Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Κάλεσμα για συμμετοχή στις Κινητοποιήσεις σε Ικαριώτες και Φουρνιώτες

Κάλεσμα για συμμετοχή στις Κινητοποιήσεις σε Ικαριώτες και Φουρνιώτες

by ikariaki.gr
4 views

απεργία 18_9_2013ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

 

ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ Σ' ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες

 

Αυτή την εποχή ζούμε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σ' αυτό τον τόπο : η κυβέρνηση κλείνει νοσοκομεία και βγάζει σε διαθεσιμότητα/απολύει τους εργαζόμενους σ' αυτά. Σε πρώτη φάση ξεκίνησε από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε δεύτερη φάση με βάση τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας μέσα στο φθινόπωρο θα περάσει στα Νοσοκομεία της επαρχίας. Και δεν είναι τα μόνα "θύματα" : σχολεία, πανεπιστημιακές σχολές, Δημόσιες Υπηρεσίες και παροχές, ό,τι έδινε αξιοπρέπεια, ασφάλεια κι εξυπηρέτηση στη ζωή μας διαλύεται και καταργείται απ' αυτές τις πολιτικές (πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφορία που πριν λίγες μέρες εξαφανίστηκε απ' το νησί μας). Αυτό που θα μείνει από κει και πέρα θα εξαρτάται απόλυτα από ό,τι θα έχει ο καθένας μας στην τσέπη του.

banner

Θεωρούμε πως είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε σ' αυτές τις εξελίξεις. Όχι μόνο ως ένδειξη αλληλεγγύης, κάτι που οι Καριώτες περηφανεύονται πως το'χουν στο αίμα τους, αλλά κυρίως ως πραγματική ανάγκη. Γιατί έτσι για να πάρουμε για παράδειγμα δυό περιοχές που συγκεντρώνουν πολλούς συμπατριώτες μας μήπως το Πέραμα δεν εξυπηρετούνταν απ' το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (το "Αγία Βαρβάρα") ή μήπως η Πετρούπολη δεν καλυπτόταν απ' το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ και το Πατησίων;

 

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες

 

Τα ζητήματα της Υγείας είναι κυριολεκτικά υπόθεση ζωής. Αυτή η υπόθεση είναι όλη δική μας. Εμείς είμαστε οι στόχοι, εμείς είμαστε τα θύματα, εμείς είμαστε κι η λύση!

Το χέρι που κλείνει τα Νοσοκομεία και απολύει τους εργαζόμενους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι το ίδιο χέρι που συγχώνευσε και απειλεί και το δικό μας Νοσοκομείο. Είναι το ίδιο χέρι που με τη κατάργηση όλων των κινήτρων έχει αδειάσει από γιατρούς τα αγροτικά ιατρεία στην Ικαριά και στους Φούρνους αφήνοντας τα χωριά ακάλυπτα ακόμα κι από συνταγογράφηση.

Όπως περιμένουμε και θέλουμε όποιος μένει στα νησιά μας, ντόπιος ή ξένος, να υπερασπίζεται το Νοσοκομείο και την περίθαλψη εδώ, έτσι κι ο κάθε Καριώτης πρέπει να κάνει το ίδιο εκεί που μένει. Γι' αυτό καλούμε όλους κι όλες εσάς είτε οργανωμένα μέσω των Συλλόγων, όπου είναι δυνατό, είτε μεμονωμένα να στηρίξετε τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις αντίστασης στα Νοσοκομεία των περιοχών σας.


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 

ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

 

 

 

 

 

4ωρες ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8πμ-12πμ

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9

ΤΡΙΤΗ 17/9

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9

 

 

 

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9

ΠΕΜΠΤΗ 19/9

 

 

 

ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

 

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ

Κινητοποιήσεις στον τομέα της Υγείας στην Ικαρία

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue