Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Οι σύλλογοι Ικαρίας καταγγέλουν για το Ακτοπλοϊκό

Οι σύλλογοι Ικαρίας καταγγέλουν για το Ακτοπλοϊκό

by ikariaki.gr
1 views

σύλλογοι ακτοπλοικόΣτην συγκέντρωση που πραγματοποιήσαν στην Αθήνα την Δευτέρα 05/12/11 εκπρόσωποι 16 Συλλόγων της Ικαρίας και των Φούρνων, αποφασίστηκε ομόφωνα να συνταχθεί κείμενο διαμαρτυρίας που θα σταλεί προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να αντικατασταθεί το πλοίο “ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ” που έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει το 1ο του δρομολόγιο την Παρασκευή 09/12 το απόγευμα.
Καλούμε όλους τους Σαμιώτες, Ικαριώτες και Φουρνιώτες αλλά και όλους τους φίλους που αγαπούν τα νησιά μας, να μην προγραμματίσει κανείς να ταξιδέψει στο 1ο δρομολόγιο του πλοίου – ντροπή και ως ένδειξη διαμαρτυρίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/12/2011 και ώρα 14.00 μ.μ., να συγκεντρωθούμε όλοι στο λιμάνι του Πειραιά, στο σημείο που δένει το καράβι της Ικαρίας για να καταλάβουμε τον καταπέλτη και να εμποδίσουμε τον απόπλου.
ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ!!!
Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

 


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι Ικαριακοί  και Φουρνιώτικοι σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλουμε την απόφαση της εταιρείας Hellenic sea ways που με τη συναίνεση του Υπουργείου διακόπτουν τη δρομολόγηση του «Νήσος Μύκονος» προς τα νησιά μας , το οποίο κατά την τελευταία πενταετία εξυπηρετούσε τη μετακίνησή μας προς τις περιοχές μας. Αντί αυτού, θα δρομολογηθεί το πλοίο «Ιεράπετρα» που ηλικία του φτάνει στις 4 δεκαετίες. Για άλλη μια φορά Υπουργείο και Εφοπλιστές ξεκαθαρίζουν την πάγια θέση τους : αξία έχει το κέρδος, στον βωμό του οποίου και πάλι όλοι εμείς καλούμαστε να θυσιαστούμε, για να το αυξήσουμε προς όφελός τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, βιώνουμε στο πετσί μας την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της εκάστοτε κυβέρνησης. Δυσκολίες στη μετακίνηση των κατοίκων από και προς τα νησιά μας, με ακριβά εισιτήρια, περιορισμένα δρομολόγια, ανύπαρκτη σύνδεση Ικαρίας με Φούρνους, Φούρνοι με Σάμο, πλείστες φορές ανύπαρκτη σύνδεση ακόμα και από Πειραιά προς Φούρνους και αντίστροφα, με καράβια σαπάκια τύπου ΣΑΜΙΝΑ, με  ακτοπλοϊα τελικά στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων και όχι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Η ελευθερία δράσης του κεφαλαίου «ευλογεί» τους εφοπλιστές να σταματάνε δρομολόγια πλοίων όποτε θέλουν, να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν, να απολύουν ναυτεργάτες όποτε επίσης θέλουν, με μοναδικά κριτήρια αυτά της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους.

Χρόνια  τώρα, είτε σαν σύλλογοι είτε σαν επιτροπές αγώνα, στέλνουμε επιστολές, καταγγελίες, ψηφίσματα, μα η απάθεια είναι ξεκάθαρη και δεδομένη. Και βέβαια πάλι μπροστά σας θα μας βρείτε. Τώρα περισσότερο από ποτέ, όλοι μαζί αντιστεκόμαστε στις αποφάσεις που παίρνετε για εμάς χωρίς εμάς. Τη στιγμή που πλήττονται τα εργασιακά μας δικαιώματα, που η υγεία και η παιδεία παύουν να είναι αυτονόητα κοινωνικά αγαθά, τη στιγμή που η κάθε λαϊκή οικογένεια υποφέρει , βρισκόμαστε εδώ για να παλέψουμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που από και προς τα νησιά μας που να καλύπτουν τις σημερινές απαιτήσεις μας και να συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες και την ανάπτυξη των περιοχών μας. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους. Τα πλοία να προσεγγίζουν σε όλα τα λιμάνια και να εξυπηρετούν και ο πιο απομακρυσμένο, μικρό νησάκι χωρίς την εκβιαστική, αντιλαϊκή απαίτηση επιδότησης των εφοπλιστών.

Πρέπει κύριοι να καταλάβετε ότι οι ανάγκες και οι αξιώσεις μας είναι μονόδρομος και μόνο εμείς θα αποφασίσουμε για όλους εμάς. Δίνουμε λοιπόν αγωνιστικό ραντεβού, από κοινού  με τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σαν πρώτη απάντηση, την Παρασκευή 9/12 και ώρα 14:00 στον καταπέλτη του πλοίου Ιεράπετρα. Να είμαστε όλοι εκεί!
Επιπλέον καλούμε τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, να πάρουν αποφάσεις και εμπράκτως να καταδικάσουν την αντιδραστική απόφαση των εφοπλιστών και της κυβέρνησης. Να συμπαρασταθούν στον λαό της Ικαρίας και στις κινητοποιήσεις των συλλόγων εδώ στην Αθήνα.

banner

Διεκδικούμε:

·    Φτηνές  και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες , με σύγχρονα πλοία.
·    Πλοίο 365 μέρες το χρόνο και εξυπηρέτηση των εσωτερικών γραμμών
·    Όχι στην άρση του καμποτάζ
·    Πλοία με πληρώματα με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, που αυτό είναι εφικτό μόνο με τη σύσταση ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue