Home ΠερίθαλψηΙατρικά Θέματα Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

by ikariaki.gr
19 views

νοσοκομείο-ικαρίας-483x350

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

27/06/2016

 

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε πως η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), σε συνεννόηση και με τη συναίνεση του διοικητή του ΓΝ ΚΥ Ικαρίας, προτίθεται να μετακινήσει για ένα μήνα την μοναδική πλέον αγροτική γιατρό του Νοσοκομείου μας στους Φούρνους, διογκώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ήδη μεγάλο εφημεριακό πρόβλημα που υπάρχει λόγω των ελλείψεων σε γιατρούς. Την ίδια ώρα, η χρόνια και μη αντιμετωπιζόμενη έλλειψη ειδικευμένων γιατρών στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου μπαλώνεται όπως – όπως με 20ήμερη μετακίνηση του αγροτικού γιατρού του Μαγγανίτη, αφήνοντας τους κατοίκους του χωριού χωρίς γιατρό.

Με τέτοιες πρακτικές, όπως τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει, είναι φανερό πως το μόνο που θα καταφέρουν στο τέλος είναι ν’ αφήσουν χωρίς αγροτικούς γιατρούς ΚΑΙ την Ικαριά ΚΑΙ τους Φούρνους. Γιατί ενώ κάποιοι νέοι επιστήμονες παίρνουν την δύσκολη απόφαση να κάνουν το (μη υποχρεωτικό πλέον) αγροτικό τους στα νησιά και την παραμεθόριο, το Υπουργείο Υγείας και οι διορισμένες Διοικήσεις σε 2η ΥΠΕ και Νοσοκομεία τους «τιμωρούν» κι από πάνω, μετατρέποντάς τους σε νομάδες που γυρνάνε μ’ ένα σάκο στην πλάτη για να καλύψουν τα κενά, την ευθύνη των οποίων έχουν αυτοί που τους στέλνουν!  Έτσι το μήνυμα που δίνει έμπρακτα , η κάθε επιπέδου πολιτική ηγεσία, στους νέους γιατρούς είναι να προτιμήσουν το εξωτερικό ή την εύκολη λύση να επιλέγουν τα μη άγονα και προβληματικά ιατρεία, όπου θα γράφουν συνταγές 5 ώρες και θα ησυχάζει το κεφάλι τους. Είναι το ακριβώς αντίθετο μήνυμα απ’ αυτό που θέλει να λέει η πολιτική ηγεσία ότι θέλει να δώσει, επικαλούμενη, ως κοινός απατεώνας, οικονομικά και άλλα κίνητρα που εξαγγέλονται, ψηφίζονται αλλά δεν εφαρμόζονται!

          Ποια κάλυψη στο κάτω κάτω μπορεί να υπάρξει όταν το Υπουργείο δεν έχει προκηρύξει θέσεις αγροτικών γιατρείων από τον Γενάρη; Και να μην μιλήσουμε για το ότι ακόμα πχ δεν έχουν αποζημιωθεί οι αγροτικοί γιατροί για τις προηγούμενες  μετακινήσεις τους τον Δεκέμβρη του 2015!

banner

Την ίδια στιγμή προσπαθεί να κάνει πράξη την λογική «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος»! Ενώ εφαρμόζει κανονικά τις μνημονιακές διατάξεις του νόμου Γεωργιάδη για το ΠΕΔΥ (που μεταξύ άλλων αφαίρεσε τα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία απ’ τα νοσοκομεία) απ’ την άλλη τον καταργεί επιλεκτικά και «κάτω απ’ το τραπέζι» όπου την συμφέρει. Ενώ κατακεραύνωνε και καταψήφιζε ως αντιπολίτευση τις ρυθμίσεις των Γεωργιάδη, Λοβέρδου κλπ τις εφαρμόζει μια χαρά (κι ακόμη καλύτερα) προσπαθώντας να επιβάλλει στην πράξη για τους ήδη ταλαιπωρημένους εργαζόμενους το ότι όλοι κάνουν απ’ όλα, όποτε χρειαστεί και όπου χρειαστεί (εκτός βέβαια από ορισμένους που, όπως με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, παραμένουν στο απυρόβλητο, προφανώς στα πλαίσια του «ηθικού πλεονεκτήματος» της κυβέρνησης)!

Ο διοικητής του νοσοκομείου, ως τοπικός εκφραστής της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για προσλήψεις – ψίχουλα στο χώρο της υγείας, ακολουθώντας τις επιταγές των πολιτικών του προϊσταμένων επιλέγει να ανοίξει μια τρύπα στο παραπαίον νοσοκομείο, προκειμένου να μπαλωθεί ΠΡΟΧΕΙΡΑ η χρόνια «τρύπα» των Φούρνων (που όλο την εμπαλώνουνε κι όλο είναι ξηλωμένη, όπως λέει και το τραγούδι) και η αμαρτωλή κατάσταση την οποία συντηρεί και καλύπτει η ΥΠΕ εδώ και 15 μήνες! Και όλα αυτά παρουσιαζόμενος μαζί με την διοίκηση της ΥΠΕ ως υπερασπιστές «του δικαιώματος των Φουρνιωτών για γιατρό», υπέρμαχοι της απαράδεκτης λογικής «να κάνουμε μια χάρη στην ΥΠΕ και το υπουργείο για να μας δώσουν ως αντάλλαγμα κονδύλια για γιατρούς»!!!

Δηλαδή, όλοι αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεχίζουν την διάλυση της υγείας στη χώρα μας, μας λένε την ίδια ώρα ότι κόπτονται για την περίθαλψη των Φουρνιωτών και κυρίως πως, προκειμένου να προσληφθεί έστω και ελάχιστο απ’ το αναγκαίο προσωπικό πρέπει να κάνουμε «χάρες» στους κυβερνώντες-υποτελείς της τρόικας!

 

Για την κατάσταση αυτή, που ούτε καινούργια ούτε άγνωστη στους αρμοδίους φορείς είναι, ευθύνονται οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν την δημόσια δωρεάν υγεία ως περιττή ανάγκη προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τοκογλύφοι της ΕΕ και του ΔΝΤ.

 

Όπως αντιπαλέψαμε και αποτρέψαμε στο παρελθόν κάθε μετακίνηση συναδέλφου μας έτσι και τώρα θα μας βρουν απέναντί τους. Όποιος, μέσα σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση που έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας, καμώνεται πως δεν καταλαβαίνει παίρνει συνειδητά ή ασυνείδητα το μέρος όσων το ξηλώνουν και το κατεδαφίζουν με τις πολιτικές τους επιλογές.

Δεν συναινούμε σε λογικές και πρακτικές που εξευτελίζουν εργαζόμενους και ασθενείς, που εξοντώνουν εργασιακά όσους καθημερινά προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τον τοπικό πληθυσμό ενώ την ίδια ώρα αφήνουν στο απυρόβλητο όσους έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη». Δεν πρόκειται με τη στάση μας να συγκαλύψουμε τα υπάρχοντα προβλήματα και κενά, πόσο μάλλον όταν μας ζητείται να βάζουμε πλάτη στη μιζέρια μας με αντάλλαγμα υποσχέσεις για προσλήψεις που ούτως ή άλλως δικαιούμαστε.

Παρέχουμε, με βάση τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης, απεργιακή κάλυψη στους μετακινούμενους.

Καλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 27/06.

Συμμετέχουμε και αναδεικνύουμε το ζήτημα και μέσα από την 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας στο χώρο της υγείας την Τετάρτη 29/06/16 από 11πμ ως 3μμ.

 

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ στην τοπική κοινωνία τις πρακτικές ΥΠΕ – διοίκησης. Η κάλυψη των αναγκών μας δεν είναι χάρη. Για εμάς άλλη λύση δεν υπάρχει πέρα από την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και μη ιατρικού προσωπικού.
  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ οι απαράδεκτες αποφάσεις ΥΠΕ – διοίκησης για μετακίνηση των αγροτικών γιατρών
  • ΓΙΑ τα εφημεριακά κενά και τα όποια προβλήματα προκύψουν ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ η Διοίκηση, η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας
  • Καλούμε τους κατοίκους των Φούρνων, του Μαγγανίτη και όλης της περιοχής σε κοινό αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν υγείας

 

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue