Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Κάλεσμα Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων στην Κινητοποίηση της Παρασκευής 15/12 στον Εύδηλο

Κάλεσμα Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων στην Κινητοποίηση της Παρασκευής 15/12 στον Εύδηλο

by ikariaki.gr
87 views

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, 7μμ στην πλατεία του Ευδήλου, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια σε έναν ακόμα αντιλαϊκό Προϋπολογισμό.       

Κινητοποιήσεις για Ακρίβεια – Προϋπολογισμό Παρασκευή 15 Δεκέμβρη – Συγκέντρωση στον Εύδηλο    

Απέναντι σε ένα φορολογικό νομοσχέδιο που μας εξοντώνει. Που αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δισεκατομμυρίων του ταμείου ανάκαμψης προς τους μονοπωλιακούς ομίλους και της επενδυτικής βαθμίδας.

Η κυβέρνηση μας επιβάλει κεφαλικό φόρο! Οι φόροι αυξάνονται συνολικά κατά 6,2 δις ευρώ για τα λαϊκά στρώματα! Από την άλλη οι μεγάλες επιχειρήσεις απολαμβάνουν νέες φοροαπαλλαγές: Μείωση φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων από 0,5% σε 0,2%, μείωση κατά 50% του φόρου των χρηματιστηριακών συναλλαγών, κατάργηση του φόρου τόκων ομολόγων σε κρατικά και επιχειρηματικά ομόλογα ενώ οι τράπεζες συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους και οι εφοπλιστές να πληρώνουν εθελοντικά ότι θέλουν! Και αυτό η κυβέρνηση το ονομάζει φορολογική δικαιοσύνη!

            Την ίδια στιγμή κρίσιμες υποδομές για την ζωή μας όπως τα νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση με ότι αυτό σημαίνει για τις τσέπες μας. Επιπλέον η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα μας και από το νέο έτος με την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

          Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο πολλοί, απέναντι σε αυτή την πολιτική που συνθλίβει τη ζωή μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

banner

-Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος

-Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις

-Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

–  Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

–  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

–  Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

–  Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

–  Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

–  Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ!!!

Το Δ.Σ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue