Home Εκπαίδευση Ικαρία: Τον αποκλεισμό εκπαιδευτικού από το ψηφοδέλτιο του, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Ικαρία: Τον αποκλεισμό εκπαιδευτικού από το ψηφοδέλτιο του, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

by ikariaki.gr
23 views

pame-ekpaideytikon-2Την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας («Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση-Παρεμβάσεις», που στηρίζονται από την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και το «Μ-Λ ΚΚΕ»), η οποία απέκλεισε από το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ και μεθοδεύει με προκλητικό τρόπο τη διαγραφή από το σωματείο συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ στο νησί, καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Το επιχείρημα είναι ότι η συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ είναι πάνω από ένα χρόνο αποσπασμένη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ οι αρχαιρεσίες θα γίνουν χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

Όπως αναφέρει, στην καταγγελία της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: «Ανάλογη προσπάθεια είχαν κάνει οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και πέρσι. Είχαν προσπαθήσει να αποκλείσουν τη συνάδελφο από το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, με το ίδιο επιχείρημα. Κάτω από την αντίδραση των ίδιων των συναδέλφων στο νησί, δεν το είχαν καταφέρει. Τώρα, απειλούν και με διαγραφή από το σωματείο!

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια δεν στοχεύει μόνο στο ΠΑΜΕ. Χτυπά όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, χτυπά όλους τους συναδέλφους, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μεθοδεύει το χτύπημα του δικαιώματος στην Απεργία, την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών και της δυνατότητας των κομμάτων να έχουν στη διάθεσή τους αποσπασμένους εργαζόμενους, όπως εξάλλου προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη! Ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους!

 Πριν δηλαδή την κυβέρνηση, φρόντισαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ!

Ποιοι είναι αυτοί και που το βρήκαν το δικαίωμα να αποκλείουν εργαζόμενους από τα σωματεία τους και από τις αρχαιρεσίες, επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους να αποσπαστούν σε κάποιο Κόμμα;

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να διαγραφούν από τα σωματεία και όλοι οι συνδικαλιστές που είναι αποσπασμένοι στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στην ΟΛΜΕ, στη ΔΟΕ, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ… και έχουν συνδικαλιστική άδεια!

 Τέτοια πράγματα σίγουρα θα τα ζήλευε ακόμα και ο Βρούτσης!

Έτσι εννοούν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ την ανασύνταξη του κινήματος; Αποκλείοντας από τα ψηφοδέλτια συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και απειλώντας τους με διαγραφή από τα σωματεία τους;

Αποκαλύπτεται για μια ακόμα φορά πόσο ψεύτικη και υποκριτική είναι η πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για "συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς". Μισούν το ΠΑΜΕ, αλλά την ίδια ώρα ψαρεύουν σε θολά νερά. Έφτασαν στο σημείο να πουν ακόμα και το εξής: "Η συνάδελφος έχει αποσπαστεί εκτός νησιού, στον Περισσό (!) και από τον Περισσό (!) έχει έρθει στην Ικαρία… το γεγονός ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ, στις Απεργίες της ΟΛΜΕ, δεν αφορά την ΕΛΜΕ, αφορά τον Περισσό (!)". Χυδαίος, ωμός αντικομμουνισμός, εμπάθεια και μένος απέναντι στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Όταν ακόμα και οι πέτρες στο νησί γνωρίζουν ότι η συνάδελφος δεν έχει φύγει ούτε λεπτό από το νησί, έχει οργανική θέση σε σχολείο του νησιού, ζει και δρα πολιτικά στην Ικαρία.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί τους δεν έχουν λείψει από κανέναν αγώνα μέχρι τώρα, τα δίνουν όλα για τη λειτουργία, για την αναζωογόνηση των σωματείων. Συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση στην Ικαρία και τους Φούρνους, προσπαθούν να συμβάλουν στο δυνάμωμα του λαϊκού κινήματος και την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης απέναντι στη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ. Για τη δράση τους αυτή έχουν δεχθεί μηνύσεις και διώξεις, ανάμεσα σε άλλους και από τον δήμαρχο Ικαρίας, με τον οποίο η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ πορεύεται "αγωνιστικά" και καλεί σε "ενότητα".

Το επιχείρημα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για δήθεν πιστή τήρηση του καταστατικού είναι υποκριτικό. Την ίδια ώρα που οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ "κόπτονται" για τη νομιμότητα διενεργούν αρχαιρεσίες χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή!

Η όλη μεθόδευση βγάζει μάτι! Δεν θέλουν δικαστικό για να μπορούν από μόνοι τους να διαγράψουν από την ΕΛΜΕ την συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ ή να την αποκλείσουν από το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Αν υπήρχε δικαστικός θα ήταν υποχρεωμένοι να τηρήσουν το νόμο 1264/1982, που υπερισχύει των καταστατικών των σωματείων και ο οποίος πουθενά δεν βάζει ζήτημα διαγραφής των αποσπασμένων συναδέλφων από τα σωματεία ή αποκλεισμού τους από τις αρχαιρεσίες. Συνεπώς, δεν θα μπορούσαν να διαγράψουν και την εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ από το σωματείο της ή να την αποκλείσουν από το ψηφοδέλτιο.

Η αλήθεια είναι ότι ερμηνεύουν το καταστατικό της ΕΛΜΕ κατά το δοκούν και καταπώς βολεύει την πλειοψηφία του ΔΣ για να φιμώσουν το ΠΑΜΕ! Πουθενά στην Ελλάδα, σε κανένα καταστατικό, σε καμία ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει άρθρο που να προβλέπει τη διαγραφή συναδέλφου από το σωματείο του ή τον αποκλεισμό από τις εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ, επειδή είναι αποσπασμένος σε κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος. Τέτοιο άρθρο δεν υπάρχει ούτε μέσα στο καταστατικό της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων!

Αντίθετα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ πήρε πρόσφατα ομόφωνη απόφαση για εγγραφή στις κατά τόπους ΕΛΜΕ των αποσπασμένων συναδέλφων στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Σε όλη την Ελλάδα, αποσπασμένοι συνάδελφοι συμμετέχουν κανονικά στα σωματεία τους και καμιά ΕΛΜΕ, καμιά άλλη παράταξη (ούτε καν η ΔΑΚΕ με την ΠΑΣΚ) δεν έβαλε ποτέ κάποιο θέμα. Σημειώνουμε ότι αποσπασμένους συνδικαλιστές, με πλήρη απαλλαγή και συνδικαλιστική άδεια, έχουν όλες οι παρατάξεις, ανάμεσά τους και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στην ΟΛΜΕ, στη ΔΟΕ, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ… Αρκεί να πούμε ότι ακόμα και στέλεχος του ΠΑΜΕ, που εκλέχτηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ το 2009, ήταν προηγούμενα αποσπασμένος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ!

Ξεκαθαρίζουμε πως για εμάς το ψηφοδέλτιο έχει κατατεθεί και με το όνομα της συγκεκριμένης συναδέλφου.

Η πλειοψηφία του ΔΣ στην ΕΛΜΕ Ικαρίας αναλαμβάνει βαριά πολιτική ευθύνη με τον αποκλεισμό του στελέχους του ΠΑΜΕ.

Είναι δικαίωμα του καθενός να μην συμφωνεί, να κάνει κριτική, πολιτικά, στο ΠΑΜΕ ή όπου αλλού θέλει (την κριτική δεν τη φοβόμαστε, την επιδιώκουμε) και άλλο πράγμα να προσπαθεί με πραξικοπήματα τέτοιου είδους να φιμώσει τη φωνή του ΠΑΜΕ.

Και κάτι για το τέλος: Στο νόμο που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το συνδικαλιστικό κίνημα μεθοδεύεται και η κατάργηση των παρατάξεων, η υποχρεωτική συγκρότηση ενιαίων, "ανεξάρτητων" ψηφοδελτίων. Αλήθεια, τι έχουν να πουν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, που εδώ και χρόνια καλλιεργούν, πρώτα απ’ όλους, τη λογική των "ανεξάρτητων, ακομμάτιστων ψηφοδελτίων", τη λογική του "ανεξάρτητου, ακομμάτιστου και ακηδεμόνευτου" συνδικαλισμού, τη λογική "των πλατειών" μέσα στα συνδικάτα;

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να τους γυρίσουν την πλάτη. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ».

902.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue