Home ΚοινωνίαΠολύτεκνοι Οι Πολύτεκνοι Σάμου-Ικαρίας για τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ

Οι Πολύτεκνοι Σάμου-Ικαρίας για τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ

by ikariaki.gr
5 views

Σάμος 23 Ιουνίου 2015

πολυτεκνοι σαμουΑρ. Πρωτ. : 22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώθηκε την 22 Ιουνίου 2014 από τα Μ.Μ.Ε. της χώρας,ότι το Σ.τ.Ε., μην αναμένοντας την τελική έκβαση του «πολέμου» που διεξαγάγει από πενταμήνου η Ελληνική Κυβέρνηση με τους εταίρους, με πρόσφατες αποφάσεις του έκρινε ως «αντισυνταγματική» την καθ΄υπέρβαση εισαγωγή των τέκνων πολυτέκνων στις σχολές Ε.Δ. και σωμάτων Ασφαλείας με αιτιολογικό ότι έρχεται σε αντίθεση προς τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, κάτι το οποίο πραγματοποίησε σε προηγούμενο χρόνο και για τα υπόλοιπα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας.

Η πάγια θέση των πολυτέκνων όλης της χώρας για τις ανωτέρω αποφάσεις είναι απλή και σαφής: «Οι πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν  τα παιδιά τους να τυγχάνουν ιδιαιτέρας μεταχειρίσεως και να εισάγονται στις Σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία».

banner

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι ως απλοί πολίτες αυτού του ακριτικού τόπου να ζητήσουμε ορισμένες διευκρινήσεις υποβάλλοντας κάποια ερωτήματα προς τους σεβαστούς ανθρώπους που αποφασίζουν για εμάς και τα παιδιά μας και συγκεκριμένα:

Αναφέροντας τη λέξη « ισότητα» σε όλους γιατί π.χ. η γυναίκα συνταξιοδοτείται νωρίτερα από τον άνδρα; Γιατί οι περικοπές μισθών και συντάξεων να μην είναι ανάλογες των προσώπων που βαρύνεται ο φορολογούμενος; Γιατί ο φόνος να διαχωρίζεται σε εξ΄ αμελείας, σε εκ προθέσεως, σε ειδεχθής κλπ και να επιβάλλεται διαφορετική ποινή αφού το αποτέλεσμα είναι το ίδιο …..ένα νεκρό θύμα; Γιατί το κάθε δικαστήριο για το ίδιο αδίκημα επιβάλλει διαφορετική ποινή εξετάζοντας άλλες παραμέτρους και κριτήρια αφού ο Νόμος είναι ο ίδιος; Γιατί τα πολιτικά και σημαίνοντα πρόσωπα να έχουν ασυλία και ο απλός πολίτης να οδηγείται σιδηροδέσμιος; κ.α. Στα τέκνα της πολύτεκνης οικογένειας ισχύει η ΙΣΟΤΗΤΑ;

Όσον αφορά τη λέξη « αντισυνταγματική» συνάδελφοί σας κ.κ. σεβαστοί δικαστές δεν εξέδωσαν τις παρακάτω αποφάσεις: « Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

(Σ.τ.Ε.: 2216/1975, 4062/1990, 4069/1990, 4070/1990, 2773/1991, 2781/1991, κ.ά.). Άλλαξε κάτι από τότε; Ακυρώθηκαν οι εν λόγω αποφάσεις ή μήπως επιλύθηκε το Δημογραφικό Πρόβλημα; ή μήπως άλλαξε το Άρθρο 21 Παρ. 2 και 5 του Συντάγματος της Ελλάδος;

Πέραν των ανωτέρω εκτιμούμε ότι μια ενδελεχής έρευνα προ της οριστικής σας αποφάσεως περί των συνθηκών που αντιμετωπίζει ένα τέκνο πολύτεκνης οικογένειας τόσο οικονομικά, όσο και από άποψης προσωπικού χώρου και ηρεμίας για να επιτύχει το στόχο του, θα σας έκανε να κρίνετε αναλόγως.

Τέλος αναμένουμε από την Κυβέρνηση να προστατεύσει την ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού.

Με σεβασμό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Ο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Β. Βούρος Απόστολος Γ. Τσιώλης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue