Home ΠολιτισμόςΣύλλογοι Κάλεσμα σε Συνέλευση και Εκλογές Συλλόγου Ένωση – 1η Δεκεμβρίου

Κάλεσμα σε Συνέλευση και Εκλογές Συλλόγου Ένωση – 1η Δεκεμβρίου

by ikariaki.gr
3 views

5η Συνάντηση Ικαριακών Συλλόγων στην Αθήνα παρουσία του Δημάρχου ΙκαρίαςΑθήνα, 11/11/2013

 

Προς τα μέλη & τους φίλους του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Συλλόγου την διετία Νοέμβριος 2011 – Νοέμβριος 2013 και πρόσκληση σε Καταστατική & Απολογιστική Συνέλευση & Εκλογές την 01/12/2013.

 

Αγαπητοί φίλοι & φίλες

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου την διετία που πέρασε και κυρίως, να σας καλέσουμε να προσέλθετε μαζικά στην Καταστατική & Απολογιστική Συνέλευση & Εκλογές την Κυριακή 01/12/2013 και ώρα 11.30 στα γραφεία του Συλλόγου οδός Κάνιγγος 23 1ος όροφος – Πλ.Κάνιγγος – Αθήνα (Στέγη Πανικαριακής).

 

Όπως είχαμε συζητήσει στην προηγούμενη Καταστατική Συνέλευση της 27ης Ιαν.2013, το Δ.Σ. επαναφέρει το θέμα της αλλαγής της επωνυμίας του Συλλόγου προς συζήτηση για 3 λόγους. Πρώτον γιατί υλοποιεί την απόφαση της προηγούμενης Καταστατικής Συνέλευσης, δεύτερον γιατί αυτή είναι η βούληση της πλειοψηφίας των συγχωριανών μας και τρίτον γιατί πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσουμε στις αλλαγές, όμως την τελική απόφαση θα την πάρει η Συνέλευση, δηλ. εσείς οι ίδιοι.

 

banner

Η διετία που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη από οικονομικής πλευράς για όλους και επομένως και τα έσοδα του Συλλόγου ήταν μειωμένα, παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε.

 

  1. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας λοιπόν, ενισχύσαμε και θα ενισχύσουμε οικονομικά διάφορα έργα στα χωριά μας.

 

2. Στα πλαίσια των κοινωνικών εκδηλώσεων του Συλλόγου, κάναμε 2 ημερήσιες συνεστιάσεις στην Πάρνηθα τον Μάρτιο του 2012 και του 2013 με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών μελών και φίλων, καθώς και πλούσια λαχειοφόρο αγορά με πολλά δώρα για τα οποία ευχαριστούμε θερμά όλους όσους τα προσέφεραν αφιλοκερδώς. Στις εκδηλώσεις αυτές η πρόσκληση είχε πολύ οικονομική τιμή, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν περισσότερα άτομα.

Πραγματοποιήσαμε επίσης, 2 εκδηλώσεις κοπής πίττας τον Ιανουάριο του 2012 και του 2013 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων και μάλιστα η δεύτερη διοργανώθηκε μαζί με τον Σύλλογο των Βρακάδων, με πολλά εδέσματα, που συνοδεύονταν με γιορτή για τα παιδιά μας, δώρα κλπ. Και σε αυτές τις εκδηλώσεις μας είχαμε μεγάλη προσέλευση κόσμου.

 

Στις εκδηλώσεις αυτές του Συλλόγου είναι μια ευκαιρία να συναντιόμαστε και συγχρόνως να στηρίζουμε τον Σύλλογο, γι’ αυτό είναι χρήσιμο να συμμετέχουμε όλοι για να ενδυναμώνουμε τις προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. και του Συλλόγου γενικότερα.

 

  1. Την Πρωτοχρονιά του 2012 μέλη του Δ.Σ. επισκέφθηκαν σπίτια μελών και φίλων του Συλλόγου μας και τραγούδησαν τα κάλαντα με συνοδεία μουσικών οργάνων, διατηρώντας έτσι το όμορφο αυτό έθιμο της Ικαρίας στην Αθήνα.

 

  1. Διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία μία συναυλία στον Κουνιάδο τον Αύγουστο του 2012 (Βαγγέλης Γαγλίας κιθάρα, Ιωάννα Αγγελίδη τραγούδι, Χρυσάνθη Μπαρέλη τραγούδι & Βαγγέλης Μαρής ηχοληψία, όλοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς και γι’αυτό τους ευχαριστούμε θερμά) και μία παράσταση με το Θέατρο Σκιών του Σωκράτη Κοτσορέ τον Αύγουστο του 2013. Και οι 2 εκδηλώσεις ήταν προσφορά του Συλλόγου στα μέλη και τους συγχωριανούς μας.

 

  1. Επίσης, κάναμε παρεμβάσεις και στείλαμε επιστολές στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς και στον Δήμο Ικαρίας για διάφορα θέματα της περιοχής μας, όπως για τον δρόμο Κουνιάδου-Προεσπέρας, για την ένταξη του παραλιακού δρόμου στο ΕΣΠΑ, για τα προβλήματα του οικισμού Νάνουρα, για την στήριξη και συνέχιση του υδροηλεκτρικού έργου της Προεσπέρας, για τα προβλήματα τηλεπικοινωνιών στον ΟΤΕ & την COSMOTE, για θέματα αναδάσωσης της περιοχής μας, για επιμέρους θέματα των χωριών και πολλά άλλα. Ακόμη, συνεργαστήκαμε με τους άλλους Συλλόγους της Ικαρίας για καυτά θέματα του νησιού μας, όπως ακτοπλοικό, Νοσοκομείο Ικαρίας, υπερβόσκηση κ.λ.π. και συμμετείχαμε σε πολλές κοινές συνεδριάσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

 

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι, σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά στην Συνέλευση & τις Εκλογές την 01/12/2013 στις 11.30 το πρωί στα γραφεία της Πανικαριακής Αδελφότητας. Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη, αφενός για να προχωρήσουν οι Καταστατικές αλλαγές που προτείνουμε, μετά την επιθυμία των περισσότερων συγχωριανών μας για το θέμα και αφετέρου, για να δώσει δύναμη και κουράγιο στο νέο Δ.Σ. να εργαστεί για την πρόοδο των χωριών μας .

 

Ο Σύλλογός μας, αν και εκπροσωπεί μικρά χωριά της περιοχής μας, σε αντίθεση με άλλους συλλόγους του νησιού που εκπροσωπούν πολύ μεγαλύτερα και πολυπληθέστερα χωριά, είναι ένας από τους πιο δραστήριους και δυναμικούς συλλόγους της Ικαρίας με συμμετοχή και μεγάλη δράση στα κοινά και αυτό οφείλεται κυρίως σε όλους εσάς που τον στηρίζετε επί τόσα χρόνια.

 

Επιπλέον, καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. να ενημερώσει έγκαιρα το απερχόμενο Δ.Σ., ώστε να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια.-

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος  – Ειρήνη Ν. Γαγλία

Ο Γεν.Γραμματέας – Δημήτρης Προκοπίου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ ΕΝΩΣΗ”

(Βρακάδων-Κουνιάδου-Προεσπέρας)

ΙΚΑΡΙΑΣ

Κάνιγγος 23 – 10677 Αθήνα

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue