Home Περιβάλλον Ηλεκτροκίνηση: Εγκαίνια για τον πρώτο ηλιακό σταθμό φόρτισης στην Ελλάδα [upd]

Ηλεκτροκίνηση: Εγκαίνια για τον πρώτο ηλιακό σταθμό φόρτισης στην Ελλάδα [upd]

by ikariaki.gr
6 views

ilektrokinisi-iliaki-fortisi-121039

 

Τον πρώτο αυτόνομο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα εγκαινίασε χθες ο καθηγητής Απόστολος Αλεξόπουλος εκπροσωπώντας την ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ.

Τον σταθμό κατασκεύασε Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΑΕΙ Πειραιά.

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας με θέμα : «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα με Καθαρά Οχήματα : Προοπτικές»,που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΕΙ Πειραιά, ο κ. Αλεξόπουλος περιέγραψε σε αδρές γραμμές την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση στον τομέα τηςηλεκτροκίνησης.

Συνοπτικά αυτή έχει ως εξής:

* Για τη σημερινή Κυβέρνηση, η παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί αδήριτη ανάγκη και κύρια προτεραιότητα και πρέπει να έχει οικολογικό περιεχόμενο.

* Ο τομέας των Ήπιων Μορφών Ενέργειας, όπως των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αποτελεί έναν από τους αναδυόμενους αναπτυξιακούς τομείς, που αφενός είναι φιλικοί στο περιβάλλον και, αφετέρου, μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

* Είναι καθοριστικός ο ρόλος των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, καθώς και των άλλων Ερευνητικών Ιδρυμάτων, για την εξέλιξη και ενίσχυση των υποδομών όχι μόνο στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, αλλά και της αποθήκευσης της παραγόμενης από τις ΑΠΕ ενέργειας.

* Το ερευνητικό αποτέλεσμα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΕΙ Πειραιά, αλλά και προσπάθειες όπως του Πολυτεχνείου Κρήτης που πρόσφατα βραβεύτηκε για το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που σχεδίασε και κατασκεύασε, καταδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες των ελλήνων ερευνητών τους οποίους η κυβέρνηση θα υποστηρίξει.

banner

—Η εκδήλωση

Στόχοι της ανοικτής αυτής εκδήλωσης ήταν να αναδειχθούν οι προοπτικές της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα  και να έρθουν σε επαφή και επικοινωνία και να ανταλλάξουν απόψεις ενδιαφερόμενοι και φορείς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο να τονισθεί παράλληλα η ανάγκη για την ανάπτυξη του κλάδου, ο οποίος αναμένεται εντός των επόμενων ετών να διαδραματίσει  σημαντικό ρόλο στην οικονομία και το μέλλον της Ευρώπης.

Μετά τους χαιρετισμούς από τη διοίκηση του Α.Ε.Ι. Πειραιά T.T. και τα εγκαίνια του σταθμού ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ κ. Ιωάννης Κ. Καλδέλλης, αναφέρθηκε στησυμβολή του Εργαστηρίου στην εκπαίδευση και την έρευνα σε θέματα ΑΠΕ, ενώ αμέσως μετά ο υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης του σταθμού κ. Γεώργιος Σπυρόπουλος, παρουσίασε τον αυτόνομο ηλιακό σταθμό φόρτισης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ακολούθησε παρουσίαση των δραστηριοτήτων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης από τους εκπροσώπους των εταιρειών (Schletter GmbH, Eurosol Hellas A.E., Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., ELFON LTD και Enersys A.E.), οι οποίες υποστήριξαν την υλοποίηση του Αυτόνομου Ηλιακού Σταθμού φόρτισης, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΙΝΗΟ  Δρ. Γεώργιο Αγερίδη.

Τέλος, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση φορέων και ενδιαφερομένων πολιτών και επίδειξη λειτουργίας του σταθμού φόρτισης με τη συμμετοχή ηλεκτρικών οχημάτων των εταιρειών BMW και Mercedes-Benz Ελλάς ΑΕ.

Πηγή :econews

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue