Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Υγεία στην Ικαρία: Με τα δικά μας “ΟΧΙ” μέχρι τώρα κατορθώσαμε να πετύχουμε

Υγεία στην Ικαρία: Με τα δικά μας “ΟΧΙ” μέχρι τώρα κατορθώσαμε να πετύχουμε

by ikariaki.gr
6 views
Σε μια εποχή που οι κυβερνώντες λένε μόνο "ΝΑΙ" εμείς συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε λέγοντας έμπρακτα "ΟΧΙ" στο κλείσιμο του Νοσοκομείου και στην υποβάθμιση της Υγείας στην Ικαριά και τους Φούρνους.

 

νβ.jpgΝ.jpgα

Καθημερινά καλούμαστε να διαλέξουμε και με τη στάση μας να πούμε "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ" σ' αυτά που πάνε να μας φορτώσουν Κυβέρνηση και Τρόϊκα.

Η κατάσταση γενικώς χειροτερεύει. Ακόμα δεν καταθέσαν την τροπολογία αυτονόμησης του Νοσοκομείου που έχουν υποσχεθεί. Με την κατάργηση των κινήτρων που υπήρχαν αδειάσανε τα αγροτικά ιατρεία από γιατρούς ενώ με νέες ρυθμίσεις που προωθούν πάνε να διαλύσουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που παρέχουν τα ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας και να κλείσουν πολλά απ' αυτά. 

Πάνε να αλλάξουν (κλείσουν) τον ΕΟΠΥΥ και να φτιάξουν ένα καινούργιο οργανισμό που θα μας παρέχει ακόμα λιγότερες υπηρεσίες περίθαλψης που θα μας κοστίζουν πιο ακριβά και θα πληρώνουμε όλο και πιο πολύ κατευθείαν απ' την τσέπη μας.

Ήδη αυξήσαν τη συμμετοχή στα φάρμακα και από τον νέο χρόνο επιβάλλουν νέα χαράτσια 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκου την ίδια στιγμή που με τις πολιτικές τους οι φτωχοί κι οι ανασφάλιστοι αυξάνουν!

Με τα δικά μας "ΟΧΙ" μέχρι τώρα κατορθώσαμε να πετύχουμε κάποιες έστω μικρές νίκες όπως να μην εμφανίζεται η εικόνα διάλυσης που υπάρχει γενικότερα, να παρεμποδίσουμε σε σημαντικό βαθμό τις συνέπειες της συγχώνευσης του Νοσοκομείου ( π.χ. να μην μετακινηθεί προσωπικό και να μοιράζονται τα κονδύλια με δίκαιο τρόπο), να μην μειωθούν οι κλίνες νοσηλείας, να'χουμε περισσότερους ειδικούς γιατρούς από ποτέ -έστω και με συμβάσεις. Καταφέραμε να κρατάμε στην επικαιρότητα τα ζητήματα Υγείας στην περιοχή και υποχρεώνουμε το Υπουργείο να ασχολείται μ' αυτά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αν και πολλοί περιμένανε να κουραστούμε και να απογοητευτούμε, εμείς 9 μήνες τώρα γινόμαστε όλοι και περισσότεροι και με πιο πολλές εμπειρίες. Συντονιζόμαστε για κοινές δράσεις με περισσότερα Νοσοκομεία κι αντίστοιχες Επιτροπές άλλων περιοχών γιατί ό,τι ζούμε εδώ είναι οι τοπικές επιπτώσεις των πολιτικών που εφαρμόζονται σ' όλη τη χώρα.

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες

Εκτός απ' τα ζητήματα Υγείας που είναι τα πιο σημαντικά στον τόπο μας αντιμετωπίζουμε την διάλυση της Παιδείας, την κατάργηση υπηρεσιών όπως η Εφορία, τις προβληματικές συγκοι-νωνίες με τα καράβια και τις συζητήσεις για κλείσιμο μικρών αεροδρομίων σαν το δικό μας κ.α.

Γι' αυτό καμιά νίκη δεν είναι μικρή! Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!

Σας καλούμε σε
 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013 στις 11 η ώρα 

ενώ παράλληλα μέσα στον Νοέμβρη προετοιμάζουμε νέα συγκέντρωση στην Αθήνα σε συνεννόηση με αντίστοιχες Επιτροπές και Νοσοκομεία άλλων περιοχών.

Να παλέψουμε όλοι μαζί γιατί τώρα το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ!
 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Ε π ι τ ρ ο π ή  Α γ ώ ν α  γ ι α  τ η ν Υ γ ε ί α  σ ε Ι κ α ρ ι ά  κ α ι  Φ ο ύ ρ ν ο υ ς
 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue