Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Κάλεσμα Λαϊκής Επιτροπής Αγ.Κηρύκου ενάντια στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Ικαρίας

Κάλεσμα Λαϊκής Επιτροπής Αγ.Κηρύκου ενάντια στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Ικαρίας

by ikariaki.gr
5 views

Δ.Ο.Υ ΔΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣΕργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι,

Η συγκυβέρνηση ΝΔ– ΠΑΣΟΚ– ΔΗΜΑΡ, συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματα μας με το νέο πακέτο μέτρων που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο βιοτικό επίπεδο του λαού μας.

Ήδη έχουν έρθει τα πρώτα σημειώματα της εφορίας που καλούν να πληρώσουν ακόμα και ανθρώπους που είναι άνεργοι από το 2011, τα νέα χαράτσια της ΔΕΗ έχουν αρχίσει να αποστέλλονται και στην Ικαρία ενώ οι συνταξιούχοι κάθε μήνα παίρνουν όλο και μικρότερη σύνταξη. Τα μικρομάγαζα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, ενώ πάνω από τους μισούς επαγγελματίες δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Ταυτόχρονα μέσω της υποχρηματοδότησης των δήμων δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του παιδικού σταθμού και των σχολείων με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος τα σχολεία του νησιού μας να μην μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη για την λειτουργία τους, ενώ δυο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου οι μεταφορές των παιδιών μας είναι ουσιαστικά ακόμα στον αέρα.

Στον τομέα της Υγείας τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις ακόμα και στα πιο απλά και βασικά υλικά, ενώ ο ΕΟΠΥΥ λόγο υποχρηματοδότησης χρεωστάει τα «κέρατα» του. Σχεδιάζουν συγχώνευση νοσοκομείων που θα σημάνει την μείωση κλινών και τμημάτων ενώ στα σχέδια τους είναι και το Γ.Ν – Κ.Υ Ικαρίας ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μια απομονωμένη νησιωτική περιοχή.

Επιπλέον αυτές τις μέρες ψήφισαν την επιβολή νέων χαρατσιών: 1€ για κάθε συνταγή και 25€ για την εισαγωγήστα νοσοκομεία, που σημαίνει ότι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα και με σοβαρές ασθένειες θα πρέπει να πληρώσουν ή να πεθάνουν.

Αυτές της ημέρες σαν «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, να κλείσει την Δ.Ο.Υ. Ικαρίας. Είναι ευνόητες οι ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτό το μέτρο, κοντά στα τόσα δεινά που έχει φορτώσει -με πρόσχημα το χρέος- η αντιλαϊκή πολιτική της 3κομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στις πλάτες των κατοίκων των νησιών μας, όπως και όλου του λαού μας, κάνοντας τους το βίο αβίωτο.

Παράλληλα μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί η αντικατάσταση των καταργούμενων ΔΟΥ από το κέντρο εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), αφού σε αυτά θα διεκπεραιώνονται μόνο απλές συναλλαγές και για τις υπόλοιπες (θεώρηση στοιχείων, ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, μεταβιβάσεις ακινήτων κά),θα είναι υποχρεωμένοι όλοι οι συναλλασσόμενοι να ταξιδεύουν στη Σάμο. Το «μέτρο» αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι όλα όσα λέγονται για ανάπτυξη των νησιών, νησιωτικότητα και νησιωτική πολιτική αποτελούν άθλιο εμπαιγμό.

 

 

banner

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Κηρύκου καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά, τόσο με μια καταδικαστική απόφαση αυτών των ενεργειών της Κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ), όσο και απαιτώντας παράλληλα να μην υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου οικονομικών. Τέλος υποστηρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται κυρίως από τους αυτοαπασχολούμενους,δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ της ΔΟΥ την Τρίτη 13/11/2012 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ μέχρι να λάβουμε απάντηση ανάκλησης αυτής της απόφασης.

 

 

 

Για τον κάθε ένα από εμάς υπάρχουν δύο δρόμοι ή ο δρόμος της υποταγής και της μοιρολατρίας ή ο δρόμος της οργάνωσης του αγώνα μας και της αντεπίθεσης


Διαβάστε ακόμα:

Συμπαράσταση ΑΔΕΔΥ Σάμου στην κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Ικαρίας

Τρίτη & Τετάρτη 13 & 14 Νοέμβρη: Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην Δ.Ο.Υ. Ικαρίας

Ενημέρωση για την καταγγελία Οικ.Επιθεωρητού προς Εισαγγελέα Σάμου για την κατάληψη ΔΟΥ Ικαρίας

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue