Home Εκπαίδευση Καταγγελία ΠΑ.Μ.Ε. Εκπαιδευτικών Ικαρίας

Καταγγελία ΠΑ.Μ.Ε. Εκπαιδευτικών Ικαρίας

by ikariaki.gr
7 views

pame-trikala-6

ΟΙ ΚΟΡΩΝΕΣ ΤΟΥ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ΒΡΑΧΝΙΑΣΑΝΕ ΝΩΡΙΣ

Χθες στις 11 το βράδυ η παράταξη ΚΟΝΤΡΑ μας προώθησε επείγον κείμενο για την απεργία με τη σημείωση να απαντήσουμε γρήγορα για να φτάσει σήμερα το πρωί στα σχολεία.* Ο εκφυλισμός της λειτουργίας του Δ.Σ. ενόψει απεργίας δεν είναι κάτι το νέο για την παράταξη ΚΟΝΤΡΑ, αφού ενέκρινε το κείμενο του Συλλόγου για την προηγούμενη απεργία της 24ης Νοέμβρη δυόμισι μόλις ώρες πριν από την προβλεπόμενη συγκέντρωση! Η έγκαιρη κινητοποίηση του Συλλόγου για την απεργία δεν είναι ζήτημα ακρίβειας ή τυπικότητας, αλλά είναι κρίσιμη για την επιτυχία της απεργίας. Εάν μία παράταξη επιθυμεί να προτείνει προς ψήφιση το δικό της κείμενο για μια απεργία που συζητιέται εδώ και ένα μήνα, οφείλει να το καταθέσει μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο που να επιτρέπει την τοποθέτηση των παρατάξεων πάνω σε αυτό, την ενημέρωση όλων των συναδέλφων, την προπαγάνδιση της απεργίας και την ουσιαστική συζήτηση στα σχολεία για τους λόγους για τους οποίους το ΔΣ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε αυτή.

Όταν επανειλημμένα η απεργιακή κινητοποίηση δεν προετοιμάζεται σωστά, το αποτέλεσμα είναι ο αποκλεισμός της πλειοψηφίας των Συλλόγου από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στις μαζικές διαδικασίες, η υποκατάσταση του Συλλόγου μας από μια «στενή παρέα» η οποία ενημερώνεται μεταξύ της μέσα σε λίγες ώρες.

Και ίσως μπορούσαμε να αιτιολογήσουμε τα δύο παραπάνω περιστατικά με τη δικαιολογία της απειρίας ή της αφέλειας, αλλά μας διαψεύδει το ίδιο το κείμενο της ΚΟΝΤΡΑ, το οποίο καλεί σε εκδήλωση στον Εύδηλο την ίδια ώρα που εδώ και βδομάδες τα σωματεία και οι λαϊκές επιτροπές στην Ικαρία (το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας, η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ Σάμου Ικαρίας, το Σωματείο Εργαζομένων στους δήμους Ικαρίας και Φούρνων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ικαρίας, Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας-ΟΓΕ κ.ά.) καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στον Άγιο Κήρυκο!!!

Η παράταξη της ΚΟΝΤΡΑ, λοιπόν, πριν καλά-καλά συγκροτήσει ΔΣ για να μπορεί να παίρνει αποφάσεις, βιάστηκε να αξιοποιήσει την πλειοψηφία της στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων για να στοιχίσει το κίνημα των εκπαιδευτικών σε μια γραμμή διασπαστική από το λαό της Ικαρίας, τους εργαζόμενους, τους γονείς των μαθητών μας. Πρόκειται για μια τακτική που ο ίδιος πολιτικός χώρος προωθεί και στην τοπική ΕΛΜΕ. Καταλήγουμε ότι οι κορώνες του «όλοι μαζί», «ενωτικά» και «ανεξάρτητα» που διατυμπάνιζαν προεκλογικά τα μέλη της ΚΟΝΤΡΑ και επαναλάμβαναν μέσα στη Γενική μας Συνέλευση βράχνιασαν νωρίς. Αντικαταστάθηκαν από το «μαζί μόνο οι Σύλλογοι στους οποίους έχουμε την πλειοψηφία», «ο ψωριάρης μόνος του μακριά από το εργατικό-λαϊκό κίνημα» και «ανεξάρτητα από το εργατικό-λαϊκό κίνημα».

Αρνούμαστε να ψηφίσουμε ένα κείμενο το οποίο (νύχτα) επιχειρεί να υποσκάψει την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και να αποκόψει τους εκπαιδευτικούς από τον υπόλοιπο αγωνιζόμενο λαό, γιατί το ΠΑΜΕ παλεύει ενιαία σε όλους τους χώρους με συνθήματα για τη δουλειά μας και τη ζωή μας που ενώνουν όλους τους κλάδους ενάντια στον ενιαίο αντίπαλο, την πολιτική του κεφαλαίου και τους κατά καιρούς εκφραστές της. Παλεύουμε για ένα Σύλλογο μαχητικό ο οποίος θα ενημερώνεται, θα συζητά, θα αποφασίζει και θα διεκδικεί χαράζοντας γραμμή συμμαχίας με το λαϊκό-εργατικό κίνημα και όχι γραμμή ήττας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8-12-2016 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

banner

 

 

*Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχει προωθήσει στα σχολεία την απόφαση του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ της Σάμου για την απεργία της 8 Δεκέμβρη με συγκέντρωση στις 12:00 στον Άγιο Κήρυκο και δεν έχει καταθέσει στο ΔΣ πρόταση προς ψήφιση, γιατί το ΔΣ δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί για να παίρνει αποφάσεις.

pame-ekpaideytikon-2

 

 

Άγιος Κήρυκος, 7/12/2016

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue