Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Κάλεσμα ΕΚΣ στις κινητοποιήσεις σε Σάμο και Ικαρία – Δεν ήταν ατύχημα, ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Κάλεσμα ΕΚΣ στις κινητοποιήσεις σε Σάμο και Ικαρία – Δεν ήταν ατύχημα, ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

by ikariaki.gr
65 views

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Όλοι και όλες στις Συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 6 Μάρτη

ΣΑΜΟΣ: 6:00 το απόγευμα, Πλατεία Καρλοβάσου

ΙΚΑΡΙΑ: 7:00 το απόγευμα, Πλατεία Ευδήλου

Στα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα, ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Η αγανάκτηση, η απέραντη θλίψη και η οργή μας να γίνει οργανωμένος αγώνας για να μην έχουμε άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους. Για να εκλείψουν οι αιτίες τέτοιων δολοφονιών, για να βρουν δικαίωση όσοι χάθηκαν.

Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, να διερευνηθούν τα αίτια, να μην συγκαλυφθεί τίποτα, να στηριχθούν οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και στις συγκοινωνίες. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ενιαίος δημόσιος φορέας συγκοινωνιών. Να σταματήσει η χυδαία επίθεση και τα δικαστήρια σε απεργούς.

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους είχαν προειδοποιήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στη συντήρηση των γραμμών, στα συστήματα ασφαλείας, στη σήμανση, στο προσωπικό. Η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ στις 7 Φλεβάρη είχε βγάλει την τελευταία ανακοίνωση επισημαίνοντας ξανά το ζήτημα της ασφάλειας για επιβάτες και εργαζόμενους. Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι δεν ήξερε!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που χάνονται ζωές, στον κατά τα άλλα «υπερσύγχρονο», ιδιωτικοποιημένο σιδηρόδρομο. Τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία.

Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που καταδικάζει τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της «απελευθέρωσης», της απαξίωσης, της κατάτμησης δημόσιων οργανισμών για να πουληθούν πιο εύκολα, των ιδιωτικοποιήσεων που σε όλους τους τομείς όπως και σε αυτόν των μεταφορών καταδικάζουν την ζωή του λαού. Κυβερνήσεις, κράτος, εργοδοσία(«Hellenic Train» και ΕΡΓΟΣΕ) άφησαν στην τύχη τους όλα αυτά τα χρόνια την ζωή και την μετακίνηση του λαού, διότι θεωρείται “κόστος” η ασφαλής μετακίνησή, τα μέτρα ασφάλειά, τα συστήματα ελέγχου, η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό με βάση τις ανάγκες.

banner

Δεν φταίει η κακιά η ώρα και η μοίρα, ούτε όλα μπορεί να αποδίδονται σε ανθρώπινα λάθη όταν και αυτά μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή να αποφευχθούν όσο η επιστήμη και η τεχνολογία αναπτύσσεται.

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!

Οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους στις μεταφορές, στις πυρκαγιές, στους σεισμούς, στη θάλασσα, στον πόλεμο. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Μόνο ο λαός με την οργανωμένη πάλη του μπορεί να σώσει το λαό από τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται καθημερινά στο βωμό του κέρδους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συμμετοχή στην κινητοποίηση δημοσίευσαν οι Εργαζόμενοι στον Δήμο Ικαρίας και Φούρνων με ταυτόχρονη αποστολή του καλέσματος της ΑΔΕΔΥ

Δυστύχημα στα Τέμπη: Διαδήλωση σε Σάμο και Ικαρία στις 6/3

στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων-Βιοτεχνών-Επαγγελματιών-Εμπόρων Ικαρίας με Ανακοίνωση-Κάλεσμα συμμετέχει στην κινητοποίηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ανακοίνωση-Κάλεσμα

Ο Σύλλογος α/α-βιοτεχνών-επαγγελματιών και εμπόρων Ικαρίας εκφράζει τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων αυτού του εγκλήματος που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στα Τέμπη. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά και δεν μπορούν να παρηγορήσουν, ούτε να απαλύνουν τον πόνο των γονιών, των παππούδων, των συγγενών όλων αυτών των αθώων παιδιών και όχι μόνο που χάθηκαν. Η θλίψη δεν έχει όρια και οι καρδιές όλων μας, ραγίζουν βλέποντας τις φρικιαστικές εικόνες των πολτοποιημένων βαγονιών και των επιβατών τους. Τα γιατί πολλά αλλά οι απαντήσεις γνωστές. Απαντήσεις που μόνο οργή μπορούν να γεννήσουν.

Γιατί η ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται τις γραμμές , που καταγράφει εκατομμύρια ευρώ κέρδη, δεν έχει τοποθετήσει τα προβλεπόμενα τεχνολογικά μέσα για την ασφαλή λειτουργία των σιδηροδρόμων;

Γιατί κυβερνήσεις και εταιρία χρόνια τώρα δεν άκουγαν τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων για τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής των δρομολογίων?

Γιατί οι ευθύνες για αυτό το προμελετημένο έγκλημα βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017. Όταν έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane Group πριμοδοτώντας την μάλιστα και με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750 εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια, εκτελώντας την “άγονη γραμμή” Αθήνα-Θεσσαλονίκη!!

Να αποδοθούν εδώ και τώρα οι πραγματικές ευθύνες σε αυτήν την  αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της. Γιατί σε αυτό το τρένο του θανάτου θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς ή τα παιδιά μας.

Εδώ και τώρα απαιτούμε ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές μεταφορές στην στεριά, αλλά για εμάς τους νησιώτες και στην θάλασσα, ενάντια στην πολιτική που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται την Δευτέρα 6 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ευδήλου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                     Ο Αντιπρόεδρος

Ιωάννης Κράτσας Ειρηναίος Ρουστάς

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Δευτέρα 6 Μάρτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία του Ευδήλου

Η Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και η Ομάδα Γυναικών Αγ. Κηρύκου (μέλη ΟΓΕ) εκφράζουμε τη θλίψη μας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων.

Μας συγκλονίζει ο χαμός τόσων ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων παιδιών.

Μας γεμίζει οργή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της πολιτικής που τις λογαριάζει ως κόστος για το κράτος και ως όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η σημερινή πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Γι αυτό παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue