Πετράκη: Με αφορμή την αίτηση να πληρώσει την αεροδιακομιδή του ο 25χρονος στην Ικαρία

by ikariaki.gr
36 views

Με αφορμή …….

Τιμολέων Κοσμίδης, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Χρήστος Χασάπης και οι τρεις δικηγόροι στον Άρειο Πάγο, ο πρώτος και επίκουρος καθηγητής  Νομικής στο ΑΠΘ.

Αυτοί οι τρεις «εχέφρονες» πολίτες κατέθεσαν αίτηση στις 3 Απρίλη στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τι ζητούν;   Να πληρώσει την αεροδιακομιδή ο 25χρονος που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και μεταφέρθηκε από την Ικαρία στην Αθήνα στις 27 Μάρτη!!!   Στην μακροσκελή αίτηση αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Με βάση ειδησεογραφικές αναφορές και πληροφορίες έγκριτων εφημερίδων…  και του ηλεκτρονικού τύπου αισθανθήκαμε προβληματισμό, όπως κάθε εχέφρων συμπολίτης μας…» «Εν όψει των ανωτέρω γίνεται φανερό ότι η ιδιαιτέρως δαπανηρή για το δημόσιο ταμείο αερομεταφορά του συγκεκριμένου ασθενούς τελεί σε ευθεία…. σχέση προς την  ιδιάζουσας αταξίας αντικοινωνική συμπεριφορά τούτου…» «αιτούμεθα όπως…… παράσχετε τις κατάλληλες οδηγίες προς τον σκοπό αναζήτησης του συνόλου της προκληθείσης δαπάνης από το υπαίτιο πρόσωπο» «Δοθέντος ότι το διατυπούμενο αίτημα συνέχεται με τη διαφύλαξη του δημοσίου χρήματος και την αποφυγή επίρριψης στο κοινωνικό σύνολο, των οικονομικών συνεπειών που πηγάζουν από εγωιστικές και εχθρικές προς το σύνολο συμπεριφορές μεμονωμένων  προσώπων, προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες σας για την περιφρούρηση της δημοσιολογιστικής νομιμότητας»!!!!

Ολόκληρο το κείμενο της αίτησης δημοσιεύτηκε στη Ικαριακή Ραδιοφωνία στις 4\4\2020. (δείτε εδώ)

Δεν αισθανθήκαμε απλά προβληματισμό μ αυτή την αίτηση αλλά οργή και αγανάκτηση  που χωρίς ντροπή, προβάλλοντας τις περγαμηνές τους, για να είναι πιο πειστικοί, οι παραπάνω «εχέφρονες» πολίτες επικαλούνται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για να προωθήσουν συνειδητά (δικηγόροι αναφέρονται θα το αντιλαμβάνονται) τον κοινωνικό αυτοματισμό που φτάνει ως τον κανιβαλισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα κανάλια για μέρες έστησαν στον τοίχο τον 25χρονο, με την συνεπικουρία του δημάρχου Ικαρίας, για να εμπεδώσουμε όλοι την αντιδραστική θέση της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης, πίσω από την οποία επιδιώκει να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για το δημόσιο σύστημα υγείας που ακόμα και τούτη την ύστατη ώρα το αφήνει στην τύχη του μαζί με όλους τους εργαζομένους του. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά στην ενημέρωση στις 6 η μόνιμη επωδός και από τους τρεις του πάνελ είναι η ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη. Δεν μας λένε ποτέ πόσοι από το προσωπικό των νοσοκομείων έχουν αρρωστήσει, εκτεθειμένοι χωρίς μέσα προστασίας στον ιό και πόση ευθύνη φέρουν γι αυτό η κυβέρνηση και τα επιτελεία της.

Όμως πολύς πόνος των τριών «εχεφρόνων» πολιτών περί του κόστους της μεταφοράς του 25χρονου, που επιβαρύνει τον έλληνα φορολογούμενο. Για σκεφτείτε! δικηγόροι κι οι τρεις και πέραν του γεγονότος ότι στήνουν δικαστήριο επιλέγοντας πληροφορίες από τον τύπο, δεν είδαν κανένα άλλο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο, που την ώρα που είναι άρρωστος του λένε επίσημα να κάτσει σπίτι γιατί τα νοσοκομεία είναι στα όριά τους. Από την άλλη χαρίζουν τους φόρους του στις ιδιωτικές κλινικές που δεν τον δέχονται, στους καναλάρχες, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις  και αλλού. Ένα επίσημο ( προς το παρών) σύνολο 78 εκατομμυριάκια. Τίποτα δεν είδαν οι παρά τον Άρειο Πάγο δικηγόροι και προβληματίστηκαν για τον έλληνα φορολογούμενο από μια αεροδιακομιδή. Που ήταν οι «εχέφρονες» δικηγόροι όταν ο Γεωργιάδης ως υπουργός υγείας πάλευε να κλείσει μαζί με άλλα και το Νοσοκομείο της Ικαρίας; Αυτό απειλούσε όχι απλά τους φόρους αλλά την ίδια την υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Μήπως να προβληματιστούμε κι εμείς ότι προαναγγέλλουν πως κάθε άρρωστος που θα του προσάπτουν την ατομική ευθύνη της διασποράς θα καλείται να πληρώσει την μεταφορά του (προς τα πού;) η να πεθάνει στο σπίτι, όπως  ήδη συμβαίνει και όπως οι αρεοπαγίτες επί της ουσίας  προτείνουν;  Το τιμ του νεκρολογίου των 6 κάνει καλή δουλειά, μαζί με όλα τα κανάλια. Λίγο ακόμα και θα λιθοβολούμε τους άρρωστους.

Αν δεν έχουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά, ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί η κυβέρνηση και τα επιτελεία της, με όχημα το εφεύρημα της ατομικής ευθύνης,  θα είμαστε οι επόμενοι υπόλογοι αν αρρωστήσουμε.

banner

 

Κατερίνα Πετράκη μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ                5 Απρίλη 2020

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue