Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα Ικαριακή σελίδα στα Γερμανικά ΄΄Ursulas Ikaria΄΄ www.ikaria.ch

Ικαριακή σελίδα στα Γερμανικά ΄΄Ursulas Ikaria΄΄ www.ikaria.ch

by ikariaki.gr
15 views

PoorΈχω την τύχη να μένω σχεδόν 30 χρόνια στην Ικαρία, στις Ράχες. Όποτε πηγαίνω πίσω στην παλιά μου πατρίδα την Ελβετία, αναφέρομαι πάντα θερμά στο νησί που λατρεύω τόσο και καλώ τους πάντες να έρθουν να με επισκεφτούν. Όλοι φυσικά ζητάνε πληροφορίες για τη ζωή αλλά και για τη διαμονή, τα αξιοθέατα, τις συγκοινωνίες του νησιού και διάφορα άλλα όπως κάθε τουρίστας. Καθώς λοιπόν για χρόνια απαντούσα ξανά κ ξανά στον καθένα ξεχωριστά στις ίδιες ερωτήσεις, σκέφτηκα με τον αδερφό μου – ο οποίος τυγχάνει να είναι προγραμματιστής – να δημιουργήσουμε την πρώτη γερμανόφωνη ιστοσελίδα σχετικά με την Ικαρία, καθώς δεν υπήρχε τίποτα αντίστοιχο στο διαδίκτυο στα γερμανικά.

Πριν δύο χρόνια ξεκίνησα λοιπόν με σκοπό να ενημερώνω τον στενό μου κύκλο στην Ελβετία για τη νέα μου πατρίδα, αλλά σιγά σιγά άρχισε να γίνεται γνωστή και διαβαζόταν στη συνέχεια από πολλούς πραγματικούς λάτρεις της Ικαρίας που επισκέπτονται το νησί μας εδώ και χρόνια απ’όλες τις γερμανόφωνες χώρες όπως Ελβετία, Γερμανία και Αυστρία. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει η ιστοσελίδα αγαπητή σε όλους τους φίλους τις Ικαρίας. Την ονομάσαμε «Ursulas Ikaria», καθώς αντικατοπτρίζει την προσωπική μου οπτική γωνία για την ζωή στην Ικαρία (εξού και τα αρχικά .ch στην ηλεκτρονική διεύθυνση, CH είναι τα αρχικά της Ελβετίας).

Η ιστοσελίδα αυτή παρέχει στους αναγνώστες της πληροφορίες τουριστικού ενδιαφέροντος αλλά και μια συχνή ενημέρωση για τα νέα, τα προβλήματα και τις ειδήσεις του νησιού. Αναφέρεται στις παραδόσεις του τόπου, τα πανηγύρια, τα γλέντια, τα έθιμα, την τοπική παραγωγή προϊόντων και πολλά άλλα. Προς μεγάλη μας έκπληξη και ικανοποίηση, ο ιστότοπος γνωρίζει μεγάλη απήχηση σήμερα, καθώς έχει πάνω από δύο χιλιάδες επισκέπτες μηνιαίως. Σιγά σιγά πολλοί από τους αναγνώστες άρχισαν να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την καθημερινότητα της μικρής κοινωνίας της Ικαρίας και λαμβάνοντας παράλληλα υπ΄όψιν τους την άσχημη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, άρχισαν να ρωτούν επίμονα αν υπήρχε τρόπος να βοηθήσουν και να προσφέρουν στο αγαπημένο νησί.

Έτσι, αφού ανακάλυψα πόσο δυνατό εργαλείο είναι η ιστοσελίδα μου αποφάσισα να ιδρύσω μέσω της σελίδας, την παρέας ΄΄ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ΄΄ και να ενώσω τις δυνάμεις των εθελοντών κάνοντας κοινές προσπάθειες για να προσφέρουμε κάτι στο νησί που όλοι λατρεύουν! Αρχικά υπήρχε το θέμα αν θα ήταν συνετό να στηρίξουμε ευπαθείς οικογένειες μεμονωμένα, αλλά επειδή το θέμα είναι πολύ λεπτό, ακολουθήθηκαν πιο εναλλακτικοί τρόποι. Όταν λοιπόν έκλεισαν το χειμώνα του 2012 διάφορα σχολεία λόγω έλλειψης πετρελαίου, σκέφτηκα να συγκεντρώσουμε χρήματα για το γυμνάσιο/λύκειο Ραχών που φιλοξενεί και τα περισσότερα παιδιά της περιοχής.

Ανέβασα λοιπόν διάφορα άρθρα στην ιστοσελίδα μου σχετικά με τις συνθήκες διδασκαλίας, τους κρύους χειμώνες και την αδιαφορία του κρατικού φορέα και συγχρόνως ανοίχτηκε ένας λογαριασμός συμπαράστασης στο εξωτερικό. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια! Μαζεύτηκαν πολλά χρήματα, που όχι μόνο πληρώσαμε ένα μέρος του πετρελαίου του γυμνασίου/λυκείου Ραχών, αλλά ενισχύσαμε και το Δημοτικό σχολείο του Χριστού, και του Αγίου Πολυκάρπου. Συνολικά συγκεντρώσαμε 6.000€ για τρία σχολεία με περίπου 300 μαθητές. Η εισφορές ερχόταν από απλούς ανθρώπους και ο καθένας πρόσφερε ότι είχε τη δυνατότητα, από 20€ μέχρι και 500€ τη φορά.

Με αυτή την επιτυχία πήραμε θάρρος και συνεχίζουμε και φέτος την έμπρακτη υποστήριξη για το όμορφο νησί μας. Εφέτος τα χρήματα που θα μαζευτούν θα διατεθούν για τις επείγουσες κτηριακές ανάγκες του δημοτικού σχολείου του Χριστού Ραχών, για τους μικρότερους μας μαθητές, και στη συνέχεια για τη θέρμανση για όλα τα άλλα σχολεία.

Επειδή η ιστοσελίδα „Ursulas Ikaria“ προσφέρει πέρα από το κοινωνικό της έργο και πολλές γνώσεις για το βίο στο νησί μας αλλά και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες > αν λοιπόν έχετε γερμανόφωνους φίλους, πελάτες, γνωστούς κτλ. αλλά και αν εσείς οι ίδιοι είστε γνώστες της γερμανικής, σας παρακινώ να επισκεφτείτε ή να διαδώσετε την ιστοσελίδα „Ursulas Ikaria – www.ikaria.ch“, βοηθώντας έτσι άμεσα ή έμμεσα στην επέκταση της δράσης με σκοπό την στήριξη της κοινωνίας της Ικαρίας. Είστε επίσης ευπρόσδεκτοι – σε περίπτωση γνώσης των γερμανικών – να συμμετέχετε ενεργά στη σελίδα στέλνοντάς μου τα δικά σας άρθρα, φωτογραφίες, ιδέες κτλ.! {Είμαστε ευγνώμονες για κάθε πληροφόρηση απ’ όλο το νησί, αλλά κυρίως η ανταπόκριση από την νότια πλευρά του νησιού μας λείπει…}

Ούρσουλα Καστανιά, Ράχες, Ικαρία

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue