Home ΚοινωνίαΠολιτικήΑπόψεις Ηλίας Λαρδάς: Να μη ξεχνάμε

Ηλίας Λαρδάς: Να μη ξεχνάμε

by ikariaki.gr
10 views

ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ

Αγαπητοί συμπατριώτες λόγοι υγείας με αναγκάζουν να μη μπορέσω να ζήσω αυτές τις ωραίες στιγμές της προεκλογικής περιόδου, κουβεντιάζοντας με τους φίλους στα καφενεία της Ικαρίας, πίνοντας το τσιπουρακι η την καριωτικη μπύρα με τους ωραίους μεζέδες.

Έτσι λοιπόν θα ήθελα μέσα από το φιλόξενο χώρο της Ικαριακής Ραδιοφωνίας να προσπαθήσω να μεταφέρω κάποιες σκέψεις στους φίλους μου αν και ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τον γραπτό λόγο, αλλά δυστυχώς πνίγομαι με αυτά που ακούω και θέλω να μιλήσω.

Ο πατέρας Μητσοτακης έχει πει οτι ο Ελληνικός Λαός ξεχνάει πολύ γρήγορα με ότι αυτό συνεπάγεται. Εγώ λοιπόν κόντρα σ αυτό θέλω να θυμίσω λίγα στοιχεία και γεγονότα για το που βρισκόμαστε πριν και που σήμερα.

Έτσι λοιπόν να μη ξεχνάμε μια χρεοκοπημένη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση με Τις αυτοκτονίες Τα συσσίτια Τις σκηνές που βλέπαμε στις τηλεοράσεις όταν οι αγρότες μοίραζαν τρόφιμα και ο κόσμος

ποδοπατιόταν για να μπορέσει να πάρει μια σακκούλα απ αυτά.

Τα σκουπίδια ,όταν μαθαίναμε από τρίτους ότι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και συγκάτοικος στη πολυκατοικία μας με προφυλάξεις το βράδυ για να μη τον δουν, έψαχνε τον κάδο των σκουπιδιών.

Μη ξεχνάμε όταν εμείς οι συνταξιούχοι κινδυνεύαμε να πάρουμε αυτές τις κουτσουρεμένες συντάξεις επειδή τα ταμεία ήταν άδεια λόγω αριστερής παρένθεσης και σήμερα στα ταμεία του κράτους υπάρχουν περισσότερα από 35 δις μαζεμένα λόγω πλεονασμάτων, από το αίμα του Ελληνικού Λαού βέβαια, αλλά και από δανεισμό με τα πιο χαμηλά επιτόκια ,αφού οι προηγούμενοι δεν μπορούσαν να δανεισθούν λόγω αναξιοπιστίας εκεί που είχαν φέρει την χώρα.

Και ετοιμάζονται σήμερα να λεηλατήσουν όπως άλλοτε αυτό το μεγάλο απόθεμα που με τόσο κόπο και θυσίες έχει μαζευτεί.

Την ανεργία που ήταν στο 27%, και στους νέους στο 60% και λένε ότι αυτή η κυβέρνηση τους έστειλε στη μετανάστευση. Σήμερα έχει μειωθεί κατά 8 μονάδες η μια και 13 των νέων.

banner

Η αδήλωτη εργασία στο 20%και σήμερα στο 11%αφού το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ήταν υποστελεχωμένο μιας και η μαύρη εργασία για κάποιους βοηθάει στην ανάπτυξη Αύξησαν τον κατώτατο μισθό και κατάργησαν τον υποκατώτατο που αποτελούσε ντροπή για τη χώρα μας.

Ένας αναπτυξιακός μηχανισμός που χαρακτηριζόταν από διαφθορά και αδράνεια με μεγάλα έργα σταματημένα και σήμερα καμαρώνουμε την Ιωνία οδό και άλλους αυτοκινητόδρομους, βλέπουμε το μετρό της Θεσσαλονίκης να προχωράει, που το είχαν για χρόνια σταματημένο,και το κτηματολόγιο παρά τις δυσκολίες να προχωράει. Και να γίνεται ένας μεγάλος αριθμός επενδύσεων παρά τα κούφια λόγια περί επενδύσεων της αντιπολίτευσης η οποία δεν τα έκανε όταν ήταν κυβέρνηση.

Στην υγεία 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας ,που με την κρίση άλλοι έβαλαν λουκέτα στα μαγαζιά τους και στις επιχειρήσεις τους και δεν είχαν δυνατότητα να πληρώνουν ασφάλιστρα και άλλοι έχασαν τη δουλειά τους και όλοι αυτοί δεν είχαν πρόσβαση στα νοσοκομεία και στα φάρμακα. Σήμερα έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν τη δημόσια περίθαλψη και δυστυχώς κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες τρίβουν τα χέρια τους ελπίζοντας στη διάλυση αυτής με το ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.

Ο ΕΟΠΥΥ χρωστούσε ΕΝΑ δις σε ιδιώτες και υπήρχαν μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων,και τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν έλλειμμα πάνω από ΕΝΑ δις και σήμερα παρότι μειώθηκαν και οι εισφορές με το νοικοκύρεμα το ασφαλιστικό σύστημα είναι πλεονασματικό.

Δόθηκε σε άλλους ολόκληρη η 13 σύνταξη και σε άλλους μέρος αυτής ,έγινε σήριαλ αν είναι επίδομα η σύνταξη ,ότι και να την πουν εμείς θα την παίρνουμε εκτός αν κάποιοι που λένε ότι τα επιδόματα τα παίρνουν μόνο στη Νότια Αμερική ,μας την κόψουν.

Μεγάλη βοήθεια υπήρξε με το επίδομα ενοικίου . Υπήρχε μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας που είχαν βγει στη σύνταξη και δεν την έπαιρναν.

Ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 70% και έτσι έχουμε λιγότερες εκκρεμεις συντάξεις.

Ψηφίστηκαν διάφορα δικαιώματα σε ομάδες του πληθυσμού όπως για ΑμεΑ για θέσεις στο δημόσιο, Για τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στη Ελλάδα να τους δίνεται η ιθαγένεια και

σήμερα υποκριτικά καμαρώνουν κάποιοι για τον ΕΛΛΗΝΑ Αντετοκούμπο, όταν καταψήφισαν στη βουλή το νόμο.

Καμία πρόσληψη χωρίς ΑΣΕΠ και στο δημόσιο οι προϊστάμενοι να μη γίνονται με κομματικα κριτήρια αλλά με συμμετοχή του ΑΣΕΠ.

Σταματάω εδώ γιατί είναι πολλά αυτά που έγιναν αλλά και αυτά που δεν έγιναν μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον που κυβέρνησαν. Έχω όμως να παρατηρήσω ότι όλες οι χώρες μέσα στο καπιταλισμό

περνάνε κρίσεις αφού ο καπιταλισμός δημιουργεί αυτές, αλλά στην Ελλάδα υπήρξε εξαθλίωση.

Και δεν ήταν φυσικά φαινόμενα που την δημιούργησαν, ήταν οι συγκεκριμένες πολιτικές με τις λαμογιές που φέρανε τα τεράστια ελλείμματα και το ΔΝΤ που όπου αυτό πάει καταστρέφει τους λαούς και ωφελεί ίσως ένα ελάχιστο αριθμό μεγαλοεπιχειρηματιών.

Διαπληκτίζονται στα κανάλια αν φταίει ο Καραμανλης που άφησε μεγάλο έλλειμμα και έφυγε η ο Παπανδρεου που μας έβαλε στο ΔΝΤ ή η κυβέρνηση Σαμαρα Βενιζελου κλπ

Είναι όλοι αυτοί,και τα ίδια πρόσωπα που με τις ίδιες πολτικές και τον τρόπο διακυβέρνησης θεωρούν την κυβέρνηση τσιφλίκι τους, λόγω της κληρονομούμενης πολιτικής και οικονομικής δύναμης που έχουν στη πλάτη τους και θεωρούν τους άλλους παρείσακτους,και αφού με τις τρικλοποδιές που έβαζαν μαζί με την τρόικα του εξωτερικού για να γίνει η αριστερή παρένθεση και απέτυχαν,έρχονται σήμερα με την βοήθεια των καναλαρχών, και του χρήματος που ρέει στο διαδίκτυο αν και χρωστάνε εκατομμύρια στις τράπεζες που τις ανακεφαλαιωνει ο ελληνικός λαός να ξανακυβερνησουν.

Αγαπητοί φίλοι έγραψα μερικά από αυτά που θα ήθελα να κουβεντιάζαμε από κοντά ,ελπίζοντας να προβληματίσω τουλάχιστον κάποιους από εσάς..

Καλή επιτυχία σε ότι ο καθένας πιστεύει και μετά τις εκλογές, να είμαστε καλά και όλοι μαζί ανεξάρτητα τι έχει ψηφίσει ο καθ ένας, και κάθε μια να χορεύουμε στα πανηγύρια και να τα λέμε στα καφενεία πίνοντας και τρώγοντας τους μεζέδες μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Διάβασα σε ανάρτηση του ΣΥΡΙΖΑ

ΙΚΑΡΙΑΣ στην Ικαριακή Ραδιοφωνία

τα έργα που έγιναν στη δύσκολη

τετραετία. στην ΙΚΑΡΙΑ και είναι πολύ

θετικό να γίνονται έργα μικρά η μεγάλα

στα νησιά μας.

ΛΑΡΔΑΣ ΗΛΙΑΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue