Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Η θέση του Συλλόγου Επιστημόνων Ικαρίας για την κινητοποίηση στο Ιεράπετρα

Η θέση του Συλλόγου Επιστημόνων Ικαρίας για την κινητοποίηση στο Ιεράπετρα

by ikariaki.gr
20 views

θάλασσαΤο Δ.Σ του Συλλόγου Ικαρίων Επιστημόνων αφού ενημερώθηκε για τις συναντήσεις των Ικαριακών Συλλόγων που έγινε στις  2 και 5/12/2011 σχετικά με την προβλεπόμενη αντικατάσταση του πλοίου ΜΥΚΟΝΟΣ με το παροπλισμένο πλοίο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, προχώρησε σε συζήτηση τόσο για την επιστολή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που σε συνέχεια της τελευταίας συνάντησης στάλθηκε στους Συλλόγους για έγκριση και υπογραφή όσο και για την κινητοποίηση που αποφασίστηκε για την Παρασκευή 9/12 στον καταπέλτη του πλοίου.

 

Με αίσθημα ευθύνης στο σοβαρό πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας και με σεβασμό στη συνεργασία των Ικαριακών Συλλόγων που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια με την προσπάθεια όλων, το Δ.Σ. του Συλλόγου Ικαρίων Επιστημόνων αποφάσισε:

1)    Να στηρίξει την κινητοποίηση των Συλλόγων την Παρασκευή 9/12 στις 14:00 στον καταπέλτη του πλοίου, συμμερίζοντας απόλυτα τις απόψεις όλων των Ικαριακών Συλλόγων, Φορέων και Πολιτών για τη σοβαρότητα του θέματος και την ανάγκη άμεσης αντίδρασης.

2)    Να μην συνυπογράψει την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ? ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τους παρακάτω λόγους:

Επί της ουσίας του κειμένου

  • Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ? ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, κατά την άποψη του Συλλόγου,  δεν αναδεικνύει συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα, όπως πιστεύει ότι χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας όπως το βιώνουμε όλοι μας (κάτοικοι και επισκέπτες) τα τελευταία χρόνια, και τις επιδράσεις που καθημερινά διαπιστώνουμε ότι έχει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην ανάπτυξη, που φθίνουν με γοργά και σταθερά βήματα χρόνο με το χρόνο.
  • Επιπρόσθετα και κυριότερα, η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, κατά την άποψη του Συλλόγου, δεν προσεγγίζει το θέμα των διεκδικήσεων με τη διατύπωση εξειδικευμένων προτάσεων για τα νησιά μας, μεταφράζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα σε συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες, όπως πιστεύει, θα βοηθούσαν στην κατανόηση των αιτημάτων μας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και θα διευκόλυναν τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.

Επί της διαδικασίας διαμόρφωσης του κειμένου

  • Το κείμενο της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ που προετοιμάστηκε δεν έλαβε καθόλου υπόψη του τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν στη συνάντηση και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν για τη βελτίωσή του.
  • Επίσης δεν έλαβε υπόψη του τις πρόσφατες προηγούμενες σχετικές ενέργειες όλων των Ικαριακών Συλλόγων που εκθέτουν το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας, το οποίο υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια πέρα από την διαφαινόμενη αρνητική εξέλιξη με το πλοίο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε τη βασική θέση του Συλλόγου, ότι το θέμα της σύνδεσης των νησιών μας είναι κρίσιμο για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους, και η επίλυσή του θα επιτευχθεί μόνο με τη συνένωση όλων των δυνάμεων, ικαριακών συλλόγων, φορέων και κατοίκων σε κοινό αγώνα και δράσεις προς την κατεύθυνση των σημείων που μας ενώνουν και όχι αυτών που μας χωρίζουν.
Ο χρωματισμός κειμένων που καλούνται όλοι οι Σύλλογοι να υπογράψουν, η διατύπωση γενικών πολιτικών πεποιθήσεων που ανήκουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους ως προαπαιτούμενες διεκδικήσεις για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες των νησιών μας, εμποδίζουν την κοινή μας προσπάθεια και αποδυναμώνουν τις διεκδικήσεις μας, καθώς θα ήταν άτοπος ο αγώνας μας αν πιστεύαμε, για παράδειγμα, ότι προαπαίτηση για την άμεση δρομολήγηση καλύτερου πλοίου στη γραμμή μας από την Hellenic Seaways, καθώς και δεύτερου πλοίου τουλάχιστον τις περιόδους αιχμής, αποτελεί η άρση του καμποτάζ ή/και η σύσταση ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ακόμα και αν συμφωνούσαμε όλοι επί της αρχής.

 

Ο Σύλλογος Ικαρίων Επιστημόνων θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό όλων των Ικαριακών Συλλόγων, Φορέων και Πολιτών για το κοινό καλό, και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι οι Ικαριακοί Σύλλογοι θα διασφαλίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολύτιμη συνεργασία τους.

banner

 

 


συνοδευόμενα έγγραφα

siep

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue