Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Η Ικα.Ρι.Α. για το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο της Ικαρίας για το 2015

Η Ικα.Ρι.Α. για το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο της Ικαρίας για το 2015

by ikariaki.gr
3 views

ικα_ρι_α λογοτυποΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.)

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας που έγινε την 31/01/2015 στον Εύδηλο Ικαρίας, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.) ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Α. Αναφερόμενος στην αυτοδίκαιη αργία που έθεσε ο δήμαρχος Ικαρίας τον προϊστάμενο της πολεοδομίας Ικαρίας, από την 22/12/2014 είπε:

Ο κύριος δήμαρχος έθεσε σε αυτοδίκαιη αργία τον παραπάνω υπάλληλο εφαρμόζοντας το νόμο 4093/22/11/2012, ο οποίος σχετίζεται με την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής πολιτικής και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού του νόμου (είναι ένας μνημονιακός νόμος).

Στην υποπαράγραφο Ζ3 ο νόμος αναφέρει τις περιπτώσεις που ένας υπάλληλος τίθεται αυτοδίκαια σε αργία. Στην ε περίπτωση που ενδιαφέρει την περίπτωση που συζητάμε αναφέρεται ότι: Ένας υπάλληλος τίθεται αυτοδίκαια σε αργία όταν του έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής ή προσωρινής παύσης.

Ο δήμαρχος εφαρμόζει αυτό τον μνημονιακό νόμο (σύμφωνα με την Διαπιστωτική Πράξη 891/2014) για τον προϊστάμενο της πολεοδομίας παρατύπως αφού δεν του έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή. Αυτά όσον αφορά την νομική πλευρά του θέματος που συζητάμε. Ως προς το πολιτικό μέρος της υπόθεσης ο κύριος Σταμούλης ανέφερε:

Κύριε δήμαρχε εκτός από την θεσμική σας ιδιότητα είστε ένα πολιτικό πρόσωπο και συγχρόνως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», που προεκλογικά και μετεκλογικά διατυπώνετε την αντίθεση σας στον «Καλλικράτη», στο «Μνημόνιο», τους εφαρμοστικούς νόμους, το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και απαιτείτε την άμεση κατάργηση τους.

Και έρχεστε τώρα και εφαρμόζετε τους μνημονιακούς νόμους εις βάρος ενός υπαλλήλου, για τον οποίο δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη.

Αυτό κύριε δήμαρχε δεν είναι πολιτικά έντιμο άλλα να λες και άλλα να κάνεις όταν ασκείς εξουσία.

 

Η απόφαση σας δεν συνάδει, δεν συμφωνεί με την πολιτική σκέψη και ιδεολογία της αριστεράς που ισχυρίζεστε ότι πιστεύετε και που πάνω από όλα πρέπει να προστατεύει τους εργαζόμενους από κατηγορίες που δεν έχουν ακόμα αποδειχτεί.

Προφανώς η πράξη σας με βρίσκει αντίθετο, είναι βαθιά συντηρητική, την καταδικάζω και καλώ την παράταξη την οποία εκπροσωπείτε και το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση.

Β. Αναφερόμενος στο θέμα προτάσεις του δήμου για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015», ο κύριος Σταμούλης πρότεινε να ενταχθεί στο πρόγραμμα « η Αναβάθμιση Ενεργειακή – Αισθητική- Κτιριολογική του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας καθώς και του προαύλιου χώρου».

Αιτιολογώντας την πρόταση του ανέφερε ότι:

Από το 1993 που λειτούργησε έως σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συντήρηση στο κτίριο. Το κτίριο από κατασκευής του είχε πολλές κακοτεχνίες με συνέπεια να διαβρώνονται οι σοβάδες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του κτιρίου από τα νερά της βροχής και στη συνέχεια να πέφτουν (πριν 2 χρόνια στις διακοπές του Πάσχα έπεσαν όλοι οι σοβάδες τις οροφής του Χημείου του Γυμνασίου, μία επιφάνεια περίπου 70 τετραγωνικά και ευτυχώς δεν είχαμε τραυματίες ή θύματα γιατί το σχολείο ήταν κλειστό).

Την προηγούμενη δημοτική περίοδο ο τότε δήμαρχος κύριος Σταυρινάδης μετά από ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων έστειλε συνεργείο του δήμου και έγινε καθαίρεση των σοβάδων εσωτερικά και εξωτερικά στα επικίνδυνα σημεία (διαβρωμένοι σοβάδες έτοιμοι να πέσουν). Όλα αυτά τα σημεία μέχρι σήμερα είναι ασοβάτιστα. Επίσης από την διάβρωση του νερού της βροχής έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος του ηλεκτρικού δικτύου του σχολικού συγκροτήματος με συνέπεια να έχουμε καθημερινά μπλακάουτ στα σχολεία.

Η περίφραξη του προαύλιου χώρου του σχολικού συγκροτήματος ήταν στην αρχή με κοτετσόσυρμα. Από τα ελάχιστα λειτουργικά που είχαν τα σχολεία αντικατέστησαν το κοτετσόσυρμα με πλέγματα, τα οποία συνεχώς παραβιάζουν και κλέβουν. Στην πραγματικότητα το σχολικό συγκρότημα δεν έχει περίφραξη. Σας ανέφερα τα πιο σημαντικά προβλήματα των σχολείων προφανώς υπάρχουν και πολλά άλλα μικρότερα.

Κρίνω επομένως ότι αυτό το έργο πρέπει να προταθεί επειγόντως και ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο με δεδομένο ότι σε αυτό στεγάζονται 170 παιδιά, των οποίων η ασφάλεια μπαίνει σε κίνδυνο.

Και ο κύριος δήμαρχος και ο πρώην δήμαρχος κύριος Σταυρινάδης επιβεβαίωσαν την ακρίβεια των στοιχείων που έδωσε για τα σχολεία ο κύριος Σταμούλης, δεδομένου ότι τα έχουν επισκεφτεί.

Κλείνοντας ο κύριος Σταμούλης έκανε έκκληση στους συμβούλους να στηρίξουν αυτή την πρόταση. Δυστυχώς αυτή η πρόταση μειοψήφησε και αντ’ αυτής πλειοψήφησε η πρόταση για κατασκευή παιδικών χαρών και πλαστικού τάπητα στα γήπεδα Ευδήλου και Αγίου Κηρύκου. Με την πρόταση της πλειοψηφίας συντάχθηκε και ο κύριος δήμαρχος και ο κύριος Σταυρινάδης.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue