Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Κάλεσμα σε κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο των ΙΚΑ στην Ικαρία

Κάλεσμα σε κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο των ΙΚΑ στην Ικαρία

by ikariaki.gr
14 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΙΚΑΡΙΑ, 27-01-2014

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα παραρτήματα του ΙΚΑ σε Άγιο Κήρυκο και Εύδηλο κλείνουν οριστικά στις 3 και 10 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Στη θέση τους έχει εξαγγελθεί η λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων με πολύ περιορισμένες αρμοδιότητες κι αυτό εφ’όσον ο Δήμος Ικαρίας αναλάβει να καλύψει την στέγαση και τα λειτουργικά τους έξοδα!

Είναι προφανές πως η απόφαση αυτή αποτελεί σαφή υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών με αποτέλεσμα , όπως έγινε και με την ΔΟΥ –μάλλον και με άλλες υπηρεσίες στο μέλλον- τόσο οι συμπατριώτες μας όσο κι οι Φουρνιώτες θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν συνεχή ταξίδια στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Σάμο για να εξυπηρετηθούν για υποθέσεις που έως τώρα διεκπεραιώνονταν στην Ικαρία. Νέες οικονομικές επιβαρύνσεις λοιπόν για τους ήδη αφαιμαγμένους ασφαλισμένους, μεγάλες δυσκολίες και εμπόδια στην πρόσβαση των αναγκαίων υπηρεσιών στη Σάμο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και άθλιας ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Την αρνητική αυτή εξέλιξη, αν ισχύσει, θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο οι εξαγγελθείσες αντιδραστικές ρυθμίσεις που προωθούνται με τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη, με την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και με τα χαράτσια που πολλαπλασιάζονται.

Επίσης η απόφαση κλεισίματος των δύο παραρτημάτων εκτιμούμε πως ανοίγει το δρόμο για μετακινήσεις/διαθεσιμότητες των υπαλλήλων τους παρά τις αόριστες προφορικές υποσχέσεις που έχουν δοθεί.

 

Επειδή η εκκένωση των γραφείων των δύο παραρτημάτων θα ξεκινήσει νωρίτερα από τις ανακοινωμένες ημερομηνίες κλεισίματος και για να μην επαναληφθεί το κακό προηγούμενο της ΔΟΥ, που έκλεισε και μεταφέρθηκε χωρίς ουσιαστικά καμία αντίδραση, είναι αναγκαία η υπεράσπιση της λειτουργίας, του αρχείου και των υποδομών και των δύο παραρτημάτων.

Για το σκοπό αυτό ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, που υιοθετήθηκε και από την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία, αποφασίστηκε ως πρώτη αντίδραση η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στο ΙΚΑ Αγ. Κηρύκου την Παρασκευή 31/1 και ώρα 9 π.μ. Επίσης προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων μας έχουμε προκηρύξει 5ωρη στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως 1 μ.μ.

 

Η απάντηση στο κλείσιμο του ΙΚΑ είναι υπόθεση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων αλλά και όλων των κατοίκων των νησιών μας που πλήττονται απ΄αυτήν την εξέλιξη. Καλούμε τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε αγωνιστική συμπόρευση για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής και διάρκειας στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Έχουμε έναν κοινό στόχο και πρέπει να τον υπηρετήσουμε όσο πιο αγωνιστικά και ενωτικά γίνεται. Οι ευθύνες όλων μας είναι μεγάλες αν θέλουμε να αποφύγουμε μια επανάληψη της ιστορίας με την ΔΟΥ.

 

  • Να απαιτήσουμε την παραμονή και των 2 παραρτημάτων του ΙΚΑ με πλήρεις λειτουργίες (και με επανέναρξη των ταμειακών συναλλαγών που έχουν διακοπεί από τον περασμένο Δεκέμβρη), με αναβάθμιση και επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο με την ολοκληρωμένη λειτουργία ΚΑΙ υγειονομικών μονάδων όσο και με κάλυψη των ασφαλισμένων στους Φούρνους.

  • Να πούμε όχι στους εκβιασμούς και στο φόρτωμα του κόστους λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών στο Δήμο και τους δημότες.

IKA SYGKENTROSI

Στάση εργασίας από τους Α'Βάθμιους εκπαιδευτικούς Ικαρίας-Κινητοποίηση για την Υγεία

Δράσεις της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους στο Ακτοπλοϊκό-Υγεία-ΙΚΑ

Διαβάστε το κείμενο προς υπογραφή από τους κάτοικους της Ικαρίας ενάντια στο κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue