Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.ΑιγαίουΕπαρχείο Ικαρίας-Φούρνων Οι Σαμιώτες και Ικαριώτες Ρόδου γλέντησαν και έκοψαν την πίτα τους

Οι Σαμιώτες και Ικαριώτες Ρόδου γλέντησαν και έκοψαν την πίτα τους

by ikariaki.gr
13 views

2214-744x411

Καλύτερη ατμόσφαιρα δεν μπορούσε να υπάρξει…Για μια ακόμα φορα Σαμιώτες και Ικαριώτες απέδειξαν πώς ξέρουν να γλεντούν και να διασκεδάζουν τιμώντας πάντα την ιστορία της πατρίδας τους αλλά και την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που έχουν .Ήταν πέρα για πέρα πετυχημένη η διοργάνωση της όμορφης βραδιάς στο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στην περιοχή της Ιξιάς
Διακόσιοι περίπου Σαμιώτες και Ικαριώτες έγιναν μια παρέα και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους της «Σαμιώτισσας». Χόρεψαν τον Ικαριώτικο κι έδειξαν στους φίλους τους που τους πλαισίωσαν, πόσο καλά ξέρουν να γλεντάνε και να τιμούν την πλούσια παράδοση που διαθέτουν τα νησιά μας.
Αναφερόμενος στην μεγάλη ιστορία της Σάμου και της Ικαρίας ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου τόνισε χαρακτηριστικά:
« Είναι μεγάλη η ιστορία και πλούσια η παράδοση μας στη Σάμο και την Ικαρία. Θα την στηρίξουμε σαν σύλλογος , θα την αναδείξουμε μέσα από τις εκδηλώσεις μας και θα την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, γιατί η πατρίδα…είναι μία. Ο σύλλογος θα κάνει πολλές εκδηλώσεις στο μέλλον, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα Σας θέλουμε κοντά μας γιατί ο σκοπός ενός πολιτιστικού συλλόγου μακριά από τον τόπο του είναι μεγάλος»
Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η κοπή της πίτας με τυχερή την κ. Κατερίνα Αρνιδιού που κέρδισε ένα πολύ όμορφο τάμπλετ .
Η αντιπρόεδρος του συλλόγου και προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του λιμενικού ταμείου της Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μαρίκα Δεληγιάννη απηύθυνε τις ευχαριστίες όλων στους παρευρεθέντες λέγοντας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση μας και δείχνει πώς αγκαλιάζει σιγά σιγά τον σύλλογο .Πήγαμε ανέλπιστα καλά και υποσχόμαστε αυτό να το ανταποδώσουμε στον κόσμο μας και με άλλες εκδηλώσεις που ήδη προγραμματίζονται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους επίσης του συλλόγου που πλαισίωσαν τους δικούς μας ανθρώπους στην όμορφη βραδιά μας και σε κείνους που απλόχερα έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην επιτυχία της εκδήλωσης .Υποσχόμαστε πώς δεν θα σταματήσουμε εδώ…»
Ο σύλλογος γλέντησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ορχήστρα του Γιώργου Κασιώτη στην οποία συμμετείχε η Έφη Μισσίκου και με γκεστ της βραδιάς τον Δημήτρη Σιμπέρο.
Κλείνοντας το κεφάλαιο αυτής της εκδήλωσης το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαμίων και Ικαριωτων Ρόδου οφείλει να ευχαριστήσει και δημόσια
-Το Ζαχαροπλαστείο ΜΙΛΤΟΣ για την προσφορά της βασιλόπιττας
-Την επιχείρηση ΕΜΜ.ΓΕΡΟΝΤΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε. για την προσφορά των δώρων στην λαχειαγορά
-Την επιχείρηση Π.ΠΡΕΣΒΥΡΗΣ και Μ. ΚΑΔΗΣ ΟΕ για την προσφορά του τάμπλετ που ήταν το δώρο της βασιλόπιττας
-Το πρακτορείο SEA DREAMS ΤΟΥ Κ. ΠΑΡΗ ΚΑΚΑ για την προσφορά των ταξιδιών στην εκδήλωση αλλά
-Και το πρακτορείο PORT TRAVEL του Αντώνη Χαραλάμπη , επαναλαμβάνοντας στα μέλη και τους φίλους μας πώς …θα ξαναβρεθούμε πολύ σύντομα!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     ΙΚΑΡΙΑ: 3-3-2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                          Α.Π. 177

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ                                

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ                                                                   ΠΡΟΣ:

Ταχ. Δ/νση:Αγιος Κήρυκος                                            

Ικαρίας Τ.Κ. 83300                                                                        

ΤΗΛ:22753) 51325, 22750 23094                                   

ΦΑΞ:22753 51330                                                        

 

                                                                                    Ροδιακή Εφημερίδα

                                                                                    Μάρκου Μαλιαράκη 11

                                                                                    Ρόδος, 85 100

                                                        

 

 

 

ΘΕΜΑ: Συγχαρητήριος επιστολή

 

 

Θέλω να συγχαρώ την πρωτοβουλία των Σαμιωτών και Ικαριωτών που ζουν στο πανέμορφο και μαγικό νησί της Ρόδου για την απόφασή τους να επανιδρύσουν τον πολιτιστικό σύλλογο «Πυθαγόρας».

Είναι γνωστό ότι οι Ικαριώτες και οι Σαμιώτες όπου και αν βρεθούν ένα κομμάτι τους έχει παραμείνει στην Ικαρία μας και την Σάμο μας.

Δράσεις όπως αυτή μας κάνει περήφανους διότι θα αναδειχτούν τα ήθη και τα έθιμα μας, ο τρόπος ζωής μας στα δύο νησιά, η κουλτούρα μας και το κυριότερο η πολιτιστική μας κληρονομιά οι ανάγκες των καιρών, ωθούν τους νησιώτες μας σε τέτοιου είδους δράσεις, όπου αναδεικνύεται η ανάγκη της συνεύρεσης, της συνεργασίας και της διασύνδεσης με τη Ρόδο μας με δραστηριότητες που σκοπό έχουν την σύζευξη σχέσεων μεταξύ των τριών νησιών μας και να αλληλογνωρίσουμε τους πολιτισμούς μας και φυσικά κάτω από τα κοινά μας σημεία της νησιωτικότητας.

Υπάρχει πολύς χώρος στο αρχιπέλαγος για τέτοιες κινήσεις και μπράβο σε όλους για την προσπάθεια τους. Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας απόφαση και κάθε σας εκδήλωση με βαθιά υποχρέωση και αγάπη.

Στέλνω επίσης τις ιδιαίτερες ευχές μου και μεμονωμένα στα επίσης άξια παιδιά της Ικαρίας, όπου οι περισσότεροι είναι από το χωριό της καταγωγής μου.

Επί τη ευκαιρία για πρώτη φορά από εφέτος θα υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Βόρειου με το Νότιο Αιγαίο με την Δωδεκάνησος seaways τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Σας περιμένουμε όλους να επισκεφτείτε τα νησιά μας και τους Φούρνους με την αγάπη που και εμάς μας διακατέχει για εσάς δια μέσου του Αρχιπελάγους να διευρύνουμε τους δεσμούς μας συνεργαζόμενοι για την τουριστική μας προβολή και εύχομαι αυτή η πρωτοβουλία να είναι η αρχή να φέρουμε τα νησιά μας κοντύτερα να κάνουμε το Αιγαίο ένα διότι εδώ σ’ αυτή την θάλασσα ακούγεται δυνατά η καρδιά τους έθνους.

 

 

Τα συγχαρητήρια μου

Με τιμή

 

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue