Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Το Ikaria Dance Project για μια ακόμη φορά στον Αρμενιστή Ικαρίας

Το Ikaria Dance Project για μια ακόμη φορά στον Αρμενιστή Ικαρίας

by ikariaki.gr
19 views

12-to-team-ikaria-dance-project-summer-2016

IkariaDance 2016 (21-29.08.2016)

 Ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει στον κόσμο μέσω των ανθρώπων που τον ζουν, τον αγαπούν και τον κάνουν και δικό τους τρόπο ζωής. Φέτος, για 12η συνεχή χρονιά , στo Ikaria Dance Project προσπαθήσαμε να φέρουμε τους συμμετέχοντες σε επαφή με τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από εργαστήρια ελληνικού χορού, ελληνικής γλώσσας και γενικά ελληνικού πολιτισμού. Στην Ικαρία αντάμωσε μια μεγάλη χορευτική παρέα με 70 φίλους, χορευτές και δασκάλους ελληνικού χορού από πολλές χώρες, όπως Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Η.Π.Α, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισραήλ, Γερμανία και Ελλάδα.

02-mikra-asia

Το καινοτόμο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού στηρίζεται από εθελοντές χορευτές, δασκάλους χορού, φιλολόγους, μουσικούς, τραγουδιστές και γενικά ανθρώπους από που ασχολούνται ενεργά με τον ελληνικό πολιτισμό. Παράλληλα στηρίζεται από φορείς του τοπικού τουρισμού όπως το πρακτορείο Ikaria Holidays, που έχει τη γενική διοργάνωση, και το ξενοδοχείο Cavos Bay Hotelπου παρέχει τους χώρους όπου γίνονται τα εργαστήρια.

01-ikaria-dance-project-2016

Κάθε μέρα οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στα εργαστήρια χορού, στο εργαστήρι τραγουδιού και κρουστών και στο εργαστήρι ελληνικής γλώσσας. Κάθε βράδυ διοργανώνονται γλέντια με ντόπιους μουσικούς ή συμμετέχουμε σε τοπικά πανηγύρια, και μία μέρα πραγματοποιούμε ημερήσια εκδρομή για να δούμε από κοντά τη φύση της Ικαρίας, τα αξιοθέατά της και κυρίως να γνωρίσουμε Καριώτες φίλους στον τόπο ζωής και εργασίας τους.

03-xoroi-ikarias

Καλεσμένοι μας φέτος ήταν αξιόλογοι δάσκαλοι και ερευνητές του χορού και του λαϊκού πολιτισμού που μας μύησαν στις χορευτικές παραδόσεις των περιοχών όπου έχουν πραγματοποιήσει την έρευνά τους: τον Χρήστο Θεολόγο για τη Μ. Ασία, τη Χριστιάνα Κατσαρού για την Ικαρία, τον Ευθύμιο Ευαγγέλου για τη Σάμο, τον Νίκο Κουφάκη για την Κρήτη και τον Βαγγέλη Τσαρουχά για την Αρκαδία Πελοποννήσου και την Άνδρο. Η αγαπημένη τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά μας μάγεψε στο εργαστήρι τραγουδιού και στις μουσικές μας βραδιές με εξαίρετους μουσικούς από το νησί.

04-xoroi-samou

banner

Στην οργανωτική και καλλιτεχνική διοργάνωση συνεργάστηκαν πολλά μέλη από την καταπληκτική παρέα από χορευτές και μουσικούς του συλλόγου Εργαστηρίου Τέχνης και Πολιτισμού. Παράλληλα συντονίστηκε και το Εργαστήρι – Καφενείο Ελληνικής Γλώσσας, ώστε να έρθουν οι ξενόγλωσσοι φίλοι μας σε επαφή με την ελληνική γλώσσα μέσω συζητήσεων και παιχνιδιών. Σ’ αυτό συμμετείχαν εθελοντικά οι φιλόλογοι του Ikaria Greek Language.

05-xoroi-kritis

Πολλοί φίλοι από την Ικαρία μας επισκέφτηκαν στα εργαστήρια, μας μίλησαν και χόρεψαν με τους συμμετέχοντες δείχνοντας την καριώτικη φιλοξενία και βοηθώντας τους να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με την καριώτικη κουλτούρα. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ!

06-xoroi-arkadias

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δημήτριο Σπανό και τη Χριστίνα Κουτσιαύτη για το εργαστήρι με καριώτικα παραδοσιακά όργανα που πραγματοποιήσαμε μαζί τους στην Ακαμάτρα!

11-orxistra-ikarias-spanou

Είναι μεγάλη χαρά για μας και συνάμα τιμή για το νησί της Ικαρίας το ότι οι συμμετέχοντες του Ikaria Dance Project γίνονται οι καλύτεροι πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού στις χώρες τους και ανανεώνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους με το πρόγραμμά μας.

07-oi-xorodidaskaloi

Μ’ ένα καράβι φύγαμε και επιστρέψαμε στις χώρες μας με την ψυχή μας να χορεύει καριώτικο… Με το ίδιο καράβι θα γυρίσουμε και του χρόνου. Καλή αντάμωση!

08-ergastiri-tragoudiou-me-tin-kaiti-koulia

Η παρέα του Ikaria Dance Project

 

09-ergastiri-tragoudiou-sti-moni-theoktistis

 

10-orxistra-ikarias

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue